Azok az apák/anyák, akik kisfiút szerettek volna, de lányuk lett, a kislányotok születésénél is csalódottak voltatok?
Maradjunk annyiban hogy ez a liberalizmus is csak egy hóbort ez is elmúlik egyszer.
Ha meg már a Bibliával példálózol:
"Szeretném, azonban, hogy tudnátok, hogy minden férfinek feje Krisztus, az asszonynak a feje a férfi, Krisztus feje pedig az Isten"
Egyenlőségről szó sincs. Bár én már nem vagyok túlzottan vallásos.
„Szeretném, azonban, hogy tudnátok, hogy minden férfinek feje Krisztus, az asszonynak a feje a férfi, Krisztus feje pedig az Isten (1Kor 11,3 a Szent Jeromos Kat. fordítása szerint).” A Jó Isten megállapította a házastársak egymáshoz való viszonyának megnyugtatóan helyes rendjét. E szerint „az asszonynak a feje a férfi”, tehát a keresztény családban a férfi a fő, ő a családfő; neki isteni jogon jár ez a tekintély, amellyel lehet jól és lehet sajnos rosszul is élni. Ugyan ebben a fejezetben azt írja az apostol, hogy „a férfi Isten képmása és dicsősége, az asszony azonban a férfi dicsősége (1Kor 11,7)”. Természetesen a Teremtés könyvének sorait is számba kell vennünk, amely szerint: „Teremtette tehát az Isten az embert a maga képére, Isten képére teremtette őt, férfinak és nőnek teremtette őket (Ter 1,27)”. Tehát nemcsak a férfi lett az Isten képmására teremtve, hanem a férfi és a nő együtt tükrözi vissza valamilyen módon az istenképűséget. Vigyáznunk kell a helyes egyensúlyra tehát akkor, amikor igét igével egybevetünk.
Ennyit rólad te hímsoviniszta barom állat seggggggfej :D Olyan megkeseredett sz ar lehetsz,sajnálom az összes nőt,akinek el kell viselnie téged.
#22-es vagyok
Drága neveletlen bunkó 52 százalékoska, nem merted a nyilvánosság előtt felvállalni a véleményed,ezért én megteszem és megosztom másokkal is eme velős gondolatokat:
"K*ssolsz rihe! P0fázz így az uradnak és majd úgy felképel hogy kiköpöd az összes fogad te kapcar0ngy. Inkább azon munkálkodnál amúgy is hogy teljesítsd asszonyi kötelességed és fiút szülj."
Ezúton szeretnék válaszolni neked. Az én uramnak,hála Istennek nem kell p0fázni,mert tisztelettel bánik a nőkkel,nem csak a saját kényelme és beteges kisebbségi koplexusa irányítja,állatias ösztönökkel tarkítva. Tisztelettel bánok vele én is,szóval Ő sem p0fázik. :D Tisztában van vele,hogy a nő egy társ,nem rabszolga,"jószág",alárendelt fél. Ha esetleg nézeteltérés adódna,leülnünk és felnőttek módjára megbeszéljük,mivel társak vagyunk,ő nem a börtön őr,sem a főnököm vagy ilyesmi. :D Nagyon sötét lehet a fejedben,mert nem kötelességem fiút szülni senkinek. Maximum megajándékozzuk magunkat a férjemmel,egy kisbabával,akinek mindegy,hogy milyen a neme,a miénk és úgy szeretjük,ahogy van. :) Ha Anyukám (véleményed szerint egy jószág,véleményem szerint a legszerethetőbb,legigazságosabb és legerősebb ember,akit valaha ismertem) nem nevel normálisan,nem válaszolnék neked most ilyen szépen. Sajnos nem vagy valami okos,dehát az elméleted is egy baromság arról,hogy több vagy bármelyik nőnél. És ezt be is bizonyítod. Kitartást a nejednek!
U.I.: Ne húzd fel magad ennyire,mikor nincs igazad valamiben,a sok stressz árt még a férfiaknak is! :D
Bar nem vagyok anya/apa,de volt 2 öcsém mikor anyukám újra terhes lett!Az álmom volt egy báty(ami már nem lehetett ugye) vagy egy hugi..Mindenki kiscsajt várt ennyi fiú után. :) A 4Ds ultrahangon kiderült,hogy fütyis.Anyu is csajt akart..Én még sírtam is..Aztán megszületett a kisöcsém most 7 éves,és mindennél fontosabb nekem!
20/L
Mi a barátnőmmel inkább kislányt szeretnénk, de nyílván nem fogunk csalódni, ha kisfiú lesz. :)
Nem is értem, hogy hogy tehet ilyet egy szülő.
Elég szánalmas,ha valaki ennyire kifejezett az egyik nemű gyereket szeretné.
Az ilyen emberek elképzelik előre a gyerek életét.
Aztán mi lesz,ha mondjuk meleg lesz,vagy nem felel meg a nemi sztereotípiáknak?
Tök mindegy mi lesz,csak ne legyen beteg,annál rosszabb nincs.
Volt egy ismerősöm, akinek a férje fiút akart mindenképpen és amikor a doki közölte, hogy lány a gyerek, haragudott!! és eltávolodott a feleségétől. Aztán amikor megszült kiderült hogy a doki hibázott, fiú lett. Persze egyből minden rendben, rózsaszín köd... A közjáték meg amiatt hogy lány is lehet mintha nem lett volna semmi.
Az egyil legundorítóbb dolog a világon, amikor az apa nem elégedett a gyerek nemével. Az anya szempontjából is, mert szenvedett vele, világra hozta, és a gyerek szempon
Ha babaterén fogunk állni a párommal akkor mindketten először fiút szeretnénk. Később akár két lány is jöhetne (mármint én akarom, hogy két kislány is jöjjön a kisfiúnk után :D)anyósék lányunokát szeretnének, hisz két fiúk van, nekem meg van még egy bátyám ezért szüleimnek mindegy lenne. Ha kislány lenne az első babánk az sem érdekelne, csak ne legyen semmi geb*sz a terhesség alatt vagy a szülés közben. Bár páréve azon gondolkodtam milyen jó lenne ha az első szülésemnél kétpetéjű ikreim születnének (fiú-lány ikrek) és pár évvel később egy mégegy kislány, de ezt elvetettem, mert tényleg, az a lényeg nekem hogy egészséges legyen.
Bár én azért akarok fiút először, mert jobban "értek" hozzájuk mint a lányokhoz, és ha kislányom lenne biztos fiúsra nevelném :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!