Lemondható-e a védőnő?
Én meg ezt találtam.
"A szülők nem tagadhatják meg gyermeküktől a védőnői ellátást, ezt mondja ki a 2017. január 1-én hatályba lépett jogszabály-módosítás."
Aha, és valószínűleg 10-20-30 évvel a diploma kézhezvétele után is tud még középfokon az, akinek a munkája során a legritkább esetben van szüksége a nyelvtudásra, a fizetéséből meg nem futja rá, hogy folyamatosan szinten tudja tartani magát egy-két kósza angolul beszélő szülő miatt.
Szerintem örüljünk, hogy vannak még védőnőink és becsüljük meg a munkájukat azzal is, hogy nem állítjuk be szégyennek azt, ami egyáltalán nem az.
9!
Főiskolát végzett emberről beszélünk, nem egy szakmunkasrol. De igen, a mai világban elég nagy szégyen, ha valaki nem beszél idegennyelvet. Szinten tartani meg igen egyszerűen lehet csak icipici értelem kell hozza: idegennyelvu filmek, könyvek, chateles, ha nincs lehetősége maskent.
De a kérdező párjának mi a mentség? Egyetemre járt, ami feltetelezi hogy intelligens ember, aki kepes tanulni. 5 év alatt azért már nem szabadna, hogy nyelvi probléma merüljön fel nála. ....
Érdemes lenne összeírni egy szótárfüzetbe a fontosabb dolgokat, kifejezéseket, kérdéseket... valamennyit azért csak beszél a párod magyarul, nem?
Egyébként telefonon is felhívhatja valamelyik rokont, amíg ott van a védőnő, hogy fordítson. Kihangosítja és kész.
Másrészt viszont így 5 év után ideje lenne ráfeküdne a magyar nyelvre, nem kerülheti el mindig, hogy beszélnie kelljen és azt sem várhatjátok el, hogy MINDIG MINDENHOL legyen valaki, aki perfekt angol.
Jön a bölcsi, ovi, suli, stb... vagy akár csak boltba, játszótérre járás, közlekedés...
Nyilván bonyolultabbak a babával kapcsolatos eüs kifejezések, mint a hétköznapi nyelv, de itt az alkalom megtanulni.
Az internet világában csak a lusták nem tudják szinten tartani a nyelvtudásukat ingyen (havi 2-3000 forintos netelőfizetési díjért), ezen nincs mit szépíteni...az a 10 szakmai szó kb, amire szüksége van, szintén megtanulható.
A magyarok csak szimplán lusták nyelvet tanulni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!