Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vajon ezen az alapon csökkenth...

Vajon ezen az alapon csökkenthető-e a tartásdíj?

Figyelt kérdés
Gyermekem kollégiumba költözik, mert egy magasabb szintű foci egyesületben kezd szeptembertől játszani, iskolát is vált. Most hatodikos. A kollégiumban teljes ellátást kap díjmentesen. Ilyen alapon szerintetk csökkenthető-e az amúgy is magas tarásdíj? Jelenleg a fizetésem felét fizetem a gyerekek után.

2017. jún. 12. 10:57
1 2 3 4 5 6
 21/58 anonim ***** válasza:
3 gyerekre fizetsz 135 ezret? Ex dolgozik?
2017. jún. 12. 21:29
 22/58 anonim ***** válasza:
2017. jún. 12. 22:21
 23/58 anonim ***** válasza:

Ilyen alapon hogyan lehetne, ezt nem gondolod komolyan?

Ez teljesen reális összeg, sőt ekkora gyermeknél szinte a legalja. Lényeges körülmény változás esetén lehet kérni a csökkentést, hát ez itt kicsit sem áll fent, inkább az emelés állna meg, főleg beteg anyával. A 5-os megállítás megszűnt, de nem a semmire ítéltek meg ennyit. Összjövedelmet nézik, nem a fizetésed és nem érdemes kamuzni, mert a bíró úgy is rájön.

2017. jún. 13. 08:30
 24/58 A kérdező kommentje:
Rendben, már levettem mi az altalános vélemény. Ezekre voltam kiváncsi. Ahogy irtam is kossz érte.
2017. jún. 13. 09:39
 25/58 Nyunya85 válasza:
14%

Itt mindenki nagyon okos...

Csak, hogy tudd, nem vagy szar alak, mert csökkenteni akarod. Megértelek, mi már elkezdtük a kerülő utakat...

Amit tudok tanácsolni, menj el egy ügyvédhez, kb 6000 ft, elmondja, hogy mit lehet. Változtattak a jogszabályokon is.

Menj el, hidd el tudom, hogy nem sajnálod a gyerektől a pénzt... Csak sajnos nem kérhető számin az anyuka sem, hogy mire költi a gyt. A párom egy gyerekre fizet 84 et, és van itthon három gyerek.

2017. jún. 13. 11:18
 26/58 anonim ***** válasza:
Na és az az otthoni 3 gyerek is a párodé? Mert csak ahhoz van köze anyagilag. Ha igen, akkor még a kedves párod I've delem nem kevés, hiszen a törvény szerint maximum a nettó jövedelem 50%-a lehet a gyermektartasdij, amit minden gyerekre kell számolni. Így ha 4 saját gyereke van, 12,5% jár egyre. Ha a 12,5% 84 ezer, akkor apuka nem hal éhen a maradék 3 gyerekkel a elvonás után maradó 588ezres fizetesevel
2017. jún. 13. 11:28
 27/58 A kérdező kommentje:
Igen ez a tervem nekem is. Bár igaz, hogy nem köteles az ex beszámolni mire költi a tartásdíjjat, pontosan tudom. Mivel sajnos az állapotán nem tudnak az orvosok segíteni, alternatív gyógyászokhoz jár. Nem kell mondanom milyen költségei vannak egy-egy ilyen kezelésnek. És mivel a tartásdíj a gyerekek tartására van, persze hogy zavar, ha ő nem erre a célra költi. Pontosan tudom mit fogok tenni, nem vagyok kétségbe esve, de kíváncsi voltam más emberek véleményére ezért írtam ide. Az, hogy egyik másik ember, hogy reagál, esetleg úgy hogy nekem nem tetszik ez benne volt már akkor mikor a kérdést feltettem. Peace.
2017. jún. 13. 11:33
 28/58 A kérdező kommentje:
De jól esett az együtt érzésed. Köszi
2017. jún. 13. 11:36
 29/58 anonim ***** válasza:
70%

Azt fogd már fel kérdező, hogy

1, 45/gyerek nem kiemelkedő tartasdij

2, a gyerekre költi akkor is, ha abból a villanyszamlat vagy épp a saját gyógyszerét fizeti, mivel se áram nélkül nem lesz ellatva a gyerek, se akkor, ha ő nem képes lábra állni mert beteg.

2017. jún. 13. 11:37
 30/58 A kérdező kommentje:
Kedves 29-es válaszoló, az, hogy te mint mondasz az a te dolgod, hogy én mit fogadok el az pedig az enyém. És hidd el tiszteletben tartom azt amit mondtál.
2017. jún. 13. 11:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!