Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire igaz hogy a legtöbben...

Mennyire igaz hogy a legtöbben ha szegények is, de a felmenőktől úgy is drága ingatlanokat örökölnek, szóval nem kell aggódni?

Figyelt kérdés

Mi a húgommal ketten vagyunk. Ő cukrász, én bankban dolgozom ügyintézőként, 25 év alattiak vagyunk, mindketten 200 alatt keresünk. Diplomája a családban senkinek sincs.

A 4-ből még 3 nagyszülőnk él, plusz szüleink, akik mindketten egykék, a közvetlen családban egyedül vagyunk "gyerekek".

Nulla adóssággal:

-Szüleink 3-szobás jó elhelyezkedésű tégla (nem panel) lakása kb 8-11 millió

-Nagyszüleink kétszobás családi háza, kb 10 millió

-Nagymamám 2,5 szobás tègla (nem panel), belvárosi lakása, talán 10 millió körül (plusz-mínusz 1-2 millió)

-Nagymamám garzon panelje, amit albiba szokott kiadni kb 5-6 millió

-Keresztmamám (nagymamám gyermektelen húga, apukám nagynénje), egy háromszobás ház tulajdonjogának felével, ami (a fél) ér legalább 5-6 milliót.

Jó most lehet ez kicsit sok rokon az átlaghoz képest, de ahogy mondtam Magyarországon szinte mindenki számíthat sokmilliós öröklés(ek)re a felmenők halála után, mert a saját tulajdonú ingatlanok száma eszetlenül magas.

Tudjátok ti is: A tulajdonlási ráta valami 80-90%, a gazdag nyugaton is nagyságrendekkel kevesebben élnek albiban. Képzeljétek el hogy Angliában a 60 év felettiek majdnem fele albérletben lakik, de nem szegénység miatt. De ez csak egy példa volt.

Most is egy öreg nénike lakásában laktunk lakótárssal albérletben egy évet, aki otthonba költözött és meghalt tavasszal. Úgyhogy a két (amúgy szegény, nem sokat kereső) gyereke eladta az örökölt lakást össz. ilyen 12-13 milláért, felezve.

2017. jún. 20. 18:08
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk sehol nincs a famíliában egyke, és nem divat 40 évesen szülni. Viszont benne van a törekvés a családban, a nagyszüleim generációjában melósok és htb asszonyok voltak többségében 8 általánossal, a szüleim generációjában mindenki érettségizett, szakmát tanult, technikumot végzett, mi pedig tesóimmal diplomások vagyunk, unokatesóim többsége is az. Nem minimálbérrel.:-) Ezzel teremtettünk saját egzisztenciát, saját házat stb, örökség szóba sem jött. A szüleim nyugdíjasként két autót tartanak fenn, tehermentes, kívül-belül tiptop házuk van, amiben ünnepekkor az egész család elfér, pedig nem vagyunk kevesen.:-) Hál'istennek jó erőben vannak, remélem, ez még sokáig így lesz, legalább addig, amíg nyugdíjba vonulok.:-)
2017. jún. 20. 19:18
 12/31 anonim ***** válasza:
100%
Te csak a szüleid után fogsz örökölni, könnyen meglehet, hogy 60 éves is el fogsz addigta múlni. Szóval erre semmit ne alapozz és figyelembe se vedd.
2017. jún. 20. 19:23
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Vagy nincs.

Hitelt ráterhelik, leég, ebből rakat szart le kell dóznod, ha öröklöd, egyáltalán öröklöd? :D

Lehet előbb elpatkolsz, mint a szüleid, stb. Nagyon naiv vagy ha ezt te, mint készpénzt fogod fel.

2017. jún. 20. 19:44
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

Én pl. nem számíthatok. Anyám bár kapott anno egy zuglói lakást tök jó elhelyezkedéssel, de a bank elvitte. Szüleim tesóinak annak gyerekeik, átlagban 2.

Nekem még van 2 testvérem.

Apai ágról nagyanyám átíratta a lányára(nénikémre) a gondozásért cserébe. Anyai ágról a fogyatékos unokatesómra (oxigénhiány születéskor, de egy 9-10 éves szintjén van), mert neki soha nem gyűlne össze egy kertes ház, szóval majd ezzel támogatják. Egyébként kivételesen ő egyke (szülők nem mertek bevállalni ezek után egy tesót), szóval egy másik kertes házat is örökölni fog a szüleitől, "ő jár a legjobban".

