Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Emondjam-e a szüleimnek?

Emondjam-e a szüleimnek?

Figyelt kérdés
Abortuszom volt, úgy intéztem, hogy nem tud róla a közvetlen családom. Nem tudták, hogy terhes voltam. Mindig színötös jó tanuló voltam, és úgy neveltek, hogy diploma, munkahely és utána családalapítás, ahogy ez normális. Azóta eltelt valamennyi idő, nagyrészt feldolgoztam ami történt, már el tudom fogadni magamat. Viszont rosszul érzem magam amiatt, hogy titkaim vannak a családtagjaim előtt. Szeretném, ha tudnák, de félek, hogy nagyon nagyot csalódnának bennem, és akár összeomlana valamelyikük. Legfőképpen a nagymamám az, akivel kapcsolatban dilemmázok, vele mindig mindent megbeszéltem ezt kivéve. Bűntudatom van, hogy elhallgatom, de félek, hogy nem bírja feldolgozni, mert tőlem (egy szem unoka) mindig sokat várt. Szerintetek elmondjam? Vagy van rá javaslatotok, hogy hogy csináljam, hogy ne bántsam meg őket? Köszi a válaszokat előre is.

2017. aug. 1. 00:02
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
64%

Jok ezek az abortusz ellenes hozzaszolasok, csak nem ez volt a kerdes!

Na nem baj, hozongeni vegulis muszaj, meg itelkezni, csak tudnam ha ennyire nyomorultak vagytok miert nrm kezdetek magatokkal inkabb valamit?

Es nem, nem tamogatom az abortuszt, de nem is itelkezem ismeretlen emberek folott. A kerdesbol is latszik, hogy marcangolja o magat erte rendesen.

iszont ezt mar visszacsinalni nem tudod, akkor igy dontottel, ennek bizony vannak kovetkezmenyei, ahogy latod is. Ha segitseg kell a feldolgozashoz, es azert mondanad el, inkabb javasolnek egy szakembert elobb, mert nem biztos, hogy ilyen esetben esetleg a csalad reakcioja nem-e fog megjobban megviselni. Es gyanitom hogy neked is inkabb a feldolgozas miatt (a sajat buntudatod enyhitese miatt) kellene valaki akinek kibeszelheted, nem feltetlenul a csaladi osszetartozas, kotodes, tisztesseg, buntudat stb miatt. De majd rajossz, csak nezz melyebbre!

Mint mondtam, mar megtortent, igy vegulis nem surget az ido, hogy meghozd ezt a dontest, hogy elmondod-e.

2017. aug. 1. 09:18
 22/49 anonim ***** válasza:
67%

Ne verjetek már bele elég bűntudatot, gondoljatok már abba, hogyha vállalta volna, a ti adótokból lebzselne otthon.

Kérdező, nem kell színt vallanod a szülők előtt, nincs sok közük hozzá, de ha nagyon görcsölsz ezen, próbálj meg előtte egy jó baráttal vagy pszichológussal beszélni.

2017. aug. 1. 09:36
 23/49 anonim ***** válasza:
30%
Ha lesz pasid annak mond el, mert ha gyereket akartok és nem sikerül a mostani abortuszod miatt, joga van tudni és dönteni, hogy nézzen-e olyan nőt akinek nem volt abortusza.
2017. aug. 1. 09:37
 24/49 anonim ***** válasza:
96%
Én kb. 15 év után említettem meg,semmi nem volt belőle,anyám csak meglepődött,azóta se beszéltünk róla.
2017. aug. 1. 10:57
 25/49 anonim ***** válasza:
84%

Attól még hogy volt abortusza lehet még gyereke, alap esetben nem befolyásolja hogy később teherbe essen. Akkor meg miért kéne minden új kapcsolatában úgy kezdenie hogy abortusza volt?

Aki meg kitagadná a gyerekét egy abortusz miatt az is elég elcseszett szülő lehet. Ahelyett hogy támogatná a saját gyerekét, inkább belerúg még egyet. Ez a Néma sikoly meg elég lejárt lemez, a film tele van ferdítésekkel, látványos drámai túlzásokkal, plusz aki nem akarja megtartani a gyereket az nem fogja egy filmtől meggondolni magát. Én is láttam a filmet, ennek ellenére ha becsúszna egy gyerek az abortuszt választanám.

Túl van az abortuszon, nem az a kérdés ki mennyire tartja elitélendőnek.

Szerintem ne mond el otthon, ha meg nem tudod egyedül feldolgozni egy szakember nagyobb segítség.

2017. aug. 1. 11:27
 26/49 anonim ***** válasza:
97%
Nem mondanám el, szerintem felesleges és nem is tartozik rajuk. Ez csak a te döntésed, a te életed! Visszacsinálni úgysem lehet, kár ezen rugózni.
2017. aug. 1. 11:52
 27/49 anonim ***** válasza:
96%
Én sem mondanám el most már.
2017. aug. 1. 12:56
 28/49 anonim ***** válasza:
30%

"Attól még hogy volt abortusza lehet még gyereke, alap esetben nem befolyásolja hogy később teherbe essen."

Az abortusz nem minden esetben okoz meddőséget. De nagyon sok esetben igen. Erről igenis joga van a párjának tudni.

Azonkívül azért is joga van a párjának tudni róla, mert joggal befolyásolja azt a döntést, hogy egy nővel összekötöm-e az életemet vagy nem.

Ami a szülőknek való elmondást illeti, igen el kell mondani, saját megkönnyebbülésed miatt.

2017. aug. 1. 13:06
 29/49 anonim ***** válasza:
90%

Ha akkor nem mondtad el, utólag már semmi értelme.

Egyébként hány éves voltál, amikor ez történt?

2017. aug. 1. 13:07
 30/49 anonim ***** válasza:
80%

Nyugodj meg, a családtagjaidnak is vannak titkaid előtted! Emiatt felesleges rosszul érezned magad, ha ők nem érzik rosszul magukat.

Az abortuszt elmondani meg szerintem: 1. felesleges, hiszen visszacsinálni már úgysem lehet, és a dolog lelki feldolgozásában sem tudnak segíteni mások, az csakis a te dolgod egyedül; 2. rossz döntés, mert ha a családtagjaid rosszul reagálnak, akkor csak még jobban fog bántani a dolog. Például ha elkezdik mondogatni, hogy inkább szülted volna meg és adtad volna örökbe vagy ilyesmi...

2017. aug. 1. 14:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!