Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Eltitkolhatom, hogy terhes...

Eltitkolhatom, hogy terhes vagyok tőle?

Figyelt kérdés

Szóval... Volt egy hosszan tartó viszonyom, egy olyan emberrel, akivel ez tökéletes volt, viszont semmi többre nem lenne alkalmas, igazából mindketten így vélekedtünk egymásról. Nem szeretném hosszasan kifejteni, hogy miért teljesen alkalmatlan apának, viszont 100%, hogy ha megtudná mindent megtenne, hogy elvetessem. (Szedek fogamzásgátlót, ugyhogy nem kis meglepetés volt szamomra sem) Kisvárosban élünk, de úgy gondolom megtudnam oldani, hogy ne tudjon róla.

Lenne ennek bármi jogi következménye, vagy számonkérik bárhol, hogy ki az apa?

. Az úriember pont egy hónapja hagyott faképnél, viszont nagyon szeretnem ezt a babát, anyagi körülményeim is megengedik, hogy tisztességesen felneveljem egyedul.

Tudnátok bármi tanácsot adni?

Előre is hálásan köszönöm!

2017. ápr. 22. 08:53
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
18%

A gyereknek nagyon rossz lesz apa nelkül.persze késöbbiekben meg lehet párod.

viszont kérdezni fogjak, h ki az apa.ilyenkor mit irnak az anyakönyvi kivonatba? hogy Ismeretlen?vagy azt mondod egy disco utan felcsinaltak?

2017. ápr. 22. 10:33
 12/41 anonim ***** válasza:
15%

Az aztán gerinces dolog.

Attól még, hogy nem akar gyereket, elképzelhető, hogy megszereti a gyerekét!

2017. ápr. 22. 10:33
 13/41 anonim ***** válasza:
23%

# 7 Ez a te tapasztalatod, amit írtam, az meg az enyém.

Tudtommal személyes tapasztalatot is le lehet itt írni, nem csak közhelyeket.

2017. ápr. 22. 10:35
 14/41 anonim ***** válasza:
13%

Majd eljön az ideje, felnőttként, hogy volt egy baleset és ebből lettél Te.

Nem az az igazi szülő, aki csak megszüli a gyerekét, hanem az aki mindent meg is ad neki.

SZó szerint mindent.

Ha majd számonkéri, neki miért nincs apukája?

- mert elhunyt.

Kegyes hazugság.

Én pl. már 50-en felett vagyok, és máig sem tudom ki volt az apám.

2017. ápr. 22. 10:45
 15/41 anonim ***** válasza:
73%

Eltitkolhatod. Sehol nem kell megnevezni az apát, a gyerek a te nevedet fogja kapni.

Amúgy miért kéne elköltöznöd? Bárkitől lehetsz terhes, honnan tudná, hogy pont tőle vagy? :)

És nem kényszeríthet abortuszra sem, nem tudom, mit tehetne, erről kizárólag te dönthetsz. Ha a kórházban nem írod alá a beleegyező nyilatkozatot, hozzád se érnek.

2017. ápr. 22. 10:49
 16/41 anonim ***** válasza:
25%

7!

Azért nagy különbség van aközött, hogy egy jól működő kapcsolat, ahol mindkét fél akaratából, közösen vállalt gyerek van megy tönkre, és aközött, hogy egomaca xarik mindenre és mindenkire, neki már csak akkor is kell egy gyerek, hiába nem akarja a férfi.

2017. ápr. 22. 10:50
 17/41 anonim ***** válasza:
75%

Persze eltitkolhatod, de azért, amikor már látszani fog, vagy ott leszel egy babával, akkor is gondolod, hogy ilyen-olyan úton-módon nem jut majd a fülébe? Mondd el, de mondd el azt is, hogy te amúgy nem vársz tőle semmit. Amúgy ki tudja, sose lehet tudni, hogy hogyan is fogadja a dolgot a férfi.

Tapasztalatból mondom, hogy de IGEN, KÉRDEZNI FOGJÁK. Kérdezni fogja a védőnő, a szülésnél az orvos/szülésznő, az anyakönyvi hivatal, és aztán a gyámügy is. A gyámügy megszabja, hogy a gyerek 3 éves koráig rendezned kell a családi viszonyaidat (erre több féle szabály is van hogy hogyan lehet, nem lehet csak úgy, ahogy te akarod, még akkor sem, ha valami egyszerű kívánságod legyen.) Van egy ilyen kretén törvény is, hogy márpedig MO-on mindenkinek KELL, hogy legyen apja, ha te nem intézkedsz ezzel kapcsolatban semmilyen módon, akkor eszerint egy kitalált személyt határoznak meg a gyerekednek apaként (Gipsz Jakab, született ekkor és ekkor, itt meg itt), ami alapján új anyakönyvi kivonatot kell kiállítani.

2017. ápr. 22. 10:51
 18/41 anonim ***** válasza:
17%

NEM IGAZ, még az anya nevét sem kaphatja meg alapból! Lehet, hogy a kórházban, mikor megszületik a gyerek ráírják a karszalagjára, meg az oltási könyvére, de aztán hónapokig, évekig tartó baxtatás, meg hivatalba járkálás következik akár csak a gyerek neve miatt is. Tudom, mert végigcsináltam.

36N

2017. ápr. 22. 10:54
 19/41 anonim ***** válasza:
89%
Nem kell eltitkolnod. Ha megtudja, simán mond, hogy nem tőle van. Ha nem akar gyereket, nem fogja érdekelni, még meg is könnyebbül majd. Sehol nem kérhetik számon rajtad kitől van a gyerek.
2017. ápr. 22. 10:56
 20/41 anonim ***** válasza:
98%
Hát akkor valamit nagyon szarul csináltál 18as. Simán kaphatja az anyja nevét a gyerek, ennek semmiféle akadálya nincs. Semmi nem írja elő, hogy a férfi nevét KELL kapnia a gyereknek, csak az a SZOKÁS.
2017. ápr. 22. 10:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!