Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha nyernél a lottón mennyi...

Ha nyernél a lottón mennyi pénzt adnál a családtagjaidnak?

Figyelt kérdés

A szüleidnek, a nagyszüleidnek, a testvéreidnek, a keresztanyádnak és apádnak, a nagynéninek és nagybácsinak, esetleg távolabbi rokonnak.

Hány %-ot? De konkrét összeget is írhattok.

2017. júl. 14. 09:05
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
63%
Annyit, amennyi anyuék tartozásait,hiteleit kinullázza, illetve a húgom további tanulmányait fedezi. Nagymamámnak komfortosabb körülményeket biztositanek, nem feltétlenül pénzt adnék.
2017. júl. 14. 22:25
 42/52 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem nem pénzt adnék, hanem vállalnám, hogy én fizetem a szüleim havi rendszeres kiadásait onnantól kezdve, rezsi, kaja, ilyenek. Így a saját fizetésüket arra tudnák költeni teljes egészében, amire akarnák, és nem amire muszáj.

Más rokonaim már nem élnek vagy évtizedek óta nem hallottam felőlük, úgyhogy ők nem kapnának egy fillért sem.

2017. júl. 15. 04:51
 43/52 anonim ***** válasza:
31%
Attol függ mennyit mer ha 30 milliot abol venék egy családi házat határ közelébe ,és egy fiatalabb autot azt már el is költötem a nyereményt .amugy nekem nem kellenek 100 milliok mert az csak megbolonditja az embert,
2017. júl. 15. 06:09
 44/52 Fatal_3rror_ ***** válasza:
95%

"Itt látszik, hogy miért veszti el a vagyonát minden lottó nyertes pár év alatt..."

Szerintem nem feltétlenül az a gond hogy megtudják, hanem az hogy az egyén nem képes nemet mondani. Én simán megmondanám hogy én pénzem és megvan a helye. Aki meg ezt nem fogadja el az nem lesz/marad az ismerősi köröm része.

Mondjuk az sem mindegy ki nyer ennyi pénzt. Vannak jószívű, lehúzható emberek, meg olyanok akik "egyszerűek" és persze hogy fogalmuk nincs mit kezdjenek milliókkal mikor havi 47 ezret kapnak közmunkára.

Azt mondjuk én sem tudnám hogy milliárdokkal mit kezdek, 1-200 milliót még simán el tudnék költeni anélkül hogy értelmetlen rongyrázás lenne.

Na meg költekezésnél sem mindegy hol és hogyan teszed. Ha két cigány putri között húzol fel hirtelen egy kacsalábon forgó várat akkor persze hogy fel fog tűnni és megjelennek a hirtelen rosszakarók. Viszont ha a Budai villák környékén gondolkozol, akkor ott 100 millió lesz csak a telek és egyik szomszéd sem fogja megkérdezni honnan van ennyid.

2017. júl. 15. 07:26
 45/52 anonim ***** válasza:
84%

Fatal error

+1

Viszont én is gondban lennék még szűkebb család miatt is.

Apám, nagyszüleim nem élnek, az anyám tartja el a 27 éves öcsémet. Édesanyánk rengeteget dolgozott, tűrt és szenvedett egész élete során, egy nagyon kedves nő, ő igazán megérdemelné, hogy jobban éljen és nyugdíjas éveiben nyaralgasson. Viszont pénzt lehet nem adnék neki, csak befizetném utazásokra, leszervezve (nem utazási iroda), a házat újíttatnám fel, és vennék neki dolgokat, amik megkönnyítenék az életét. Azért nem adnék pénzt, mert az öcsém kizsarolná tőle, ahogy eddig is tette, kíméletlenül. Tesóm amikor dolgozik, akkor is elvárja, hogy anyám tartsa el, vegye neki a drága holmikat, főzzön-mosson rá, de cserébe semmit, még egy sima "köszt" sem képes kinyögni, a pénzét meg dugdossa- de a hűtő mindig legyen tele. Volt, hogy a fizetését az első nap, pár óra alatt elbulizta, utána jött hozzám kölcsön kérni, és ő sajnos az a típus, aki addig jön kérni, amíg el nem küldöd a pcsába (nem is adtam neki pénzt)...Szóval nehéz dolgom lenne az biztos, mert míg anyámnak jót szeretnék, ott figyelne ez a semmirekellő, pénznyelő. Most majd biztos jön a hogy lehet ilyen szívtelen valaki, hiszen a testvéred önzetlenül kell szeretni...ja a saját károdon kb.

Viszont anyám rokonságában jó pár ember megérdemelné a pénzt, mert sokat segítettek anyumnak apám halála után, meg amúgy is normális, megfontolt emberek.

2017. júl. 15. 09:57
 46/52 anonim ***** válasza:
77%

Pénzt, %-ot semmit nem adnék, senkinek. Szüleim nem élnek, a testvérem tőlem csak kapott, egy barátgarast sem kaptam tőle, sőt.

A gyerekeim közül vennék lakást-házat kettőnek a szülővárosukban, de a haszonélvezetet megtartanám. Ennek a kettőnek sok minden mást is szívesen biztosítanék, ha kérnék, vagy elfogadnák, mert nekik nem tudtam annyit adni, mint a többieknek.

Egy gyerekemnek visszaadnám, ami pénzt kaptam tőle, és a maradékból is kérhetne, megkapná.

Egy gyerekemnek csak akkor adnék, ha nélkülözne.

Ha még maradna valami, végigkeresném a rokonok sírjait, hogy senkit ne forgassanak ki a földből, mert nincs kifizetve.

De nem lottózom, nincs miből.

2017. júl. 15. 20:03
 47/52 anonim ***** válasza:
95%

Nem adnák senkinek, miért is tenném? El sem mondanám, mert onnantól kezdve csak a lehuzás menne, pont.

Mellesleg aki simán elnéztr, hogy hogyan tesz tönkre a mostohám (az egész "családom"), az ne akarjon semmit tölem.

Ha akkor nem érdekelte öket, mi van velem, söt, az mist is viselkedjen közömböse .

28n

2017. júl. 16. 07:29
 48/52 anonim ***** válasza:
91%

Én egyik rokonomnak sem adnék. Van olyan, aki megérdemelné, de a közeli családomból (szülők, öcsi) egy sem, és ha távolinak adnék, előbb-utóbb úgyis kiderülne... főleg mert a távoli rokonok előtt a szüleim, öcsém játsszák a fejüket, hogy mennyire szeretjük egymást meg milyen király család vagyunk, ők meg mennyire szeretők és jó fejek, így én lennék a szarszemét, ha nem akarnék nekik adni.

Ha ettől nem félnék, adnék 100milliót összesen a két kedvenc unokatesómnak, hogy el tudjanak költözni anyjuktól 28+ évesen.

2017. júl. 18. 12:20
 49/52 anonim válasza:
91%
Nem adnék. Olyan messzire mennék innen, amilyen messzire csak lehetséges. Utána később valószínűleg segítenék, de inkább ráfognám, hogy túl jól fizető munkahelyet találtam. :D
2017. szept. 30. 12:14
 50/52 anonim ***** válasza:
100%
Annyira imádom, mikor 5 hónapos kommentemre ír valaki privátot, aminek ráadásul semmi értelme. Bár az eddigi rekordot még nem sikerült senkinek ledöntenie, az egy másfél évvel ezelőtti kommentemre érkezett reakció volt, drága illető azt hitte friss a téma...
2017. dec. 30. 11:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!