Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha nyernél a lottón mennyi...

Ha nyernél a lottón mennyi pénzt adnál a családtagjaidnak?

Figyelt kérdés

A szüleidnek, a nagyszüleidnek, a testvéreidnek, a keresztanyádnak és apádnak, a nagynéninek és nagybácsinak, esetleg távolabbi rokonnak.

Hány %-ot? De konkrét összeget is írhattok.

2017. júl. 14. 09:05
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
96%
Ez a nyeredmény összegétől is függ. Minél több a nyeremény, annál nagyobb az összeg is, amit adnék. De nem.ész nélkül.
2017. júl. 14. 15:23
 32/52 anonim ***** válasza:
83%

Kedves "olvasgatva a válaszokat sajnálok egy két embert hogy ilyen családban élnek hogy még a saját anyjának vagy testvérének se adna pénzt".

Nem kell sajnálni, nagyon ritka a problémamentes magyar család. Amúgy ha jó viszonyod is van a rokonsággal, akkor sem értem miért kéne a nyeremény x%-át nekik adnom. Inkább örüljenek velünk, hogy egyszer bejött a lottó (eléggé kicsi a nyerési esély). Nem érzem úgy hogy egy több száz milliós tartozásom lenne a szüleim felé mert felneveltek. Én voltam olyan hülye/okos hogy lottózzak, én nyertem, majd eldöntöm mire kell a pénz. Nekünk jelenleg egy saját ház, kocsi és egy befektetés kéne, amivel megoldható hogy a hátralévő életünkben gondtalanul éljünk és azzal foglalkozzunk, amit akarunk. Minek elszórni a pénzt? Aki meg hitelt vett fel, magának vette fel...

2017. júl. 14. 16:42
 33/52 anonim ***** válasza:
97%
Édesanyámnak vennék új házat. Sok pénzt nem adnék mert ismerem azonnal elköltené. Havi fix összeget kapna, abból gazdálkodhatna. Tesómnak és apámnak egy fillért sem. Nagyon szemét módon bántak velem egész életemben.
2017. júl. 14. 16:44
 34/52 anonim ***** válasza:
82%

Tegyük fel, hogy a nyeremény legalább száz millió. A szüleimnek adnék olyan 10-15 milliót, hogy költsék arra, amire vágynak, pl.új autó. A napi megélhetésük szerencsére nem ettől függene.

A testvéremnek is adnék ugyanennyit kb.

Illetve mivel nagyjából közös az álmunk, és szeretnénk majd egyszer közösen vállalkozást indítani, így a jó részét abba fektetnénk be, nyilván abban is tulajdonrésze lenne.

A többi maradna az enyém a párommal. Más rokonnak nem adnék belőle, nincs miért, nagyszülőm már csak 2 van, nekik már igazából nem számítana, hogy kapnak-e (nem tudnák már kiélvezni). Esetleg egy nagyon közeli barátomat még támogatnám, ha elfogadná.

2017. júl. 14. 17:22
 35/52 anonim ***** válasza:
82%

Első dolgom lenne a diákhitelem visszafizetni. :D

Amúgy 3 testvérem van. A hiteleiket kifizetném. Akinek nincs, annak adnék pénzt házra.

Egy unokatesóm van, aki megérdemelné. Őt is segíteném. Akár úgy mint a testvéreimet.

Szóval tehermentesítenék mindenkit, amúgy boldogul mindenki rendesen. :)

2017. júl. 14. 17:52
 36/52 anonim ***** válasza:
82%

Egy fillért se, ugyanis legtöbb ember rosszul bánik az így jött pénzzel, ők meg pláne.

Megkérdezném mi kell nekik és azt megvenném, megkapnák. Nyilván ésszerű határokon belül és nem rózsaszín Ferrarit. Illetve havonta kapnának mindig annyit, hogy segítsem őket, de annyit nem, hogy a munkáját ott tudja hagyni és a lábát lógatni egész nap.

2017. júl. 14. 18:03
 37/52 Fatal_3rror_ ***** válasza:
82%

Attól függ mennyi az annyi.

5-10 milliónál sokat nem adnék, mert nekem is szükségem lenne a pénzre.

100 milliós tételnél már adnék annyit, hogy felújítsák valamennyire a házat, meg anyámnak lehessen egy kis lakása idősebb korára. Szerintem olyan 70-30 millió arányban osztanám el mert annyiból már veszek egy saját lakást, egy átlagos használt autót és mellé még egy kisebb lakást, hitellel akár kettőt is, amit kiadhatok pénzért anyám meg öcsém meg szintén jól járnak 30 millióval.

Milliárdos nyereménynél meg fogalmam sincs mit tennék. Szerintem ott 1 milliárdból odaadnék 100 milliót hogy csináljanak vele amit akarnak, ha elköltik elköltik, ha nem akkor nem. Onnantól meg gondolkoznék hogy mit kezdek ennyi pénzzel.

Rokonoknak fogalmam nincs hogy adnék e. Félő hogy a kisujjam nyújtásából a karom lenne így inkább mondanám hogy bocs, de nem.

2017. júl. 14. 18:54
 38/52 anonim ***** válasza:
82%
Hát, 10 millió alatti összegnél megtartanám magamnak az egészet, afelett 6 fele osztanám, egy rész szüleimnek, és egy rész mindenkinek testvérek közül(5en vagyunk testvérek). Nekem így tökéletes lenne, mindegyikünknek ennyivel könnyebb lenne az élete.
2017. júl. 14. 19:07
 39/52 anonim ***** válasza:
97%
Pénzt nem adnék. Kifizetném a hiteleiket (szülők, testvérek), tesóm gyerekei kapnának egy-egy lakást, távolabbi rokonoknak nem adnék.
2017. júl. 14. 19:15
 40/52 anonim ***** válasza:
74%

Itt látszik, hogy miért veszti el a vagyonát minden lootó nyertes pár év alatt...

Sajnos ekkora pénznél nem szabad elmondani a közeli családnak sem, vagy csak jóval kevesebbet. Amit 5 ember tud egy családban az nem marad titok (főleg ha hirtelen vesztek 2-3 szép házat meg kocsit) és utána minden rokon sorba fog állni a pénzért, aztán vagy adsz vagy kiutálnak, hogy 500 millából mi neked az az 5 ami neki kéne.

Ilyenkor, ha 2-3 évnél tovább akarsz gazdag lenni, annak egy útja van. A családnak nem szabad elmondani. Ha segíteni akarsz, akkor keresni kell egy másik nyereményjátékot és azt mondani, hogy ott nyertetek jóval kevesebbet. Abból ki lehet fizetni a mindenféle hiteleket, veszel magadnak egy szép, de ésszerű méretű házat és itt abbahagyni a látványos költekezést. Ezen felül pedig segítséget kell kérni. Vannak erre szakosodott cégek, és a lottózóban azonnal adnak is kontaktot pénzügyi tanácsadóhóz. Nem egy ilyen szerencsétlen házaló ügynökhöz, hanem egy komoly szakemberhez. Ezt el kell fogadni, különben kb esélyed sincs. Hiába vagyok én is diplomás mérnök, fogalmam sincs a pénzügyekhez olyan méretekben, hogy mit kellkezdeni 500 millióval.

2017. júl. 14. 21:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!