Egyébként jó munkám van, amit szeretek és jól keresek vele, szóval nem aggódok :)

2017. jún. 20. 20:10
 15/31 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat!

1. A szüleim 61 és 57 évesek. Apukám 180 centihez 120 kg és volt már egy infarktusa. A szüleim elég későn vállaltak gyerekeket, csak a harmincas éveik közepe-vége felé. Mi ugye tesómmal 24-23 évesek vagyunk.

2. A nagyszüleim már 83-78-83 évesek. Az egyedüli mamám már otthonban van, a másik mamám most kezd lerobbanni.

3. Ezekkel csak azt akartam mondani, hogyha 5 éven belül nem is hal meg minden felmenőm, azért sajnos 60 éves koromig sem kell várni, mint azt egy-két válaszoló írta.

2017. jún. 20. 21:00
 16/31 A kérdező kommentje:
A 13-as válasza elég gagyi volt, de a többi mind normális, azokat tényleg értékelem.
2017. jún. 20. 21:01
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez egy ideális helyzet, minden felmenődnek van saját ingatlanja, nem kell albérletben lakniuk.Az örökség nem is tudom hogy jön ide..

Nekem is apukám pl 50 felett van és mindkét szüleje él, jól vannak.. Szép is lett volna , ha az örökségére vár huszonéves kora óta. Vagy ha nem is vár rá, de arra alapozza a jövőjét...

Szerintem mindenkinek saját magának kell megtennie a tőle telhetőt.. Lakáskassza + jobb állás keresése, ahol többet lehet félre rakni.Ha nem itthon, akkor más országban.Fiatalként,gyerek nélkül nem nagy tradégia 1-2 évet külföldön élni és spórolni..

Sajnos,hogy itthon nehezebb lakásra gyűjteni. De itt sem lehetetlen.

Amúgy több tíz éve nem volt akkora szenzáció,hogy valakinek saját lakása van itthon. Nem mondom,hogy semmibe nem került, csak azt, hogy könnyebben hozzá tudtak jutni az egyszerűbb, szegényebb emberek is.

És ami mondjuk ma sokat ér, mert jó helyen van(köré épült a pláza meg azóta mellette jár a villamos), az lehet 30-40 éve amikor megvették még egy tök átlagos környéken volt, az isten háta mögött..

Egyik ismerősöm lakása most rengeteget ér, mert a közelébe települt több nagyobb vállalkozás stb.

2017. jún. 20. 21:15
 18/31 anonim ***** válasza:
94%

Havonta kiírod, más körítéssel?

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ke..

Ott még védtelek, de ez így már gáz...

2017. jún. 20. 21:21
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
Hát a nagyszüleidtől a szüleid örökölnek, nem ti. Lehet ők végre jól akarják érezni magukat öregségükre és eladnak ingatlant. Lehet végül így csak a szüleid ingatlanát öröklitek, az meg smafu.
2017. jún. 20. 22:00
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

Ez azért nincs ám így mindenkinél. Anyai ágról nagyszüleim halottak, nagyapámmal semmi kapcsolatom nem volt, életemben 3x találkoztam vele, nagymamám házát vitte a bank, semmi pénz nem maradt belőle. Apai ágon a nagyszüleim házán hitel van, azt is nemsokára viszi a bank. A mi házunkat is elvitte már, most albérletben lakunk. A szüleimnek kb 30 milliós adósága van szóval a nem létező örökségemről is lemondanék. Egyébként a családban senkinek sincs diplomája, én leszek az első aki megszerzi (plusz lehet bátyám is eljut odáig de ő dolgozik). Ezért nem éri meg egy rosszul működő családi vállakozást 20-25 évig csinálni:DD

Amúgy nekem is fura egy picit, hogy így kiszámoltátok, főleg, hogy a nagyszüleitek pénzét a szüleid kapják. És mi van, ha ők úgy döntenek, hogy pl utazgatnak belőle? Erre nem alapozhatsz.

2017. jún. 20. 22:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!