Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Emondjam-e a szüleimnek?

Emondjam-e a szüleimnek?

Figyelt kérdés
Abortuszom volt, úgy intéztem, hogy nem tud róla a közvetlen családom. Nem tudták, hogy terhes voltam. Mindig színötös jó tanuló voltam, és úgy neveltek, hogy diploma, munkahely és utána családalapítás, ahogy ez normális. Azóta eltelt valamennyi idő, nagyrészt feldolgoztam ami történt, már el tudom fogadni magamat. Viszont rosszul érzem magam amiatt, hogy titkaim vannak a családtagjaim előtt. Szeretném, ha tudnák, de félek, hogy nagyon nagyot csalódnának bennem, és akár összeomlana valamelyikük. Legfőképpen a nagymamám az, akivel kapcsolatban dilemmázok, vele mindig mindent megbeszéltem ezt kivéve. Bűntudatom van, hogy elhallgatom, de félek, hogy nem bírja feldolgozni, mert tőlem (egy szem unoka) mindig sokat várt. Szerintetek elmondjam? Vagy van rá javaslatotok, hogy hogy csináljam, hogy ne bántsam meg őket? Köszi a válaszokat előre is.

2017. aug. 1. 00:02
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem is felesleges elmondani, ez a te életed, a te döntésed volt, nem kell erről senkinek beszámolni!

Amúgy nem tudom egyesek miért gondolják, hogy a leendő párjának "joga" van tudni arról, h x hónappal vagy évvel ő előtte a kérdezőnek abortusza volt.. Egyáltalán nincs hozza joga! Joga egyedül a kérdezőnek van ahhoz, hogy eldöntse beavatja-e ebbe egy olyan embert, aki ebben kicsit sem érintett vagy sem! Ez egy tőle teljesen független egészségügyi beavatkozás volt, nem köteles róla beszámolni senkinek! És hogy pontosan fogalmazzunk, nagyon sok esetben egyáltalán semmilyen szövődménye nincs az abortusznak, pláne nem meddőség. Ja hogy tudjon róla, hatha amiatt nem jon össze a baba és nyugodt szívvel elhagyhassa, aztán mivan ha olyan nőt talál, akinek valamilyen probléma miatt nme lehet gyereke és szinten meddő? Őt is faképnél kell hagyni vagy a kerdezot, mert neki abortusza volt?? Nem is értem ezt a felfogást, nem egy szörnyetegről beszélünk, nem követett el gyilkosságot (mert bar sokan tudatlanul megrögzötten hajtogatják, h az abortusz gyilkosság, valójában nem az!), egy legális műtétet hajtottak rajta végre, mert ő akkor úgy döntött, aminek hozzáteszem senki nem tudja itt az okát! Lehet, hogy megvolt rá a megfelelő oka, amiért így döntött.

Az a férfi, aki képes elhagyni a szerelmet csak mert az előtte évekkel volt egy abja, amihez neki egyébként semmi köze, az meg is érdemli a sorsát...

2017. aug. 1. 15:12
 32/49 anonim válasza:
21%
A szüleidnek ne mond el. Ők úgy éreznék, hogy valamit elrontottak a nevelésedben és ez a legrosszabb érzés amit egy szülő érezhet
2017. aug. 1. 16:01
 33/49 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat. 21 voltam amikor az abortuszom történt. Gyest nem kaptam volna, az nem jár csak úgy.

Köszönöm itt a hev

2017. aug. 1. 16:15
 34/49 A kérdező kommentje:

Köszönöm itt a heves vitát azzal kapcsolatban, hogy elmondjam-e a páromnak. Mindegyik véleményben van vmi igazság. A páromnak ha lesz majd azért akarom elmondani, mert megbízom benne.

A Néma sikolyt láttam már pár évvel az abortuszom előtt. :/

2017. aug. 1. 16:23
 35/49 anonim ***** válasza:
23%

"nagyon sok esetben egyáltalán semmilyen szövődménye nincs az abortusznak, pláne nem meddőség."

