Nálunk minden közös, mindig is így volt. Pillanatnyilag pedig terhesség miatt dolgozni sem tudok járni, táppénzen vagyok. Ha feleznénk a kiadásokat, ebből a babakocsi felét sem tudnám állni. Mi lenne a helyzet? De jó nekem, hogy nem kell többet fizetni, vagy de rossz nekem, mert bár a gyerek közös, csak az én fizetésem esik ki?
Szerintem mindegyik verzióból lehet hosszú távon probléma. Talán másnak beválik a százalékos fizetés, vagy felezés, de mi nem erre akarunk alapozni.
2017. jún. 21. 17:12
22/47 anonim válasza:
Nálunk is minden közös, már az együttélésünk kezdete óta.
2017. jún. 21. 17:24
23/47 anonim válasza:
Ugyanaz, mint a 3. válaszíróéknál
2017. jún. 21. 17:26
24/47 anonim válasza:
Hát nekem anyám 100ezret keres, apám több, mint 1milliót. Azért csúnya világ lett volna, ha felezgettek volna. Pláne, hogy ha anno anya nem dolgozza ki a belét is, akkor apa nem biztos, hogy elvégzett volna két egyetemet és doktorit szerzett volna.
2017. jún. 21. 17:30
25/47 anonim válasza:
Azért van pár érdekes válasz.
Ha az egyik fél 2-3x többet keres, akkor pl. egyedül megy nyaralni? Vagy szolidaritásból ő sem megy? Egyedül jár étterembe? Vesz magának Pick szalámit, míg a másik párizsit eszik?
Nem kötelező ám összeköltözni, házasodni annak, aki lakótársat lát a párjában nem pedig egy közös életet.
2017. jún. 21. 18:21
26/47 anonim válasza:
Nálunk közös kassza van teljes mértékben, bár az is igaz hogy nincsenek olyan hatalmas különbségek a fizetéseink között. Hónap elején átbeszéljük a várható kiadásainkat és az alapján költekezünk. Nekünk ez tökéletesen bevált és nincs vita a pénzről. Ha mások felezni akarnak vagy arányosan osztani, az az ő dolguk.
2017. jún. 21. 18:24
27/47 anonim válasza:
#16 az nem "ráakaszkodás", ha két ember szereti egymást és ezért a gazdagabb nagyobb részt vállal a közös költségeikből... én dupláját keresem a páromnak, de szívesen el is tartanám, feltéve, hogy nem csak a tökét vakarja, hanem valami értelmeset csinál (tanul, önkéntes munkát végez, neveli a gyerekünket, ha lenne). nekem természetes, hogy jövedelemarányosan utalunk arra a közös számlánkra egy fix összeget, amiről a lakbér, rezsi megy, meg a heti bevásárlás, ezen kívül vannak saját számláink, erről fizetjük a saját külön kiadásainkat, nem tudom, miért olyan szokatlan ez, sok hasonló párt ismerek.
2017. jún. 21. 18:34
28/47 anonim válasza:
"Adóban is azt tartanám igazságosnak, hogy minél gazdagabb valaki, annál több adót fizessen."
ez mondjuk most is így van
2017. jún. 21. 18:35
29/47 anonim válasza:
330-at kapok, a parom most hosszabb ideig betegallomanyban igy keveset kap joval. KOZOS a kassza es nem szamolom h a penze felebol max zsemlet es parizsit tudna enni. Masban segit. Es a no vagyok
2017. jún. 21. 18:56
30/47 anonim válasza:
Nem tudom, ki hogy él együtt a párjával, de nálunk az együttélés nem úgy ment, hogy egyik kimossa a zoknit, majd szól a másiknak, hogy mehetsz zoknit mosni. És villanykörtét sem kettőbe fűrészelve cseréltünk sosem. Ha meg egyik ezt csinál odahaza, másik azt, attól kezdve meg a jövedelmet sem igazán egyik és másik keresi meg, hanem ketten együtt ennyit.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!