Emondjam-e a szüleimnek?
Én inkább azt javaslom, mond el. Persze ennek is van kockázata (felemlegetik, stb...). De inkább valószínű, hogy ez a jobb. Valószínűleg meg fogsz könnyebbülni, ha elmondod.
Ha nem, életre szólóan benned marad a feszültség.
Kedves Kérdező!
Te ismered a szüleidet és te tudod, hogy AKKOR miért nem akartad elmondani. Ugyanezért ne mondd el most sem.
Szerintem természetes, hogy nem mondasz el mindent a szüleidnek. Ahogyan nem tartozik rájuk az sem, hogy Gézával az ötödik randevú után feküdtél le vagy a huszonötödik után, hogy tablettával védekeztek-e, vagy óvszerrel vagy másképp.
Később, ha már házasságban élsz, még inkább fontos lesz érezned, hogy nem kell, sőt nem szabad (!) mindent elmondanod a szüleidnek. Pl. nem tartozik rájuk, hogyha veszekedtek a pároddal, pláne, ha a szüleid viselkedésén pattan ki a veszekedés. Nem tartozik rájuk, hogy hány gyereket szeretnétek, és mikor.
Viszont egyetértek azokkal, akik szerint leendő férjednek, amikor már komolyodik a kapcsolat, elmondd az abortuszt. Azért mondd el, mert ez múltad fontos állomása volt (bár negatív értelemben), és a személyiségedre hatással van. Nyugodtan mondd el neki, milyen volt az a kapcsolatod, miért döntöttél az abortusz mellett, hogyan fogadta ezt akkori párod (gondolom, ha azt mondta volna, hogy tartsd meg, házasodjatok össze és neveljétek föl együtt, akkor nem vetetted volna el). Hogy ez milyen hatással volt utána erre a kapcsolatra és mennyi szerepe lehetett abban, hogy végül széjjel mentetek.
Kérdező, szerintem tök felesleges, egyáltalán nem tartozik rájuk, közük nincs hozzá.
Ha meg számodra lenne fontos, hogy megbeszéld velük, megtetted volna még a műtét előtt, vagy épp rögtön utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!