A temetés kapcsán hogyan reagáltatok volna a helyemben?
Apám apja meghalt. Nem nagyon tartotta vele a kapcsolatot, sőt. Életemben nem láttam, nem is ismerem. Még születésem után sem volt hajlandó látni.
Apám rokonaival sem tartjuk már a kapcsolatot évek óta; az unokatestvéreimet sem láttam bő 15 éve.
Nem mentem el a temetésre, eszembe sem jutott, hogy ott legyek. Számomra egy idegen az apám apja, sőt a rokonai is azok számomra egytől egyig. Viszont anya mondta, hogy a temetésen a búcsúztatáson az elköszönők közt az én nevem is ott volt. Valamint az egyik koszorúra is felkerült a nevem (csak tudnám, hogy...).
Jogosan vagyok mérges, hogy én is "belekeveredtem" akaratomon kívül a temetésbe? Úgy, hogy szó szerint nem volt közöm apám apjához és a családjával sincs semmilyen kapcsolatom?
Te szerintem csak ne pattogj. Már csak kegyeleti okok miatt sem. A nagyapád halt meg. Attól, hogy nem volt kapcsolatod vele, még a nagyapád volt és nem haltál bele, hogy a koszorún rajta volt a neved.
Nem vagy jogosan mérges.
NEM keveredtél bele a temetésbe. A család valószínűleg tartotta magát ahhoz a szokáshoz, hogy elbúcsúztatják a halottat minden hozzátartozójától. Az unokája voltál a halottnak, akkor is ha nem tartottátok a kapcsolatot. ennyi.
Akkor lehetnél mérges, ha hozzájárulást kértek volna tőled a költségekhez.
Amugy is most mar nem tok mindegy? Megvolt a temetes es kesz.
Az en apai nagyapammal nekem sem volt szoros a kapcsolatom, megsem haltam bele, mikor mondtak, hogy szeretettel bucsuzik 3 unokaja X,Y,Z akikkel sok idot toltott egyutt... na ennek a fele sem volt igaz. Megsem borultam ki vagy voltam merges.
Kegyeleti okokból hagyd a fenébe, miért fáj ez Neked?! Általában egy temetésen félretesznek minden haragot, mert az "élők" akik intézik a szertartást, nem biztos, hogy osztoznak az elhunyt nézeteivel, és ha meg elmentél volna a nagyapád temetésére, most azt mondanád, hogy még csak meg sem említették a neved.
Elhunyt, a haragodat, dühödet, indulatot ne cipeld tovább, el kell engedni.
Húhh én pont így vagyok a nagyapámmal-nem is láttam..86 éves..én nem lennék pipa mit számít ez már neki..? De megértelek tökéletesen én is az vagyok amikor üzengetett hogy tetszem neki a képeken.
Lépj ezen túl! Más nem is tehetsz, ne hergeld magad feleslegesen nem használsz ezzel senkinek, max. magadnak ártasz..
Elhunytról jót, vagy semmit. Amúgy mindenek ellenére még el is mehettél volna apádra való tekintettel, de neeem, még inkább itt hőbörögsz.
Inkább szégyelld magad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!