Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Eltitkolhatom, hogy terhes...

Eltitkolhatom, hogy terhes vagyok tőle?

Figyelt kérdés

Szóval... Volt egy hosszan tartó viszonyom, egy olyan emberrel, akivel ez tökéletes volt, viszont semmi többre nem lenne alkalmas, igazából mindketten így vélekedtünk egymásról. Nem szeretném hosszasan kifejteni, hogy miért teljesen alkalmatlan apának, viszont 100%, hogy ha megtudná mindent megtenne, hogy elvetessem. (Szedek fogamzásgátlót, ugyhogy nem kis meglepetés volt szamomra sem) Kisvárosban élünk, de úgy gondolom megtudnam oldani, hogy ne tudjon róla.

Lenne ennek bármi jogi következménye, vagy számonkérik bárhol, hogy ki az apa?

. Az úriember pont egy hónapja hagyott faképnél, viszont nagyon szeretnem ezt a babát, anyagi körülményeim is megengedik, hogy tisztességesen felneveljem egyedul.

Tudnátok bármi tanácsot adni?

Előre is hálásan köszönöm!

2017. ápr. 22. 08:53
1 2 3 4 5
 31/41 anonim válasza:
16%
Nem tudok rola hogy kotelezo lenne en a 7 eves gyereknek csinaltattam elotte nem volt. Az intezmenyi beiratkozashoz pedig pl kerik a szuletesi anyakonyvit is. :)
2017. ápr. 22. 12:43
 32/41 anonim ***** válasza:
70%

Ne értem miért kell lehurrogni a kérdezőt! Ha abortuszra akarna menni, akkor is mindenki lehurrogná. Most arról van szó, hogy életet akar adni egy gyermeknek még akkor is, ha az "apuka" nem akarja! A kérdés az, hogy eltitkolja e? Amúgy meg ebben az esetben valószínű, hogy apuka nem örül majd és lehet hogy soha nem is akarja majd látni a gyereket. Az jobb lesz majd a gyereknek késöbb, hogy ja van apád, csak éppen szarik rád!?

Örüljünk, hogy igy is bevállaja a gyereket és nem veteti el,akár tudja apuka, akár nem!

Amúgy meg nyilván joga van tudni apukának is, hogy gyereke lesz, hogy majd ő eldönhesse mit akar.

2017. ápr. 22. 12:45
 33/41 anonim ***** válasza:
78%

A férfinek joga van hozzá, hogy tudjon róla, hogy gyereke lesz. A gyereknek pedig ahhoz, hogy tudja, ki az apja.

Nem kényszeríthet rá, hogy elvetesd, ettől még nyugodtan vállalhatod egyedül.

Az férfi nem tesz apasági nyilatkozatot, és ennyi.

2017. ápr. 22. 13:14
 34/41 anonim ***** válasza:

31!

[link]

2017. ápr. 22. 14:19
 35/41 A kérdező kommentje:

Koszonom a válaszokat! Leszögezném, hogy nem arról van szó, hogy kiakarom sajátítani esetlegesen, vagy rosszat akarok az apának. En lennek a legboldogabb, ha nyugodt szívvel, határozottan eléállhatnék.

Azontúl, hogy kozel sem él normális életet, egyszer szóba hoztam, hogy mennyire szeretnék a jövőben gyereket, ha megtalálom a megfelelő társat hozza.

Szóval tisztában vagyok vele miként viszonyul a kérdéshez, elég világosan a tudtomra adta az állaspontját..

Azert nem írok konkrét dolgokat, mert nem all szándékomban bizonygatni, hogy milyen ember vagy milyen rossz ember, végtére is en ismerem.

És nem, nem tudom milyen apa nélkül, de azt tudom, hogy van, amitől jobb megóvni a gyereket.

Illetve valaki írt valami olyasmit is, hogy én csak mindenáron gyereket akarok.

24 éves vagyok, a karrierem szepen ível felfelé, legalabb egy 4-5 évig biztos nem vállaltam volna tudatosan gyermeket, bármennyire is nagy vágyam volt. De így hozta a sors, es mindenáron megfogom védeni Őt a jövőben attol az élettől.

2017. ápr. 22. 15:02
 36/41 anonim ***** válasza:
32%
...és ha majd nagy lesz és rákérdez az apjára, akkor majd te is azt fogod hazudni, hogy "még kiskorodban lelépett és itt hagyott minket az a szemét apád"?!
2017. ápr. 22. 18:00
 37/41 anonim ***** válasza:
95%
Hasonló helyzetben voltam sok évvel ezelőtt. Mindig is azt mondtam a gyerekemnek kiskorától kezdve, hogy mi nem akartunk együtt élni egymással, és ezt el tudta fogadni mindegyik életkorban. (semmi meghalt, meg hasonlók) Meg kiskorban óvodában valakinek anyukája nem volt vagy nagymamája, hát istenem, attól még tegyünk meg mindent a magunk kis életében, hogy előrébb legyünk, és emberek (mármint jó emberek legyünk). Amúgy nem lesz könnyű, kitartást és jó egészséget kívánok!
2017. ápr. 22. 19:09
 38/41 anonim ***** válasza:
74%

A gyereknek mindenképpen joga van tudni, hogy ki az apja. Meg hát nem is árt. Szappanoperába illő lenne, ha mondjuk lesz egy fiad, pár év múlva pedig megállapodik apuka is és lesz egy lánya, majd a fiatalok szépen egymásba szeretnek. Akkor már elég rosszul jönnél ki a helyzetből, mert mindenképpen el kéne mondanod a gyerekednek, hogy miért nem lehet együtt a szerelmével.

Tudom, hogy ez már erősen túlgondolása a dolgoknak, de benne lehet a pakliban. (OK, rendben, megyek regényt írni inkább... :-D )

2017. ápr. 22. 19:19
 39/41 anonim ***** válasza:
22-es: A gyerek neve miatt, azért, hogy a te nevedet viseli, egész biztos nem b..t senki, mert ugyanolyan joga van a szülőknek az anya és az apa nevét is adni. Ha nincs házasság, meg nincsen apasági sem, akkor egyértelműen az anyáét kapja. Amiért b....nak, az a jogállása, ami a nevétől független. Annak a 3 éves kor a határideje, de az nem azt jelenti, hogy addig nem nyomatják, mert ez a gyerek érdeke. Az anyai nagyszülő nevét pedig azért szokták felajánlani, hogy ha esetleg az anyának kellemetlen, hogy a gyerek és az ő neve megegyezik (esetleg olyan középkori közegben él, ahol ezt elítélik), akkor más néven lesz a gyerek. Ettől függetlenül a családi jogállását rendezni kell, és ezért jogos a b...tás, mert sokaknak sajnos nem egyértelmű, hogy ezt illdomos enne szülés előtt elintézni és nem egy rendezetlen helyzetbe szülni a gyereket.
2017. aug. 17. 18:33
 40/41 anonim ***** válasza:
Nagyon gerinctelen dolog eltitkolni a gyerek létezését. Az apának egész egyszerűen joga van tudni, nem is értem, hogy gondolhatod, hogy neked jogod lenne ezt eltitkolni. Nyilván nem kell házasodni, meg nem kell összeköltözni, de ha szeretné, akkor neki is biztosítani kell a lehetőséget, hogy a gyerekével legyen, felnevelésében részt vegyen. Persze alapból ez nem is kívánságműsor, de a helyzetet figyelembe véve- hogy egyedül akarod nevelni- írom ezt most így.
2017. aug. 17. 18:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!