Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Emondjam-e a szüleimnek?

Emondjam-e a szüleimnek?

Figyelt kérdés
Abortuszom volt, úgy intéztem, hogy nem tud róla a közvetlen családom. Nem tudták, hogy terhes voltam. Mindig színötös jó tanuló voltam, és úgy neveltek, hogy diploma, munkahely és utána családalapítás, ahogy ez normális. Azóta eltelt valamennyi idő, nagyrészt feldolgoztam ami történt, már el tudom fogadni magamat. Viszont rosszul érzem magam amiatt, hogy titkaim vannak a családtagjaim előtt. Szeretném, ha tudnák, de félek, hogy nagyon nagyot csalódnának bennem, és akár összeomlana valamelyikük. Legfőképpen a nagymamám az, akivel kapcsolatban dilemmázok, vele mindig mindent megbeszéltem ezt kivéve. Bűntudatom van, hogy elhallgatom, de félek, hogy nem bírja feldolgozni, mert tőlem (egy szem unoka) mindig sokat várt. Szerintetek elmondjam? Vagy van rá javaslatotok, hogy hogy csináljam, hogy ne bántsam meg őket? Köszi a válaszokat előre is.

2017. aug. 1. 00:02
1 2 3 4 5
 41/49 A kérdező kommentje:
Nem zavarnak az Istent "idekeverő" válaszok. Nyugodtan, minden véleményt szívesen fogadok.
2017. aug. 1. 19:17
 42/49 anonim ***** válasza:
25%

Én inkább azt javaslom, mond el. Persze ennek is van kockázata (felemlegetik, stb...). De inkább valószínű, hogy ez a jobb. Valószínűleg meg fogsz könnyebbülni, ha elmondod.

Ha nem, életre szólóan benned marad a feszültség.

2017. aug. 1. 20:50
 43/49 anonim ***** válasza:
49%

Kedves Kérdező!

Te ismered a szüleidet és te tudod, hogy AKKOR miért nem akartad elmondani. Ugyanezért ne mondd el most sem.

Szerintem természetes, hogy nem mondasz el mindent a szüleidnek. Ahogyan nem tartozik rájuk az sem, hogy Gézával az ötödik randevú után feküdtél le vagy a huszonötödik után, hogy tablettával védekeztek-e, vagy óvszerrel vagy másképp.

Később, ha már házasságban élsz, még inkább fontos lesz érezned, hogy nem kell, sőt nem szabad (!) mindent elmondanod a szüleidnek. Pl. nem tartozik rájuk, hogyha veszekedtek a pároddal, pláne, ha a szüleid viselkedésén pattan ki a veszekedés. Nem tartozik rájuk, hogy hány gyereket szeretnétek, és mikor.

Viszont egyetértek azokkal, akik szerint leendő férjednek, amikor már komolyodik a kapcsolat, elmondd az abortuszt. Azért mondd el, mert ez múltad fontos állomása volt (bár negatív értelemben), és a személyiségedre hatással van. Nyugodtan mondd el neki, milyen volt az a kapcsolatod, miért döntöttél az abortusz mellett, hogyan fogadta ezt akkori párod (gondolom, ha azt mondta volna, hogy tartsd meg, házasodjatok össze és neveljétek föl együtt, akkor nem vetetted volna el). Hogy ez milyen hatással volt utána erre a kapcsolatra és mennyi szerepe lehetett abban, hogy végül széjjel mentetek.

2017. aug. 1. 21:42
 44/49 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, szerintem tök felesleges, egyáltalán nem tartozik rájuk, közük nincs hozzá.

Ha meg számodra lenne fontos, hogy megbeszéld velük, megtetted volna még a műtét előtt, vagy épp rögtön utána.

2017. aug. 2. 09:09
 45/49 anonim ***** válasza:
86%
NE mondd el, ez a TE magánéleted.
2017. aug. 2. 12:11
 46/49 anonim ***** válasza:
79%
53%-os nyugodtan prédikálj egy teljesen egyéni döntésnél, mint az abortusz, Istenről meg a fene nagy hitedről, ezzel csak magadat egeted. Nem is értem, hogy jon az abortuszhoz Isten, de a lényeg h te tudod. A kérdés pedig továbbra sem az volt, hogy ki szerint elítélendő és ki szerint nem az abortusz!!
2017. aug. 2. 15:46
 47/49 anonim ***** válasza:
Azóta mizu kérdező?Elmondtad vagy sem?
2017. aug. 7. 03:15
 48/49 anonim ***** válasza:
33%
Hogy mi köze van Istennek az abortuszhoz? Csak annyi, hogy ő alkotta azt az embert, aki ma már halott egy másik ember döntése miatt. Ha már szapulod a másikat, akkor legalább ismerd is azt, amiben szidod.
2017. aug. 7. 10:45
 49/49 anonim ***** válasza:
17%
Kaptál volna Gyest, családi pótlékot, sőt, ha egyetemre jársz, még diplomás gyedet is. És az egyszeri anyasági támogatást is megkaptad volna. Ezt csak azért írom, mert írtad, hogy úgysem kaptál volna gyest.
2017. aug. 9. 00:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!