Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Emondjam-e a szüleimnek?

Emondjam-e a szüleimnek?

Figyelt kérdés
Abortuszom volt, úgy intéztem, hogy nem tud róla a közvetlen családom. Nem tudták, hogy terhes voltam. Mindig színötös jó tanuló voltam, és úgy neveltek, hogy diploma, munkahely és utána családalapítás, ahogy ez normális. Azóta eltelt valamennyi idő, nagyrészt feldolgoztam ami történt, már el tudom fogadni magamat. Viszont rosszul érzem magam amiatt, hogy titkaim vannak a családtagjaim előtt. Szeretném, ha tudnák, de félek, hogy nagyon nagyot csalódnának bennem, és akár összeomlana valamelyikük. Legfőképpen a nagymamám az, akivel kapcsolatban dilemmázok, vele mindig mindent megbeszéltem ezt kivéve. Bűntudatom van, hogy elhallgatom, de félek, hogy nem bírja feldolgozni, mert tőlem (egy szem unoka) mindig sokat várt. Szerintetek elmondjam? Vagy van rá javaslatotok, hogy hogy csináljam, hogy ne bántsam meg őket? Köszi a válaszokat előre is.

2017. aug. 1. 00:02
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
13%

És a gyerek apja tud róla?

Ő mit szólt?

2017. aug. 1. 00:57
 12/49 anonim ***** válasza:
99%

Minek? De most komolyan minek kell a balhé? Ha nem tudod feldolgozni, akkor menj el egy pszichológushoz, hogy segítsen és le tudd ezt zárni magadban. Az nem fog segíteni, hogy esetleg neked ugrik a család. Ez a te döntésed volt, nem másoknak kell szembenézni vele. Neked attól jobb lesz, hogy a családodnak rosszabb? Nem hiszem.

Menj el szakemberhez. Segítséget kérni nem szégyen!

2017. aug. 1. 01:16
 13/49 A kérdező kommentje:
Már nem vagyunk együtt.
2017. aug. 1. 01:16
 14/49 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem felesleges elmondani, ez csak rád meg a volt párodra tartozik. Kevés esély van rá, hogy maguktól megtudják, az egyetlen verzió ami esélyes hogy a srác mondja el, hogy lett volna egy közös gyereketek, de csak ha ki akarna cseszni veled. Amúgy meg miért kéne tudniuk, hogy abortuszod volt? Nem kell mindenről beszámolni, lehetnek titkaid. Nehogy azt hitted, hogy a családodban senkinek nincs semmi titka. Ezen már változtatni úgyse tudsz, az esetből meg gondolom tanultál. Könnyebb így lezárnod, mintha a családod folyamatosan emlékeztetne vagy éppen kínos hallgatás lenne, ha szóba jön a baba vagy abortusz téma.
2017. aug. 1. 01:32
 15/49 anonim ***** válasza:
95%
Én nem mondanám el.
2017. aug. 1. 02:37
 16/49 anonim ***** válasza:
74%
Én nem igazán tartanám említésre méltónak, de egyébként se szoktunk beszámolni egymásnak az egészségügyi dolgainkról.
2017. aug. 1. 02:43
 17/49 anonim ***** válasza:
99%
Amit nem tudsz az nem fáj. Nem mondanam el nekik
2017. aug. 1. 02:50
 18/49 anonim ***** válasza:
97%

Ha az én lányom, unokám lennél, akkor örülnék, ha elmondanád, hogy tudjalak támogatni.

De! Te ismered a rokonaidat, hogy támogatnának, vagy épp az ellenkezője.

Ha nyomja a szívedet, hogy nem mondtad el, akkor előbb utóbb megmérgezi a titok az életedet, de ha csak kötelességtudatból mondanád el, akkor nem éri meg bolygatni ezt a dolgot.

Viszont ha új kapcsolatod lesz, akkor neki mindenképp mondd el!

Sok sikert a döntéshez!

2017. aug. 1. 07:11
 19/49 anonim ***** válasza:
17%

Nem kéne elmondani, nem kell osztozni a terhen. Te tedd túl rajta magad, de másokat nem kell bevonni, úgy sem tudnak változtatni azon, ami már megtörtént.

Legközelebb azért légy előrelátóbb és ajánlom, hogy nézd meg a Néma sikoly c. filmet mielőtt megint teherbe ejteted magad.

2017. aug. 1. 08:50
 20/49 anonim ***** válasza:
100%
Ezt mindenkinek a saját szüleit ismerve kell elmondani vagy sem. Osztálytársam anyja vallásos,szigorú nő.(egyházi suliba járt a lány) nekinsoha nem mondanám el. Anyum nekem elmondta,hogy volt abortusza(nem volt jo apummal a viszony,sok tartozás meg stb., meg tolokoxsiba kerult volna vele) igy nem vállalta a "tesom.". Megértettem,elfogadtam,még ha nehéz is higy soha nem lehet,nwm lesz tesom.
2017. aug. 1. 09:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!