Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha nyernél a lottón mennyi...

Ha nyernél a lottón mennyi pénzt adnál a családtagjaidnak?

Figyelt kérdés

A szüleidnek, a nagyszüleidnek, a testvéreidnek, a keresztanyádnak és apádnak, a nagynéninek és nagybácsinak, esetleg távolabbi rokonnak.

Hány %-ot? De konkrét összeget is írhattok.

2017. júl. 14. 09:05
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
79%
Ez függ attól is hogy milyen a kapcsolat a családdal. Ha valaki folyton csak ártott még ha közeli hozzátartozó se adnék neki. De ha van olyan akikkel jó a viszony és rászorulnának segítségre akkor mindenképp segítenék nekik vagy egy hitel visszafizetésében, vagy mondjuk egy ingatlan vásárlásában. Viszont olyan családtagnak akinek amúgy is jól megy a szekér, annak nem adnék.
2017. júl. 14. 09:56
 12/52 anonim ***** válasza:
97%
Szüleimnek, testvéremnek vennék egy-egy lakást és új autókat. A nagyszüliemet megkérdezném mire van szükségük és azt, mert nincsenek nagy igényeik. A többi pénzt befektetném.
2017. júl. 14. 10:04
 13/52 anonim ***** válasza:
87%
Csak anyunak és a tesómnak adnék, meg még 2 barátomnak. Ennyi. Anyunak meg tesómnak adnék 100-100 milliót (házra, lakásra stb) + költőpénzt is. Az egyik barátomnak vennék egy lakást, mert tudom milyen régöta szenved albérletben és milyen kevés a pénze. A másik barátomnak meg kifizetném az adósságait es neki is adnék egy kis költőpénzt. A többi rokon előtt meg mélyen hallgatnék.
2017. júl. 14. 10:24
 14/52 anonim ***** válasza:
75%
Ha olyan 2-3 M Ft nyeremény lenne, azt el tudnám költeni. Ha főnyeremény, abból Anyukámnak adnék 50%-ot. Ha Nagymamám élne, Anyunak 30%, Nagyinak 20%-ot adnék.
2017. júl. 14. 10:33
 15/52 anonim ***** válasza:
87%
Attól függ, hogy mennyit nyernék. 50 millás összeg körül csak szülõnek segítenék, meg egy tesó, ha nagyobb akkor a többieknek is, meg két uncsitesómnak, de akkor sem elszállva. Ezen felül adomànyoznék a helyi onkológiai osztálynak. De nem biztos, hogy csak pénzt, hanem én intézném ami kell. ;) Illetve a baràtnõmet biztosítanàm, hogy az anyagiakon nem fog múlni a kislánya egészsége. :)
2017. júl. 14. 10:35
 16/52 anonim ***** válasza:
87%

Szüleimnek adnék és a párom testvérééknek.

Szüleinek 20 milliót adnék és kinulláznám a párom tesójáékat ill. Adnék nekik is.

2017. júl. 14. 10:43
 17/52 anonim ***** válasza:
59%
Tök mindegy, lehet a pénz bármennyi, úgyis elmegy a nagy büdös semmire. Lottónyertes ritkán lesz sikeres ember, hiszen a nyertes szelvény feladása előtt is pont ugyanolyan s.gghülye volt a befektetésekhez, mint utána. Szóval nem nagyzolok, hogy mit adnék és kinek, mert nem is lottózom. De ha lottóznék és nyernék, valószínűleg elverném az egészet, utána hátralévő életemben keseregnék, hogy miért voltam ekkora barom. Nem a rokonok szokták elvinni a lóvét...
2017. júl. 14. 11:00
 18/52 anonim ***** válasza:
87%

Nagy nyeremény esetén vennék anyámnak egy házat. Nagyon nagy nyeremény esetén a tartozásait is kifizetném. Pénzt konkrétan nem kapna, max az új ház berendezésére. :)

Kisebb nyeremény esetén sem konkrét összeget adnék, inkább megbeszélném vele, mire van szüksége. Új háztartási gépek, felújítás, akármi.

Nagyszüleim már halottak (bár amúgy sem fogadták volna el soha, mindig azt mondták, nekik nincs szükségük pénzre), szóval náluk is inkább ajándékban mértem volna a dolgot, amire tudom, hogy szükségük van, de soha nem vennék meg maguknak.

Elvált szülők esetén apámnak valószínűleg nem adnék, távolabbi rokonoknak meg még csak el sem mesélném, hogy nyertem. Testvéreknek csak akkor, ha tudom, hogy valamire nagy szükség van, "csak úgy" nem osztogatnám szét a pénzt.

2017. júl. 14. 11:06
 19/52 anonim ***** válasza:
87%

A nyereményt méretétől függ sokminden. Kertes ház, kocsi magunknak is jöhet. Ha a nyeremény ezek árával összemérhető, akkor önző disznóként nem osztogatnék el belőle.

Ha mondjuk 500 milliós főnyereményt kell képzeletben beosztani, akkor

- 100 magunknak (ház, kocsi, egyéb pénz)

- 50 a szüleimnek, 50 a párom szüleinek.

- 25-25-25-25 a tesóimnak, párom tesóinak

- a nagyszüleimnek bármilyen kérése lenne, megkapnák, a szellemi állapotuk már nem olyan, hogy közvetlenül a pénzt adnám oda, sajnos (~ 30 millió? ki tudja, mit szeretnének :) )

- 20-20-20 1 nagynénémnek és 2 nagybátyámnak

- 10 az egyik unokatesómnak, a másik kettővel sosem tartottam a kapcsolatot.

Maradt még 100 a végére - abból egyrészt próbálnék kezdeni valamit, hogy több legyen, másrészt a gyerekeim jövőjére lenne (1 már létezik, 1 tervben; ha a nyeremény valós lenne, akkor bővítenénk a tervet is :) )

2017. júl. 14. 11:18
 20/52 anonim ***** válasza:
38%
olvasgatva a válaszokat sajnálok egy két embert hogy ilyen családban élnek hogy még a saját anyjának vagy testvérének se adna pénzt
2017. júl. 14. 11:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!