Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vajon ezen az alapon csökkenth...

Vajon ezen az alapon csökkenthető-e a tartásdíj?

Figyelt kérdés
Gyermekem kollégiumba költözik, mert egy magasabb szintű foci egyesületben kezd szeptembertől játszani, iskolát is vált. Most hatodikos. A kollégiumban teljes ellátást kap díjmentesen. Ilyen alapon szerintetk csökkenthető-e az amúgy is magas tarásdíj? Jelenleg a fizetésem felét fizetem a gyerekek után.

2017. jún. 12. 10:57
1 2 3 4 5 6
 31/58 anonim ***** válasza:
10%

itt a nagy többség 20-25ezret kap, minden kérdésnél ezt írjátok átlagnak, ezt javasoljátok, hogy ennyit kérjen az anyuka, mert ennyit fognak megítélni...

kérdező. Én sem mondom, hogy 45e kiemelkedően magas. DE 90e tartásdíj igenis sok, ha ez a fizud fele, ha jól értelmezem, otthagytad a házat is, így még a lakhatásodat is biztosítani kell.

Az nem indok, hogy koleszba megy, de arra hivatkozhatsz, hogy otthagytad a házat, neked így másképp kell megoldanod, elfogytak a tartalékaid, nem tudsz ennyit fizetni. Ha csak 45ről 35re csökkentik, már jó. Esetleg azt még érdemes lenne beleírni, hogy a nagyobb kiadásokat felezitek, pl. táborok, szemüveg, ilyesmi. Ezzel is azt erősíted, hogy nem megfosztani akarod a gyerekeidet, de az nem megy, hogy a 90ezres tartásdíj mellett te vajaskenyéren élj.

Mondom ezt gyerekjólétis szakemberként

2017. jún. 13. 15:53
 32/58 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem manapság kevesen kapnak 20-25 ezret, max azok akinek minimum 10 éve ítélték meg vagy még előbb és nem emeltették. Az összes ismerősöm, 35, 40-en körül kap/ gyerek. Van aki 50-et egy gyerekre, de nem bíróság által, megegyezéssel. Ahogy én látom a környezetemben, 30-40-ben egyeznek meg általában,mert ha bíróságra mennének, több lenne.
2017. jún. 13. 15:57
 33/58 anonim ***** válasza:
47%

A szomszedom (es egyben jo baratom) csaladjogi biro.

Ki fognak rohogni a birosagon, de elotte egy ugyved legombol rolad egy valag penzt.

Meg is erdemled.

2017. jún. 13. 16:19
 34/58 anonim ***** válasza:
74%
Ilyen indokkal semmilyen bíró nem fog csökkenteni. Csökkenteni max akkor szoktak ha a fizetésed drasztikusan csökken vagy tartósan munkanélkülivé válsz de akkor sem könnyű menet mert egy gyerek ahogy telik az idő csak egyre többe kerül. Plusz figyelembe veszik az Anya helyzetét is, itt ráadásul beteg. A gyt-t a törvény szerint a saját rovásodra is fizetni kell. Én 50E/ hó kapok a 4 éves lányom után. Ráadásul nem is Apuka fizetése alapján %-osan számolták ki mert úgy még több lett volna. A gyermek szükségletét a bíróság havi 80.000 Ft-ban határozta meg, a felénél többel kellett hozzájárulnia az Apának mert én természetben teszek hozzá többet.
2017. jún. 13. 16:58
 35/58 anonim ***** válasza:
32%
32, még írod is, hogy akik ennyit fizetnek, azoknál többet ítélnének meg, vagyis több a jövedelmük is, így nyilván nem olyan eretvágó ez az összeg kifizetése. A kérdezőnek ellenben az. Kérdező, jól jönne, ha felpontoznál, mert jól lenulláztak... :/
2017. jún. 13. 18:46
 36/58 A kérdező kommentje:
Csak hogy tisztázzam. Az exem minimálisan képes mozgásra, SM-ben szenved. Rég elhozhatnám a gyerkőker, de nem teszem mert abba beleroppanna. Az anyjánál él, efektive ő tartja a gyerekeket. Persze nekem ehez több jogom lenne és vállalnám is. Korrekt módon akarom rávenni arra hogy mind a ketten tudjunk boldogulni az életben: engedjen a tartásdíjjból. Ha bíróság lenne belőle a gyerekek rövid időn belül nálam lennének. De makacs. Nagy részt az anyja miatt.
2017. jún. 13. 19:23
 37/58 A kérdező kommentje:
34–es válaszoló, gondolj bele, hogy nekem ebben a helyzetben mennyit kell még természetben hozzátennem?
2017. jún. 13. 19:33
 38/58 anonim ***** válasza:
És ha nálad lesznek, akkor többe fognak neked kerülni és az exed meg max 10 ezer tartásdíjat fog fizetni.
2017. jún. 13. 19:33
 39/58 A kérdező kommentje:
Persze a tartásdíj mellett a családi pótlék is megilleti az anyukát.
2017. jún. 13. 19:40
 40/58 anonim ***** válasza:
nem gondolnám, hogy sokkal többe kerülne, 90+2csp+tartásdíj ha minimális is, 25e a két gyerekre...
2017. jún. 13. 19:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!