Nagyon másik esetben meg van. A meddőség nagyon gyakori szövődmény.

2017. aug. 1. 16:27
 36/49 anonim ***** válasza:
20%

"Nem is értem ezt a felfogást, nem egy szörnyetegről beszélünk, nem követett el gyilkosságot (mert bar sokan tudatlanul megrögzötten hajtogatják, h az abortusz gyilkosság, valójában nem az!), egy legális műtétet hajtottak rajta végre,"

Büntetőjogi értelemben valóban ma Magyarországon nem számít gyilkosságnak sajnos.

Akik azt mondják, hogy gyilkosság, nem büntetőjogi; hanem erkölcsi értelemben, esetleg (ha Hívők) Isten előtti értelemben értik.

Ebben az értelemben pedig igenis gyilkosság!

Ez nem tudatlanság. Ezt úgy hívják, hogy erkölcsi érzék illetve Hit.

2017. aug. 1. 16:36
 37/49 anonim ***** válasza:
77%
53%-os ha már tudatlan vagy legalább ne reklamozd!! Egyáltalán nem nagyon gyakori, sor nagyon RITKA, hogy valaki abortusz után meddő lesz! Ahhoz valami ritka barbár dokihoz kell menni, hogy ilyen szövődmény fellépjen. A mai technológiával szinte elhanyagolható annak a kockázata, hogy valaki emiatt meddő legyen. Mar jó nehány éve kiszívásos módszerrel végzik az abortuszt, a vákuum pedig nem sérti a méhfalat, mint anno a kaparás! Úgyhogy nem kéne hülyeséget beszélni, a hitet pedig pláne nem kéne idekeverni, van külön vallási topic, ott lehet a hitről meg Istenről predikalni, ez nem az a témakör. Nem kell idekeverni egyáltalán a hitet, sem az erkölcsöt mert halkan megsúgom, hogy nem mindenki számára az az elfogadott és "helyes", követendő erkölcs, amit te annak tartasz! Neked nem fér bele az értékrendedbe és a erkölcsödbe az abortusz, te bajod, másnak meg igen, ettől még nem kell hülyeségeket beszélni, hogy így leszek meddő meg úgy és ilyen gyilkosság, meg olyan....!!
2017. aug. 1. 16:54
 38/49 anonim válasza:
25%

Sziasztok! Nem itelkezni szeretnek, de nem olyan regen talaltam ezt a videot, es mivel tobbeket megoszt az abortusz es a szovodmenyei,ezert gondoltam biztos hasznosnak találnátok ezt a videot dr Czeizel Endrétől mindossze kevesebb mint 8perces, es nagyon tanulságos!

[link]

Kedves Kerdezo! En sem mondanam mar el a csaladnak, vagy csak joval kesobb! Sajnalom, hogy ebbe a helyzetbe kerultel, nem lehetet könnyű meghozni ezt a nagyon nehez es tragikus dontest!

2017. aug. 1. 17:24
 39/49 anonim ***** válasza:
27%

"a hitet pedig pláne nem kéne idekeverni,"

Mivel mind az abortusz, mind őszinteség kérdése olyan dolog, amelyről való meggyőződését az ember Hite nagyon is befolyásolja; nem idekeverésről, hanem nagyon is idetartozó dologról van szó!

"van külön vallási topic, ott lehet a hitről meg Istenről predikalni"

Ma Magyarországon vallás és szólásszabadság van, úgyhogy akárhol lehet Istenről beszélni - akár tetszik ez Neked, akár nem!

2017. aug. 1. 18:58
 40/49 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi mindenkinek a véleményeket. Igazából nem az abortusz helyességével volt kapcsolatos a kérdésem. Továbbra is várom a válaszokat azzal kapcsolatban, hogy a szüleimnek elmondjam-e.

Azóta voltam nőgyógyásznál többször is, azt mondta, nincs szövődmény.

2017. aug. 1. 19:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!