Lehetséges szerintetek, hogy az exfeleség miatt nem kérte még meg a kezem?
Nincs bennem féltékenység, mondhatni jó a viszonyom az exfeleséggel. Viszont zavar, hogy a párom és az anyja rengeteg pénzt ad neki havonta. Van egy közös kislányuk szóval a gyerektartás normális, de a nő csak 4 órában dolgozik, inkább hobbimunka, mert a fizetése kb.el is megy a benzinre.Mindent a párom és az anyukája fizet, a lakás hitelét, a kocsit, a rezsijüket, de még a telefonszámláját is.
Már 3 éve együttélünk és van bennem egy olyan érzés, hogy azért nem kér meg, mert nem tudunk összeházasodni, hisz az exfelesége nagyon sokban van neki. Tudom, hogy tőle kellene megkérdezni, de elég fura lenne, hogy "drágám mégis miért nem kértél még meg?"
Nyilván arra költi a pénzét, akire akarja, de így mi lesz a mi közös életünkkel?
A férjet lehet hibáztatni, de maradjunk annyiban, hogy a helyzet nem volt egyszerű ahogy egy gyerek elvesztésének a feldolgozása sem az. Egy anya pedig ezt teljesen máshogy éli meg, mint egy apa. A férjnek biztosan nem volt könnyű egy gyászoló lelkironcs mellett lennie és kellet valami, amiben megnyugvást szerez. Ez a megcsalás még mindig egy jobb megoldás volt, mint az alkohol világába való menekülés, de egyben szörnyen gerinctelen. Egy egy gyászoló emberrel ilyet nem csinálunk. De te is ludas vagy, kedves kérdező, mert gondolom egy idő után tisztában voltál a helyzettel, de mégis csináltad. Szerencsére nem lett egy sorsot megpecsételő probléma, hiszen jól kijössz az exfeleséggel, de ez akkor is gáz. A párodtól és tőled kimondottan egy etikátlan lépés volt. Máshogy is meglehetett volna oldani ezt a problémát.
Amúgy nem tudhatod, hogy az exfeleség milyen mentális problémákkal küzd, hogy nem képes hetente 5x8 órát dolgozni. De az is lehet, hogy lusta.
Amúgy lehet, hogy a párod nem szeret eléggé, hogy még 3 év után se vett el.
"Egy anya pedig ezt teljesen máshogy éli meg, mint egy apa. A férjnek biztosan nem volt könnyű egy gyászoló lelkironcs mellett lennie és kellet valami, amiben megnyugvást szerez."
Ó istenem, mai bulshit.
Egy egyedülálló, kisgyerekes anyáról van szó!
A picit reggel oviba kell vinni, délután el kell hozni. Elég valószínű, hogy ezért vállalt csak félállást a volt feleség.
A pasi pedig NEM a nejét, hanem a GYEREKET támogatja anyagilag, akkor is, ha a telefonszámlát is fizeti. Ugyanis így tudja megadni azt, amire szüksége van: az anyját!
A pici előbb elveszíti a testvérét, aztán az apját. Most meg a kérdező azon ügyködik, hogy az anyját se sokat lássa.
Nem csodálom, hogy a pasi nem akarja feleségül venni. Kezd rájönni, hogy rossz cserét csinált.
Tudom, hogy komolyan gondolja és feleségül fog venni, de anyagilag kicsit kezd megterhelő lenni, hogy 2 fizetésből 4 embert tartunk el. Ez mondjuk relatív, hogy két fizetés, mert a közösbe az megy, ami marad az exfeleség után.
Nem azzal van baj, amit a gyerekére költ, az természetes.
Már a depresszió előtt is voktak köztük gondok, ha én nem vagyok is elváltak volna, szóval se nekem, se a páromnak nincs bűntudta, ez nem erről szól.
Jó, ezt hagyjuk, hogy nélküled is elvált volna, se magadat se másokat ne kábítsál ezzel. Te magadnak ezt persze hazudhatod, nyilván könnyebb a lelkiismereted, de tudjad, hogy rajtad kívül senki nem veszi be.
Ha pedig együtt maradtok érjed be azzal, hogy el fogjátok tartani a volt feleséget is és a gyereket is. Nem fog kevesebb pénzt adni a kedvedért, legfeljebb a megnevezésen fog változtatni és nem a feleség telefonszámlája lesz, hanem a gyerek iskola-ruha-különóra-tábor-stbstb. Sőt azt is borítékolom, hogy ha nagyon puffogsz, akkor legfeljebb azt mondja, hogy a saját anyját támogatja, ahonnan a pénz ugyanúgy az exhez fog vándorolni. De az összeg ugyanannyi lesz, és a nagymama sem fog miattad csökkenteni.
Ez a pasas lehet, hogy szeret téged, még az is előfordulhat, hogy feleségül vesz, de máshova van elkötelezve. Ha tetszik, ha nem.
Csak pénzzel segítik az anyukát vagy párod is hozza-viszi a gyereket? Mert lehet, neki anyagilag könnyebb kivenni a részét a gyereknevelésből, mint elmenni egy hét táppénzre, ha a gyerek beteg vagy mondjuk tavaszi szünet van.
Jogod van tudni, mik a távlati tervek, meg is kell beszélned a pároddal, hogy te is tudj tervezni. De mi nem fogjuk soha kitalálni, hogy el akar-e venni vagy sem.
Ha szerinted nem is, és nem is vallja be, de sztem mégis bűntudatból tejel, mert a legnagyobb szarban hagyta ott a feleségét (amikor beteg volt).
Persze, megértem, hogy ez neked zavaró, mert így te se tudsz egyről a kettőre jutni. Le kell ülni higgadtan, de részletesen megbeszélni a jövőtöket behatárolható határidőkkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!