Ti mit tennétek ha valamelyik családtagotoknak vennétek egy drága (20ezer fölötti) ajándékot majd az illető 2-3 napon belül elhagyná/eltörné/elrontaná?
"legközelebb nem vennék drágát"
Ettől félek én is, hogy többé semmit nem fogok kapni.
A bosszankodásból meg az lesz, hogy kb örök életre "megutálnak"
Csalódott lennék. De most azzal, hogy valaki hülye, nem lehet mit kezdeni.
Legközelebb olcsót kap.
Szerintem ha tényleg véletlenségből törte össze / rontotta volna el, akkor a megajándékozott rosszabbul érezné magát, mint én. Persze biztos bosszankodnék, de csak magamban. Volt már olyan, hogy zokogva hívtam fel a páromat, hogy eltörött a tőle kapott karácsonyfadísz, ő meg szinte kinevetett, hiszen annak a pénzbeli értéke is semmi és biztosan lehet is még kapni, csak hát nekem fontos apróság volt :) De balesetek mindig vannak, ilyen az élet.
Ha viszont nem is érdekelné a másikat és nemtörődömségből okozott volna kárt az ajándékában vagy elhagyta volna, nem vigyázott volna rá, akkor végtelenül csalódott is lennék. A pénz miatt is (nekem ez sajna nagy összeg), de főleg a másik hozzáállása miatt.
Na de most az mégse mondhatom el, hogy sírtam miatta
...
Tegnap kerestük nem találtuk. Még ma kimegyünk 4-en de ha nem lesz meg akkor van egy olyan érzésem, hogy "kiutálnak" és egy csokit se fogok kapni se szülinapra se ballagásra se semmire
Mérges lennék. Fájna is, hogy ennyire nem vigyázott rá, mert nekem ez azt jelenti, hogy nem értékelte, nem volt neki fontos.
De tudod, minden csoda 3 napig tart. Egy idő után már nem is emlékeznék rá. Szóval kapnál még ajándékot máskor is :)
Ajándékba adtam azt a valamit, és nagy ostobaság lenne részemről, ha haragudnék az illetőre egy baleset miatt. Nem direkt hagyta el, az ilyesmi előfordul. Most miért növelném a bűntudatot benne a haraggal, amikor azért ajándékoztam meg, hogy örömet okozzak neki?
Azok szoktak rápörögni az ajándék értékére, akiknek fontos hogy más is tudja, milyen sokba került és ki adta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!