Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szüleim azt mondják 18...

A szüleim azt mondják 18 évesen elkell menned otthonrol mit tudok tenni? Hogy lesz ezután?

Figyelt kérdés

Öszes öszegyüjtött pénzem 500 ezer ft. Amit rendkivül nehezen kerestem meg az évek során (már 13 évesen elkezdtem ezzel azzal ügyködni) jelenleg 17 éves vagyok de 1 honap mulva 18 leszek és akkor a születésnapomra azt mondták adnak egy robogot nekem de utána már fel is ut le is ut... Mit tudok tenni ,azzaz hogyan tudnék megélni (budapesti vagyok) 18 évesen egy robogoval és 500 ezerel a zsebembe ?

Gondolom elsönek is albérletett kellene szereznem és az 500 ezret betenni a bankba a robogo meg jo lesz közlekedésre hiszen olcsobb a benzin bele mint a tömegközlekedés és gyorsabb is tehát azt nem teszem pénzért. Közgazdasági iskolát végeztem (most végzem el 4. es vagyok) tovváb tanulást nem vinanszirozák nekem... Jol festek de a képeimet probáltam már el adni itt ott pénzért tenni öszesen egyet vettem meg a vaterán 8 ezer-ért (40x30-ast) szoval nemtudom ... nagyon megköszöném ha valaki életre valo tanácsokal tudna ellátni mint albérleti dolgok,pénzkereseti lehetöség stb... nagyon elvagyok keresedve és kicsit félek is mert 1 honap és "start" gondolom pár honapig vagy fél évig biztos kihuznám a pénzböl de akkor hogy tovváb ? tudnék belöle valahogy többet csinálni fokozatosan vagy valami jövedelem forrást találni ? :( elég nehéz ügy...

Mindenkinek aki hasznos válaszal szolgál köszönöm

2010. máj. 17. 09:04
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:

tanácsolnám,hogy ne pesten indulj el. többekközt:

-drága albérlet

-közlekedés nehéz

-alapból drága minden

Én azt mondom neked,kezdj el komárom megye felé elindulni. tatabányán például ha van érettségid fix hogy találsz munkát akár egy gyárban is.

egyszobás albérlet(úgy mondom,hogy olyanban élünk párommal) 25+rezsi(a régibuszvég felé akár 20ért is van,nyáron mindenestől 50körül fizetsz,télen egy tizessel több csak+ha még lakótársad is van,akkor jól élsz)

az ipariparkban mindig van munkaerő felvétel,alap fizu 80-90 és lehet helyezkedni+kapsz kajajegyet,utalványokat,egészségpénztárt a legtöbb helyen.

esetleg tescoval is próbálkozhatsz.

(anyám egy szál érettségivel berakatta magát protekció nélkül és van olyan hónap hogy 100 felett keres juttatásokkal együtt.)

én ezeket a lehetőségeket tudom itt,ennyiben tudok segíteni. Főiskola van itt,akár koleszos is lehetsz ami ugye mégjobb.

üdv

Anchee-17L

2010. máj. 17. 09:43
 42/56 anonim ***** válasza:
Szia! Vannak úgynevezett szociális kollégiumok(budán úgy tudom a Szél utcában) ahol kb 6-7 ezer Ftot kell fizetni havonta. Ebbe benne van a kaja napi 3x, és a rezsi. Olyan fiatalok vehetik igénybe,akik még tanulnak és nem állnak fényesen anyagilag,esetleg nem megoldható az otthon élés. Hugom is ilyen koleszban van. Amúgy amíg nappalin tanulsz a szüleidnek kötelességük eltartani,ez a törvény! Ügyvédtől tudom ezeket. Én tudnék neked tanácsot adni,h hogyan tudnád érvényesíteni a jogaidat,ha gondolod,írj.
2010. máj. 17. 09:56
 43/56 anonim ***** válasza:

Tényleg érdekes a szüleid hozzáállása. Értem én az önálló életre nevelést, de könyörgöm! Ha te már eddig is elláttad magad és kerestél pénzt kiskoruként, szerintem már bizonyítottál. Én biztos vagyok benne, hogy nem lesz semmi gond és nagyon is meg fogod állni a helyed az életben! Úgyhogy semmiképp se ess kétségbe.

Amit én javasolnék: előszőr is, próbáld meg nem felélni a megtakarított pénzed, ami tudom, hogy kb lehetetlennek tűnik, pláne, ha tényleg Pesten akarsz helyt állni. Szerencsére te is azt írod, hogy be akarod tenni a bankba,.

A másik, hogy habár senki sem említette, de augusztusban vannak pótfelvételik. Nem tudom a pontos időpontot, de kb 15-e körül szoktak lenni. Nem tudom mennyi érzéked van a matekhoz, de ha közgazdaságit végzel, akkor valszínű van hozzá érzéked, szóval én valami pénzügyi szakot választanék. Ha én most tanácsot adhatnék a te korodbeli önmagamnak tanulás szempontjából, akkor azt mondanám: tanulj meg bánni a pénzzel! Gyűjt össze annyit, amennyit tudsz és fektesd be! Költsd a kamatokat, de ne az alapot... meg ilyenek. De amúgy nekem úgy tűnik, hogy valamit már sejthetsz, hisz a motort sem pénzzé akarod tenni, hanem hosszútávon gondolkodva rájöttél, hogy jobb, ha megtartod, mert így meg a közlekedésen spórolhatsz. Szóval szerintem jó irányban kapisgálsz. :D

Oké, per pillanat kisebb gondod is nagyobb, de ezt sem árt észben tartani.

