Kisemmiiz a családom! Hogy menekülhetnék és hova?
Sziasztok!
Anyukámékkal élek és a barátommal. A szüleimmel már elviselhetetlenül rossz a helyzet és a tesómmal is. Kihasználnak, többször elvették a keresetem a tudtomon kívül nyúltak a pénzemhez,tudtomon kívül anyagi terheket rottak rám és sorolhatnám mennyi undorító dolgot megtettek velem. A párommal nincs magánszféránk..még együtt lenni se tudunk,mert nem hagyják.Aludni alig tudunk,mert a testvérem bulizik, csajokat hoz fel és nincs tekintettel a másikra. Az ablakunk alatt csevegnek,partyznak,isznak. Már idigileg tönkre tettek...Most a fizetésemből vettem egy autót,ami ki van sajátitva. Lenyúlják a kulcsot és viszik,mintha nekik vettem volna...a munkából arra jövök haza,hogy több 100 km el van furikázva belőle. Tesóm meg anyu is érzelmileg zsarol,ha nem adom oda nekik...és még sorolhatnám meddig fajultak a dolgok. A testvérem nem dolgozik egyébként..anyu tartja el és a tesóm családját is.Van,hogy az én pénzemből..Külön számlát csináltattam amihez semmi hozzáférése nincs,de korábban simán megtette,mert az ő bankjánál volt számlám. (ott dolgozik..simán ránéz,leszed pénzt stb..)
Szóval..rámegy a párkapcsolatom az egészségem és még sorolhatnám. Tönkre megyek itthon.
7 hónapja kezdtem el dolgozni. Fél milliót tudtam félre tenni eddig. A páromnak is van állása,de ő nem tud félre tenni. Nem ért a pénzhez. Nekem meg fogalmam nincs mit csináljak ebben a környezetben,de már nem bírom.
Gondolkodtam albérleten,de amennyibe kerül havonta..félre tudnék tenni egy lakásra,de az meg évek! Addig meg nem bírok itt lenni,de ha meg albérletbe megyek,akkor soha nem tudok venni saját házat.
húszonéves lány
Már az elejèn bűzlik az egész történet. Kamuuuu!!!
Nagyon butaaaa lehetsz ha ezt hagyod. Ilyen nincs!!!
Párod segítsen. Mostantól te osztod be a pénzét.
Ha én lennék párod s látnám ezt, már réééges régen megkértelek volna erre s amint jött volna, egészet kezedbe adtam volna, h tessék, döntsél még egy hónapig.
Majd figyeltelek volna s megtanultam volna bánni vele.
S együtt tudnánk dolgozni azon, hogyan védjük meg magunkat s értékeinket, hogyan ne hagyjuk zsarolást, vagy velünk kommunikációt ha nem akarjuk(, mert ilyen "testvér"ekkel biztosan nem beszélnék), és minden mást, mint egy csapat, akik egymással 100%os bizalmi szerelemmel, szeretettel állnak s segítik egymást.
"Külön számlát csináltattam amihez semmi hozzáférése nincs,de korábban simán megtette,mert az ő bankjánál volt számlám. (ott dolgozik..simán ránéz,leszed pénzt stb..) "
Aha, persze...ezért pár év sitt járna...
Ha tudtál venni autót,ha félre tudsz tenni xy összeget akkor huzz albérletbe azt ennyi.
amúgy a bakos dolog eléggé bűzlik,mert nem így működnek a dolgok ahogy leírtad :D
Hogy tudtak a tudtodon kívül anyagi terheket róni rád? Ahhoz a te aláírásod is kell. Vagy b.lf.sz vagy és nem olvasod el amit aláírsz vagy fel lehet jelenteni őket okirathamisításért, a pénzintezettel együtt.
A barátoddal laktok a szüleidnél ha jól értem. Az anyagiakba nyilván be kell szállni, pláne ha ketten vagytok.
Ha magánszférát akarsz a pároddal,akkor ennyi pénzből simán elmehetnétek albiba. Ne aggódj, megtanul bánni a pénzzel. Majd ha fizu előtt 2 héttel nem lesz mit enni, akkor megtanulja beosztani.
Ha lenyúlták a bankkártyádról a pénzt azért is simán fel lehetne jelenteni ha tudod bizonyítani.
7 hónapja dolgozol és félretettél fél millát. Úgy, hogy kocsit is vettél és közben lopják is a pénzed. Hagyjuk már! Az írásképedből nem az derül ki, hogy 3 diplomád van és havi 600.000-at keresel.
A kocsiról meg csak annyit, hogy ha a te neveden van akkor el kell dugni a kulcsot és más nem fogja használni.
Sajnos a sztory nem kamu...Bár az lenne.
Bizonyítani tudnám,de nem merek lépni. Mivel aláírták helyettem a papírokat a tudtomon kívül az esetek nagy részében. (ami pénzhez kapcsolodó). Nyilván,ha igazolnám,hogy mennyire más az én aláírásom meg az,amit aláírtak... talán úgy lehetne,de azzal tényleg börtönbe kerülne ez a szülöm.
Valamelyikötök írta,hogy buta vagyok..igen..de ha ő lenne ilyen helyzetben,hogy cselekedne?..A saját családja ellen nem olyan könnyű fellépni...Eleve fel se fogom,hogy ezt tették,és fáj.
A bankos sztory sajna nem kamu..sajna...akkoriban aláírattak velem olyat,hogy ha bármi történik hozzáférhetést kapjon a szülő. Én ekkor 17 voltam. Nyilván számolgattam mennyinek kellene rajta lenni ebből-abból a melóból,de pár éve,amikor kiakartam venni sok pénz hiányzott. Kiderült,hogy fizetve lett a tesóm jogsija is belőle. Anyagi terheket rónak rám..hát ha kiakadtok,ha nem..a bankok biztosításokat kötnek..és mivel meséltem az egyik szülöm ott dolgozik...hogy neki legyen plusz (egy bizonyos kötés után jó kis jutalékot kapnak!)..ezért a tudtomon kívül kötött nekem egyet és aláírta a nevembe,amiről akkor értesültem,amikor jött a levél...Rábeszélt,hogy fizessem,mert jól járok stb,stb. Nem mertem nemet mondani. Befizettem 3 év alatt egy bizonyos összeget,aminek egy részét elvették,mert nem úgy volt,ahogy ígérte ez a biztosítás...Szóval én segítséget szerettem volna itt kérni,nem pedig vádaskodást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!