Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szüleim azt mondják 18...

A szüleim azt mondják 18 évesen elkell menned otthonrol mit tudok tenni? Hogy lesz ezután?

Figyelt kérdés

Öszes öszegyüjtött pénzem 500 ezer ft. Amit rendkivül nehezen kerestem meg az évek során (már 13 évesen elkezdtem ezzel azzal ügyködni) jelenleg 17 éves vagyok de 1 honap mulva 18 leszek és akkor a születésnapomra azt mondták adnak egy robogot nekem de utána már fel is ut le is ut... Mit tudok tenni ,azzaz hogyan tudnék megélni (budapesti vagyok) 18 évesen egy robogoval és 500 ezerel a zsebembe ?

Gondolom elsönek is albérletett kellene szereznem és az 500 ezret betenni a bankba a robogo meg jo lesz közlekedésre hiszen olcsobb a benzin bele mint a tömegközlekedés és gyorsabb is tehát azt nem teszem pénzért. Közgazdasági iskolát végeztem (most végzem el 4. es vagyok) tovváb tanulást nem vinanszirozák nekem... Jol festek de a képeimet probáltam már el adni itt ott pénzért tenni öszesen egyet vettem meg a vaterán 8 ezer-ért (40x30-ast) szoval nemtudom ... nagyon megköszöném ha valaki életre valo tanácsokal tudna ellátni mint albérleti dolgok,pénzkereseti lehetöség stb... nagyon elvagyok keresedve és kicsit félek is mert 1 honap és "start" gondolom pár honapig vagy fél évig biztos kihuznám a pénzböl de akkor hogy tovváb ? tudnék belöle valahogy többet csinálni fokozatosan vagy valami jövedelem forrást találni ? :( elég nehéz ügy...

Mindenkinek aki hasznos válaszal szolgál köszönöm

2010. máj. 17. 09:04
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:

A szüleid miért döntöttek így?

Te biztos nem tettél semmi olyat amit nem kellett volna?

2010. máj. 17. 09:21
 22/56 A kérdező kommentje:
Mert idáig csak pár tiz ezreket kerestem havonta "seftelésböl" (szoval ezt azt vettem adtam el föleg konzolokat azokhoz még értek is :) ) ami elég volt általános dolgokra mint étel,felszerelések,ruházat stb... sajnos a szüleim mindig is az önnálo életre probáltak nevelni , csak azért ez számomra is elég nehéz hogy most meg mehetek el
2010. máj. 17. 09:21
 23/56 anonim ***** válasza:
50%

Hát van egy rossz hirem a szüleidnek: amig tanulsz, kötelesek téged ellátni. Tehát ha nem fizetik tovább a lakhatásodat, akkor szépen perre viszed az ügyet és ha nem természetben (náluk laksz), akkor anyagilag (kifizetik az albérletet, sulit, kaját) kell ellátniuk téged és biztositani a tanulásodhoz a nyugodt körülményeket.

Keress rá nyugodtan a törvényre.

Ez nem úgy működik, hogy kiteszem a gyerek szűrét, mert elmúlt 18.

Szóval ne aggódj, menj a biróságra be egy ingyenes panasznapra és mondd el, hogy be szeretnéd perelni a szüleidet. Vagy menj be a gyámhatóságra és mondd el, hogy a szüleid erre készülnek.

Családvédelmi törvény asszem, olvasd el, érdemes rá időt szánnod.

2010. máj. 17. 09:23
 24/56 anonim ***** válasza:
A seftelés miatt mondták hogy élj önálló életet?
 25/56 anonim ***** válasza:

Szia!

Én anno hasonló cipőben jártam,csak én egy családi vita miatt döntöttem úgy,13,5 évesen;hogy elég volt és elmentem otthonról.Aznap este nem tudtam,hol alszok,mit eszek holnap,ilyenek.Volt egy telefonom,azon volt pénz,egy zsák ruhám,egy biciklim és kb.8 ezer forintom.De nem estem kétségbe:elindultam Röszkére.Miért pont oda,ne kérdezd.Szegeden laktunk egyébként.Találtam egy eladó tanyát,megkérdeztem a tulajt telefonon,nem-e kiadná esetleg hosszú távra.És kiadta nekem 10 ezerért! Ezzel jól jártam,volt hova mennem.Onnantól reggel mentem suliba és néztem a melókat.Találtam is: nem messze az albérlettől voltak földek: na ott répa,zöldség stb.És kétnaponta fizetett.Szóval,mire elfogyott a pénzem,addigra lett.Aztán találtam jobb melót: építőipar,ott segédmunkás voltam.Egyik helyen se voltam bejelentve.Kerestem 16 évesen bejelentett munkát,közben folytattam a sulit esti tagozaton.Egy vegyipari cégnél voltam 2 évig.Aztán kiderült,ott se jelentettek be.Keresetem mást:most sajnos parkgondozóként dolgozok,de valamiből meg kell élni.A házamat fizetni kell és enni se árt valamit.Csak ezért nem hagytam még ott.Meg teherautót vezetni tanulok most,abban szeretnék elhelyezkedni.

Szóval ne ess kétségbe,nekem se segített senki.Szerintem próbálj meg(BP.en) valami tescoba vagy valami olyan helyre elhelyezkedni,ami átmenetileg is,de jó lesz.

Sok sikert! És a bejelentése azért figyelj oda...

20/L

26/56 anonim ***** válasza:

Jó is úgy együtt élni, hogy a bíróság kötelezi rá a másik felet

Belegonmdoltál Te ebbe?

Ha tovább akart volna tanulni már rég jelentkeznie kellett volna

2010. máj. 17. 09:24
 27/56 A kérdező kommentje:
nem ,nem semmi rosszat nem tettem (a pénzkeresetemmel semmi bajuk nem volt soha inkább örültek neki hogy ell látom magam) csak szeretnék ha önnáloan megálnék a lábamon ami rendben is van csak sztem azért ez nem olyan mint hogyha a gyereket dobjuk be a mély vizbe hogy megtanuljon uszni :)
2010. máj. 17. 09:26
 28/56 anonim ***** válasza:
seftel =üzletel (nem tisztességes alapon)
2010. máj. 17. 09:26
 29/56 anonim ***** válasza:
49%

Menj egyetemre keresztfélévre. Kolesz havi 10000 (ilyen olcsón albérletet soha nem találsz), téged illet a családi pótlék 20 éves korodig, mert öneltartó vagy, az havi 20 körül van, igényelhetsz az egyetemen mindenféle támogatást, ha jól tanulsz, ösztöndíjat. Nekem csak az anyagi helyzetem miatt 30e-t fizetnek, az ösztöndíjam 6e, mert nem tanulok annyira jól. Ebből már majdnem meglehet élni, erre rá csp, plusz mellette vállalhatsz diákmunkát nagyon kedvező feltételekkel. Nem tudom, mennyire vagy jó tanuló, ha nem, akkor valami ceu vagy ilyesmit akkor is megjelölhetsz. Addig meg albérlet +munka (a nyáron még vállalhatsz diákmunkát), de ne lakást vegyél ki, hanem csak egy szobát, az kijön 30ból. (mondanám, hogy gyere hozzánk, de a lakátársunk csak augusztusban költözik ki...)

Meg lehet oldani ezeket szülők nélkül is, én is úgy csinálom, a támogatásokkal meg amennyit keresek, még félre is tudok tenni!

2010. máj. 17. 09:29
 30/56 A kérdező kommentje:
Nem adozok utána enyi... gondolom 15-17 évesen ez bün M.O-n de nem értem mért is kellene hogy kapjon belöle az állam :)
2010. máj. 17. 09:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!