Ha nyernél a lottón mennyi pénzt adnál a családtagjaidnak?
A szüleidnek, a nagyszüleidnek, a testvéreidnek, a keresztanyádnak és apádnak, a nagynéninek és nagybácsinak, esetleg távolabbi rokonnak.
Hány %-ot? De konkrét összeget is írhattok.
Szüleimnek adnék és a párom testvérééknek.
Szüleinek 20 milliót adnék és kinulláznám a párom tesójáékat ill. Adnék nekik is.
Nagy nyeremény esetén vennék anyámnak egy házat. Nagyon nagy nyeremény esetén a tartozásait is kifizetném. Pénzt konkrétan nem kapna, max az új ház berendezésére. :)
Kisebb nyeremény esetén sem konkrét összeget adnék, inkább megbeszélném vele, mire van szüksége. Új háztartási gépek, felújítás, akármi.
Nagyszüleim már halottak (bár amúgy sem fogadták volna el soha, mindig azt mondták, nekik nincs szükségük pénzre), szóval náluk is inkább ajándékban mértem volna a dolgot, amire tudom, hogy szükségük van, de soha nem vennék meg maguknak.
Elvált szülők esetén apámnak valószínűleg nem adnék, távolabbi rokonoknak meg még csak el sem mesélném, hogy nyertem. Testvéreknek csak akkor, ha tudom, hogy valamire nagy szükség van, "csak úgy" nem osztogatnám szét a pénzt.
A nyereményt méretétől függ sokminden. Kertes ház, kocsi magunknak is jöhet. Ha a nyeremény ezek árával összemérhető, akkor önző disznóként nem osztogatnék el belőle.
Ha mondjuk 500 milliós főnyereményt kell képzeletben beosztani, akkor
- 100 magunknak (ház, kocsi, egyéb pénz)
- 50 a szüleimnek, 50 a párom szüleinek.
- 25-25-25-25 a tesóimnak, párom tesóinak
- a nagyszüleimnek bármilyen kérése lenne, megkapnák, a szellemi állapotuk már nem olyan, hogy közvetlenül a pénzt adnám oda, sajnos (~ 30 millió? ki tudja, mit szeretnének :) )
- 20-20-20 1 nagynénémnek és 2 nagybátyámnak
- 10 az egyik unokatesómnak, a másik kettővel sosem tartottam a kapcsolatot.
Maradt még 100 a végére - abból egyrészt próbálnék kezdeni valamit, hogy több legyen, másrészt a gyerekeim jövőjére lenne (1 már létezik, 1 tervben; ha a nyeremény valós lenne, akkor bővítenénk a tervet is :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!