Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire igaz hogy a legtöbben...

Mennyire igaz hogy a legtöbben ha szegények is, de a felmenőktől úgy is drága ingatlanokat örökölnek, szóval nem kell aggódni?

Figyelt kérdés

Mi a húgommal ketten vagyunk. Ő cukrász, én bankban dolgozom ügyintézőként, 25 év alattiak vagyunk, mindketten 200 alatt keresünk. Diplomája a családban senkinek sincs.

A 4-ből még 3 nagyszülőnk él, plusz szüleink, akik mindketten egykék, a közvetlen családban egyedül vagyunk "gyerekek".

Nulla adóssággal:

-Szüleink 3-szobás jó elhelyezkedésű tégla (nem panel) lakása kb 8-11 millió

-Nagyszüleink kétszobás családi háza, kb 10 millió

-Nagymamám 2,5 szobás tègla (nem panel), belvárosi lakása, talán 10 millió körül (plusz-mínusz 1-2 millió)

-Nagymamám garzon panelje, amit albiba szokott kiadni kb 5-6 millió

-Keresztmamám (nagymamám gyermektelen húga, apukám nagynénje), egy háromszobás ház tulajdonjogának felével, ami (a fél) ér legalább 5-6 milliót.

Jó most lehet ez kicsit sok rokon az átlaghoz képest, de ahogy mondtam Magyarországon szinte mindenki számíthat sokmilliós öröklés(ek)re a felmenők halála után, mert a saját tulajdonú ingatlanok száma eszetlenül magas.

Tudjátok ti is: A tulajdonlási ráta valami 80-90%, a gazdag nyugaton is nagyságrendekkel kevesebben élnek albiban. Képzeljétek el hogy Angliában a 60 év felettiek majdnem fele albérletben lakik, de nem szegénység miatt. De ez csak egy példa volt.

Most is egy öreg nénike lakásában laktunk lakótárssal albérletben egy évet, aki otthonba költözött és meghalt tavasszal. Úgyhogy a két (amúgy szegény, nem sokat kereső) gyereke eladta az örökölt lakást össz. ilyen 12-13 milláért, felezve.

2017. jún. 20. 18:08
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:
90%

30: Igen, tudom. De nem ajándékozás volt, mert eleve az én nevemre vették meg őket, tehát én vagyok az első tulajdonos.

Csak megjegyeztem, hogy fölösleges ilyeneken rugózni, hogy úgysem az unoka örököl, mert minden család más, és látod, nálunk nincs is hivatalosan öröklés. De meg úgyis közösen beszéljük meg, mi lesz az ingatlanokkal.

Más családokban meg kisemmizik a szülők a gyereket vagy fordítva.

Szóval általános érvényű dolgokat nem lehet kijelenteni.

Abban igaza van a Kérdezőnek, hogy ahol kevés a leszármazott, és mindenkinek van saját lakása, vagy elég nagy a szülői ház, amit kirepülés miatt el lehet adni, ahol eddig sem nyomorogtak, és a gyerekek felé áramoltatják a felmenők a javakat családi szokás szerint, ott nem fognak szűkölködni ingatlanban.

Nálunk is 1-1 gyerek van generációkon át.

2017. jún. 21. 22:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!