Eltitkolhatom, hogy terhes vagyok tőle?
Szóval... Volt egy hosszan tartó viszonyom, egy olyan emberrel, akivel ez tökéletes volt, viszont semmi többre nem lenne alkalmas, igazából mindketten így vélekedtünk egymásról. Nem szeretném hosszasan kifejteni, hogy miért teljesen alkalmatlan apának, viszont 100%, hogy ha megtudná mindent megtenne, hogy elvetessem. (Szedek fogamzásgátlót, ugyhogy nem kis meglepetés volt szamomra sem) Kisvárosban élünk, de úgy gondolom megtudnam oldani, hogy ne tudjon róla.
Lenne ennek bármi jogi következménye, vagy számonkérik bárhol, hogy ki az apa?
. Az úriember pont egy hónapja hagyott faképnél, viszont nagyon szeretnem ezt a babát, anyagi körülményeim is megengedik, hogy tisztességesen felneveljem egyedul.
Tudnátok bármi tanácsot adni?
Előre is hálásan köszönöm!
Nyilván eltitkolhatod. Nem fogják kikényszeríteni belőled sehol a nevét.
De ha megtudja és az apja akar lenni, ami leírásod szerint nem valószínű, megteheti.
Utolsóval egyet értek.
Emellett a férfi bármikor indíthat apasági pert és hidd el, nem fog rád jó fényt vetni, hogy egy ilyen horderejű dolgot eltitkoltal. Állj oda a férfinek és mondd el, hogy terhes vagy . Sajnos a döntés kizárólag a tied, nem kényszeríthet abortuszra. Szemelyszerint en nagyon elitelem, ha valaki az apa akarata ellenére szül, de azt még inkább, ha ezt el is titkolja
Nem tudom mi ez a gyereknek szüksége van apára dolog. Sokan csonka családban nőttek fel és még mindig jobb, mintha egy olyan apajelölt lenne a képben aki alkalmatlan rá. Én is apa nélkül nőttem fel, ugyan voltak gyerekként olyan gondolataim, hogy az enyém miért nem lehetett normális stb, de ezeket úgyis csak felnőttként érti meg az ember igazán.
Egyébként a legtisztább, ha elmondod neki a terhességet és hagyod, hogy eldöntse ő, hogy kiakarja venni a részét vagy sem. Vagy megmondod, hogy ha nem akarja nem kell vele kapcsolatot tartania meg fizetni se kell utána.
A gyereknek meg életkorának megfelelően el lehet mondani, hogy miért nincs apja és máris ki van küszöbölve egy hazugság.
Itt több kérdés is felmerül. Te szeretnéd-e, hogy ha az apa vállalja az apaságot akkor rendszeresen odajárjon láthatásra esetleg elvigye a gyereked, ha nagyobb lesz. Vagy olyan a férfi, hogy csak felzaklatná a kicsit.
Azt is tudnod kell, és fel kell rá készülni, hogy a gyereked is felteszi egyszer a "ki az apám?" kérdést. A többi embert elhajthatod ezzel a kérdéssel, de a gyerekedet nem. Különben kettőtök viszonya erősen sérül.
Hogy mit tennék? Ha a pasi nagyon nem szeretne gyereket és csak rávenne, hogy elvetesd, ráadásul ő hagyott el, te képes vagy gondoskodni a babáról, nem loholnék a pasi után. Ha számon kér se vagy köteles bevallani, kitől vagy terhes. Viszont ebben az esetben sem tagadnám le később a gyerekem előtt az apa kilétét, legfeljebb kitolnám az időt 10-12 éves korára.
Ha normálisabb ennél és lehet rá számítani, hogy a gyerekkel is normálisan tartja a kapcsolatot, és ez téged se zaklat fel. Ebben az esetben beszélnék vele, de a döntést, hogy megtartod a babát is közölném. Abortuszra nem zavarhat. Ha nincs vele szemben követelésed, erről is letesz. Csak ne zaklasson. Nekem az első változat fekszik jobban, de te ismered a helyzetet. DE előbb utóbb kiderül az igazság, ez elkerülhetetlen. Kívánom, hogy jó döntést sikerüljön hoznod, és idővel találj egy igaz társat magadnak.
ÉN úgy értelmezem, hogy Apuka nem akar gyereket!
Akkor mond el neki, ha már nem lehet elvetetni. Közöld vele, hogy gyermeked lesz, de neki nem kell résztvennie benne, ha nem akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!