A szüleim azt mondják 18 évesen elkell menned otthonrol mit tudok tenni? Hogy lesz ezután?
Öszes öszegyüjtött pénzem 500 ezer ft. Amit rendkivül nehezen kerestem meg az évek során (már 13 évesen elkezdtem ezzel azzal ügyködni) jelenleg 17 éves vagyok de 1 honap mulva 18 leszek és akkor a születésnapomra azt mondták adnak egy robogot nekem de utána már fel is ut le is ut... Mit tudok tenni ,azzaz hogyan tudnék megélni (budapesti vagyok) 18 évesen egy robogoval és 500 ezerel a zsebembe ?
Gondolom elsönek is albérletett kellene szereznem és az 500 ezret betenni a bankba a robogo meg jo lesz közlekedésre hiszen olcsobb a benzin bele mint a tömegközlekedés és gyorsabb is tehát azt nem teszem pénzért. Közgazdasági iskolát végeztem (most végzem el 4. es vagyok) tovváb tanulást nem vinanszirozák nekem... Jol festek de a képeimet probáltam már el adni itt ott pénzért tenni öszesen egyet vettem meg a vaterán 8 ezer-ért (40x30-ast) szoval nemtudom ... nagyon megköszöném ha valaki életre valo tanácsokal tudna ellátni mint albérleti dolgok,pénzkereseti lehetöség stb... nagyon elvagyok keresedve és kicsit félek is mert 1 honap és "start" gondolom pár honapig vagy fél évig biztos kihuznám a pénzböl de akkor hogy tovváb ? tudnék belöle valahogy többet csinálni fokozatosan vagy valami jövedelem forrást találni ? :( elég nehéz ügy...
Mindenkinek aki hasznos válaszal szolgál köszönöm
Milyen szülő az ilyen?Kidobja a gyerekét az utcára és élj meg hogy tudsz!
Én őt dobnám ki a fr@ncba!!!!!
Ez durva. Így kiadni valakinek az újtját??? Én is szülő vagyok, de nem tudnám ezt tenni a gyerekemmel. Fel nem fogom, hogy hogy bánhat így valaki a vérével. :(((
De ha már ezt akarják tenni veled, akkor egy olcsó albérlet és munka. Egyetértek az előttem szólókkal.
Elárulod anyád miért teszi ki aszűrődet?
Apád , nagyszüleid hol vannak?Náluk ne lakhatnál? Úgy olcsóbb lenne
Attól még, hogy nem finanszírozzák a továbbtanulást, jelentkezhettél volna egyetemre, hiszen vannak állami helyek is, elég sokan járnak úgy suliba. Összeállnál pár emberrel és kivehetnétek együtt egy lakást, úgy már nem is olyan sok. De ha nem jelentkeztél sehova, akkor mindegy már, viszont így is lakhatsz együtt másokkal, ami lényegesen lecsökkenti a lakbért. Én is laktam így, pont Budapesten (amúgy nem vagyok odavalósi), akkor pont nem tanultam, hanem dolgoztam, négyen laktunk együtt, a többiek diákok voltak. Szeritnem jó volt.
Mondjuk elég szemétség a szüleidtől, hogy 18 éves korodban azt mondják, hogy kifelé. Oké, hogy már felnőtt vagy, és lassan el kell kezdened a magad lábára állni, de azért ezt lehetne finomabb módszerekkel is elősegíteni, nem úgy, hogy kitesznek.
Igen kb én is arra gondoltam hogy bérlek egy lakást és közbe munkát keresek (suli mellet szeretném) köszönöm a választ utolso ellöti ha vki nem ir közben :) )
Amugy szerintem igenis nehéz ügy mert idáig is én tartotam el magam és idáig is magamnak kerestem pénzt kivéve persze a lakást ,azt nem nekem kellet fizetni de minden mást igen kiváncsi lennék melyik más magamféle " hülye tini" tartja el magát...
Hidd el nem minden fiatalnak fenékig tejföl az élete!
Eddig is te tartottad el magad? Akkor miért nincs ötleted hogy kell/lehet önállóan megélni manapság?
Köszönöm a válaszokat ! Higyétek el nekem ez nem vicc ismerem öket és képesek rá mondjuk ezt már pár honapal ezzelöt kezdték szépen fokozatosan felvezetni tehát nem lepett meg anyira de most jelenteték be a hétvégén komolyan hogy igy lesz... Ez az sajnos :/
Esetleg nincs olyan egyetem ami kolleszos és bentlakásos ? lehet olcsoban jönnék ki vele hogyha inkább azt fizetném mintha albérletet vagy nem ?
"Basszus 18 évesen már lehetnél picit "felnőttebb"
A kérdéseid olyanok mint egy kis tinié :S"
Ez biztos azért van, mert még tini.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!