Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha parotokkal eltek es mondjuk...

Ha parotokkal eltek es mondjuk 100 at kerestek, pasi meg 200at akkor felezitek a koltsegeket kaja rezsi?

Figyelt kérdés
2017. jún. 21. 15:52
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
84%
Nalunk a kezdetek kezdete ota kozos kassza van. Akkor is kozos volt, mikor atmenetileg alig par tizezer vt a havi keresetem, mig a ferjem sem keresett sokat (200 ezer korul), meg most is teljesen kozos a kassza, hogy reszidos munkaval 250 ezer korul keresek, o pedig szerencsere 1 millio korul. Sosem szamolgattuk, hogy ki mire kolt a kozosbol, o sem hanytorgatta fel nekem, en sem neki. Befizetunk mindent ( berleti dij, rezsi, csekkek), veszunk elelmiszert , majd a kb ho kozepen erkezo fizumbol alljuk a maradek dolgokat ( programok, kutya, stb)
2017. jún. 21. 19:17
 32/47 anonim ***** válasza:
100%
Mivel együtt élünk, nem osztozkodunk. Mindenki rendelkezik a sajátjával alapvetően, és az fizet X szituban, akinél pont van pénz vagy gyorsabban szedi elő a bankkártyát. Közös kasszán olyan szempontból nem vagyunk, hogy nem öntjük egybe amink van és nem számolunk el egymásnak az anyagi dolgainkról. De ugyanakkor pedig nem is osztozkodunk, semennyire nem tartjuk számon, hogy ki mikor mit fizetett... Ma én fizettem be a párom telefonszámláját, én fizettem az étteremben és én vásároltam utazáshoz dolgokat. Szerintem tegnap ő fizette be a lakbért. Így megy ez.
2017. jún. 21. 20:19
 33/47 anonim ***** válasza:
100%
Mi olyannyira közös kasszán vagyunk, hogy a férjem nem is tudja mennyi fizut kap, ha én nem mondom meg neki. :) Mivel a fizetése után pár nappal kapja meg a bérpapírját, de soha nem nézi meg. A bankkártyája is nálam van. Ő keres havi majdnem 400-at, én jelenleg gyesen vagyok, ősszel megyek dolgozni, ha felveszik a kicsit az oviba. Így most éppen én kapok jóval kevesebbet, de volt ez fordítva is. :) Soha nem néztük, hogy ki mennyit hoz haza, és azt fizettük, amit éppen kellett. Ha az én fizetésem volt csak, és a férjem lábán nem volt rendes cipő, akkor nyílván nem számolgattunk, megvettük neki, és én később vettem, ha kellett. Nem értem, és soha nem is értettem, ezt a közös az ágy, de külön a pénztárca dolgot.
2017. jún. 21. 21:07
 34/47 anonim ***** válasza:
89%
Nálunk én vagyok a nő, egymillió fölött keresek, amíg a párom 300-400 között. Soha az életben nem foglalkoztunk ezzel, volt fordítva is. Az fizet aki éppen tud. Erről szól a közös élet.
2017. jún. 21. 21:11
 35/47 anonim ***** válasza:
43%
Itt mindenki havi 1 milla felett keres?
2017. jún. 21. 21:21
 36/47 anonim ***** válasza:
100%
Tegyük fel, hogy lenne egy párom, akivel ez lenne a felállás. Én jelenleg másfél szobás saját lakásomban élek, ahol kb. havi 35.000Ft-ból megvan mondjuk a lakás állandó költsége. Ez az összeg felezhető, mert kb. azonos arányban használnánk mindketten a lakást és a benne lévő műszaki cikkeket. Ezen túl mondjuk az étkezés a másik, ami közös kiadás lehet, de itt már lehetnek olyan extrák, amiket mondjuk csak az egyik fél fogyaszt, akkor az olyanokat lehetne külön kalkulálni, én legalábbis az alap élelmiszereken felül külön kalkulálnék akkor is, ha én lennék a kevesebbet kereső fél.
2017. jún. 21. 21:32
 37/47 anonim ***** válasza:
65%
Csak azt nem értem a nem közös kasszás megoldásokban,hogy mire költi a többet kereső a sok megmaradt pénzt ? Vagyis hogy költi csak magára? És pont ezért nincs értelme, csak a közös kasszának.
2017. jún. 21. 21:55
 38/47 anonim ***** válasza:
100%
A szüleimnek külön számlára jön a fizetésük (illetve apámnak már a nyugdíja újabban). Idén lesznek 35 éves házasok, apám többet kap, mint anyám. Ők úgy oldják meg, hogy a rezsi apám számlájáról kerül levonásra, illetve a bevásárlások többségét is ő fizeti, anyám fizetésének a jelentős része pedig a közös megtakarításaikat gyarapítja. Kijöttek akkor is, amikor a nulláról kezdték házasságuk elején, és kijönnek most is, annyi évvel később, amikor már azért jóval többet elértek, és nem feltétlenül kell számolgatni, hogy mit engedhetnek meg maguknak. De a számla külön van, nekik ez így jó.
2017. jún. 21. 22:00
 39/47 anonim ***** válasza:
30%
Én meg azt nem értem, hogy a közös kasszának mi értelme van
2017. jún. 21. 22:03
 40/47 anonim ***** válasza:
84%

Számla külön van, de a kassza közös. :D

Mondjuk én csak olyannal költöztem össze, akivel hosszabb távú terveink voltak, mára kezdetektől. Nem csak annyi, hogy a pasim, játszunk felnőtteset. (Ezt nem a kérdezőre értem, csak úgy általánosságban) Így könnyebb volt közös kasszára állni, hiszen egy volt a célunk. Mondjuk az tény, hogy hasonló volt a fizunk.

Ha nagy lett volna a különbség, akkor mondtam volna a páromnak, hogy x részig közös, de valamennyit tegyen félre magának. Mert ha szétmegyünk, se legyen az, hogy eltartattam magam...ha meg lesz házasság, gyerek...stb, akkor meg jó a tartaléka,ami ugye egy komolyabb élethelyzetben közössé válik.

Ez a tegyen félre dolog nem abban merül ki, hogy abból vásárol luxuscikkeket, vagy minőségi ételeket, nekem meg csak parizer jut, hanem az tényleges megtakarítás legyen. Mert azáltal h ketten lakunk, és összedobjuk a fizunkat, automatikusan jobb sorba kerül a kevesebbet kereső fél.

2017. jún. 21. 22:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!