Eltitkolhatom, hogy terhes vagyok tőle?
Szóval... Volt egy hosszan tartó viszonyom, egy olyan emberrel, akivel ez tökéletes volt, viszont semmi többre nem lenne alkalmas, igazából mindketten így vélekedtünk egymásról. Nem szeretném hosszasan kifejteni, hogy miért teljesen alkalmatlan apának, viszont 100%, hogy ha megtudná mindent megtenne, hogy elvetessem. (Szedek fogamzásgátlót, ugyhogy nem kis meglepetés volt szamomra sem) Kisvárosban élünk, de úgy gondolom megtudnam oldani, hogy ne tudjon róla.
Lenne ennek bármi jogi következménye, vagy számonkérik bárhol, hogy ki az apa?
. Az úriember pont egy hónapja hagyott faképnél, viszont nagyon szeretnem ezt a babát, anyagi körülményeim is megengedik, hogy tisztességesen felneveljem egyedul.
Tudnátok bármi tanácsot adni?
Előre is hálásan köszönöm!
Ne értem miért kell lehurrogni a kérdezőt! Ha abortuszra akarna menni, akkor is mindenki lehurrogná. Most arról van szó, hogy életet akar adni egy gyermeknek még akkor is, ha az "apuka" nem akarja! A kérdés az, hogy eltitkolja e? Amúgy meg ebben az esetben valószínű, hogy apuka nem örül majd és lehet hogy soha nem is akarja majd látni a gyereket. Az jobb lesz majd a gyereknek késöbb, hogy ja van apád, csak éppen szarik rád!?
Örüljünk, hogy igy is bevállaja a gyereket és nem veteti el,akár tudja apuka, akár nem!
Amúgy meg nyilván joga van tudni apukának is, hogy gyereke lesz, hogy majd ő eldönhesse mit akar.
A férfinek joga van hozzá, hogy tudjon róla, hogy gyereke lesz. A gyereknek pedig ahhoz, hogy tudja, ki az apja.
Nem kényszeríthet rá, hogy elvetesd, ettől még nyugodtan vállalhatod egyedül.
Az férfi nem tesz apasági nyilatkozatot, és ennyi.
Koszonom a válaszokat! Leszögezném, hogy nem arról van szó, hogy kiakarom sajátítani esetlegesen, vagy rosszat akarok az apának. En lennek a legboldogabb, ha nyugodt szívvel, határozottan eléállhatnék.
Azontúl, hogy kozel sem él normális életet, egyszer szóba hoztam, hogy mennyire szeretnék a jövőben gyereket, ha megtalálom a megfelelő társat hozza.
Szóval tisztában vagyok vele miként viszonyul a kérdéshez, elég világosan a tudtomra adta az állaspontját..
Azert nem írok konkrét dolgokat, mert nem all szándékomban bizonygatni, hogy milyen ember vagy milyen rossz ember, végtére is en ismerem.
És nem, nem tudom milyen apa nélkül, de azt tudom, hogy van, amitől jobb megóvni a gyereket.
Illetve valaki írt valami olyasmit is, hogy én csak mindenáron gyereket akarok.
24 éves vagyok, a karrierem szepen ível felfelé, legalabb egy 4-5 évig biztos nem vállaltam volna tudatosan gyermeket, bármennyire is nagy vágyam volt. De így hozta a sors, es mindenáron megfogom védeni Őt a jövőben attol az élettől.
A gyereknek mindenképpen joga van tudni, hogy ki az apja. Meg hát nem is árt. Szappanoperába illő lenne, ha mondjuk lesz egy fiad, pár év múlva pedig megállapodik apuka is és lesz egy lánya, majd a fiatalok szépen egymásba szeretnek. Akkor már elég rosszul jönnél ki a helyzetből, mert mindenképpen el kéne mondanod a gyerekednek, hogy miért nem lehet együtt a szerelmével.
Tudom, hogy ez már erősen túlgondolása a dolgoknak, de benne lehet a pakliban. (OK, rendben, megyek regényt írni inkább... :-D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!