Tegyek egy kendőt a kilincsre vagy akkor sem esne le a családomnak?
... az, hogy épp kettesben szeretnék lenni a barátommal, amikor a szobámban vagyunk. Ha átjön hozzánk, tuti, hogy minden családtagommal beszélget egy kicsit, majd amikor mindenki menne a maga dolgára, mi bemegyünk a szobámba.
Szerintem abszolút egyértelmű, hogy két fiatal huszonéves nem mesét néz kettesben, ennek ellenére csip-csup dolgokért bekopognak hozzánk, minden alkalommal legalább 2-3x. Azt már kitapasztaltuk, hogy az udvarra néző egy szem ablakomon le kell húznunk a redőnyt, mert a családom állatkertben érzi magát, és folyton bebámulnak a szobámba, ha elmennek az ablakom alatt. Nagyon zavaró.
Számomra világos lenne, hogy egy párt nem zavarok abban a pár órában, amíg magukra zárják a szobaajtót, nekik viszont nem esik le, és nagyon irritáló. Nincs ötletem, a kendő vajon baromság lenne, mert nem tudnák mire vélni? Vagy nyíltan mondjam meg előre minden családtagnak, hogy most legyenek szívesek nem zavarni?
(Viszont van olyan rokon, aki nem itt lakik, de naponta 2x beugrik, és nem fogja tudni, hogy a barátommal vagyok éppen. Írjam ki egy papírra és ragasszam az ajtómra? :D)
Miértnem zárjátok kulccsal..? Abbol biztos érteni fognak.
Amugy meg valoszinű en mar szóba hoztam volna hogy idegeitő hogy berohangálnak a szobámba amikor kettesbe akarok lenni baratommal..
Szerintem huszonévesen ezt meg is mondhatod. Én is a kulcsra gondolnék inkább.
Valamint arra, hogy nem jutott még eszedbe, hogy a szüleid direkt nyitnak be, mert azért valahol zavarja őket a tudat, hogy a kislányukat izélik? :-)
Kikiabálsz: "épp kefélünk, menj el!"
Akárki egy kis szégyenérzettel békén hagy titeket.
Mi ugyanígy csináltunk, amikor a "gyűjtünk dunnákat, párnákat" mozgóárus kiabált be a kapun. Vette a lapot és elment. Aztán mi is.
Én zártam az ajtót, ha azt akartam, ne jöjjenek be. Igaz ekkor is bekopogtak, vagy beszóltak.
Sajnos a fenti szituációba, még nem sikerült keverednem.
Nálunk ez úgy van, hogy elvileg nem hozhatok lányt a szobámba, de sajnos még nem jutottam el soha senkivel ide, hogy a saját szobát is be kelljen mutatni.
Pedig tök jó tudományos posztereim vannak az ágy fölött.
Visszatérve én is az ajtózárás megoldása mellett lennék, aminek kivitelezésében a barátod tudna segíteni, akár egy kis tolózár felszerelésével (ez baj -pl. tűz a házban- esetén könnyen betörhető, de a benyitást megakadályozza).
Ez számomra felfoghatatlan hogy nincs ennyi eszük..hogy miértis vonultok félre.
Viszont már nem 15 éves vagy.en megmomdanám egy az egyben hogy ne zavarjanak többet amikor a barátommal vagyok.
Ha mégis kopognak akkor ki kiabálnék hogy most nem tudok ajtot nyitni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!