Szóval visszatérve a jelenlegi problémádra.

Valaki ajánlotta Tbányát. Szerintem ez jó ötlet. Pest tényleg elég lehetetlen hely (bár én pesti vagyok). Magasak az albi árak, viszont a keresetek arányban nem annyival magasabbak. Tehát Tbánya, ami azért közel van Pesthez jónak tűnik. Sok minden van ott, rengeteg cég települt a környékre, a robogóddal még környző helyekre is el tudnál járni dolgozni. Sőt! Én javasolnám (kb úgy, mint már valaki előbb), hogy tényleg figyelj oda rögtön az elejétől, hogy olyan munkahelyet találj, ahol rendesen bejelentenek. Ez fontos a jövőd szempontjából. Ne hagyd, hogy visszaéljenek a helyzeteddel. Sőt! Ne is említsd egy potenciális munkaadónak, hogy milyen helyzetben vagy. Munkát keresel és kész.

A másik alternatíva, hogy tényleg megpróbálod külföldön. Ha lány vagy (email címedből kiindulva), kezdheted au pairkodással. Mivel beszélsz nyelveket, kb fél év alatt át fogod látni kint a rendszert és utána már fogod tudni, hogyan tovább. Plö másik munka és mellette tanulás. Én ezt akkor próbálnám meg, ha nem vettek fel augusztusban sehova. Mert akkor hidd el nekem, nincs sok értelme otthon maradni. Még ha csak 1 évre jösz/mész is a későbbiekben is jól fog mutatni ez a tapasztalat, ha majd otthon próbálsz karriert építeni. Meg magad miatt is jó.

Indulásnak javasolnám, ha Anglia érdekel az iwiw fórumokat, apróhírdetéseket. Itt szoktak feltenni hirdetéseket is lányok, akik új au pairt keresnek a családjuknak. Láttam már hasonló hirdetést a [link] -on is. Plusz már láttam svájci iwiw fórumban is melóra felhívást.

Ha mégis fiú lennél (abból kiindulva, hogy mikkel sefteltél), akkor is van megoldás. Plö London pizzafutár. Viszonylag gyorsan lehet ilyen melót találni.

Én hiszek benne, hogy remekül meg fogod állni a helyed és szerintem simán benne van a pakliban, hogy még többre is fogod vinni, mint azok, akiket 25 éves korukig babusgatnak, aztán azt sem tudják mennyi a hány óra.

2010. máj. 17. 10:42
 44/56 anonim ***** válasza:
56%
Én nem tudom megérteni az ilyen szülőket! Attól hogy 18 éves leszel, nem kéne kidobnia, hanem támogatnia, hogy otthon lakhass, keresshess egy állást és úgy gyűjteni a pénzt hogy kb. olyan 4-5 év múlva már stabilabban álhass a lábadon. Nekem van olyan ismerősöm (lány) aki érettségi után elment dolgozni de otthon maradt a szüleivel és ma már 26 éves... gondolhatod hogy össze kaphatta már magát azóta. Gondolom beszáll a rezsibe, kajába ami rendjén is van. De hogy kidobni egy gyereket? A szüleid egy roha-dékok már bocs.
2010. máj. 17. 11:00
 45/56 A kérdező kommentje:
Értem , köszönöm a válaszokat , és elnézést hogy csak most válaszolok de épp a bankba voltam betettem a pénzem. gyanitom igy biztonságosabb lesz tárolni a pénzem. Iskolákat nézzek de valami olyasmi érdekelne ami festészetel foglalkozik és lehetöleg kollégiumi lehetöség is van (nem baj söt még talán jobb ha nem bp-n van , tehát az egész ország területén érdekel ) tudtok ilyen iskolát ?
2010. máj. 17. 12:45
 46/56 anonim ***** válasza:
Rengeteg jo tanácsot kaptál és ahogy kitünik a szavaidbol nagyon ügyes is vagy.A festészet nem a legjobb megélhetési forrás,de ki tudja.Talán neked összejön.Hát nagyon nagyon sok szerencsét kivánok Neked.
2010. máj. 17. 13:54
 47/56 anonim ***** válasza:
A szüleidetinkábbmegsem emlitem,mert bizonyára csak sértegetném őket.Fel a fejjel.Jó ötlet a koleszos suli,probálj egy ilyet keresni.
2010. máj. 17. 13:56
 48/56 anonim ***** válasza:
15%
ha tovább akarsz tanulni először is tanulj meg helyesen írni. azt mondod eddig elég önálló voltál, na ahhoz képest olyanokat kérdezel mint egy kis 14 éves. Gondolom a suliban már sokszor volt szó a továbbtanulásról ,és ha elmondod mi a szitu gondolom az osztályfőnököd is segít a döntésben..
2010. máj. 17. 17:24
 49/56 A kérdező kommentje:
valahogy sejtettem hogy valaki a helyesírásba is bele fog kötni , de hát sajnos ilyen emberek vannak , ahelyett ,hogy segitenének inkább piszkálodnak ... ez van
2010. máj. 17. 17:48
 50/56 anonim ***** válasza:
38%
jaj bocsánat hogy belelépetem a lelki világodba.. de amúgy meg nem hiszem el hogy a suliban nem esett szó a továbbtanulásról még, hiszen azt mondtad 17 éves vagy.. tudod van a felsőoktatási felvételi tájékoztató, abban bent vannak a sulik a lehetőségek, mihez milyen tantárgy kell. de ha szólsz az osztályfőnöködnek, tanáraidnak biztos vagyok benne hogy segítenek.
2010. máj. 17. 21:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!