Miért olyan fontos a családtervezés meg a gyermekvállalás az emberek szemében?
30 éves korom felé közeledek, de még nincs családom, komoly párkapcsolatom sem volt... Nem részletezem miért. A következőket vettem észre: A szomszéd, alapjában pletykás nő anyámat faggatta arról, hogy hol dolgozok, és hogy, nem akarok-e megházasodni már, és nem lesz-e gyerek.
Egy családtag olyan kérdéseket tesz fel nekem időnként, hogy mik a terveim 5 év múlva. Elhárító választ adok neki. Nem értem, miért faggatózik.
Az anyám néha más emberek párkapcsolatairól szokott beszélni, és a gyereket is felemlegeti, hogy milyen jó lenne már egy gyerek.
De odáig nem jutnak el, hogy én boldog vagyok ezek nélkül a dolgok nélkül is? Miért jelent örömet egy szülőnek az, ha a gyerekének van gyereke és házassága? Miért kell nekik annyira unoka?? Nem értem.... mintha az unoka lenne a legfontosabb anyámnak.... mintha az valami iszonyat nagy boldogság lenne.... Valaki magyarázza már el, hogy miért olyan jó a szülőknek az unoka, meg az, ha a gyerekének házassága van.
Mert nem tud mit kezdeni a hirtelen jött szabadidejével. Mi alig várjuk, hogy a gyerek önállosodjpn és végre megint KETTEN fedezzük fel az ilyen-olyan városkákat, mint régen, fiatal korunkban.
Félreértés ne essék, szeretjük a csajszit, de vágyunk a nyugira emllett.
Az unoka meg az ö döntése, én szivesen elleszek vele, ha jön, de nem akarok napokig potanyát játszani... tipikusan az a nö vagyok aki a saját gyerekéérr bárnit, de a másé kiborit (legyen bármiéyen kedves rokonka is).
Az utódnemzés minden élőlényben lévő ösztön. Az emberekben ez remekül működik, ha alapul vesszük a föld túlnépesedését.
Azoknak, akiknek van családjuk, gyerekük azok sokkal hajlamosabbak arra, hogy meglássák azokat, akiknek nincs. Csak szélsőséges esetben jellemző, amikor valaki rászáll a másikra emiatt. Nálad minden bizonnyal a probléma forrása a kitérő válaszok miatt lehet, mert feltehetően a rokonaid, s anyád is érzékeli azt, hogy nem vagy teljesen őszinte.
Sok embert ismertem meg életem folyamán, sok kollégám volt, de csak kevés volt amelyik ráment erre a témára. De a céltudatos viselkedés, s a kemény válasz mindegyiket kivétel nélkül helyretette.
Az a lényeg, hogy te mit akarsz, nem az, hogy mit akar az anyád, a rokon, de főleg a szomszéd.
"mindent össze vetve mi est rád talál a szerelem ne haboz majd egy szinttel fentebb emelni a kapcsolatodat és csalárdot alapítani mert bizony öreg koraidra megbánod majd hogy egyedül maradsz!"
Ez a gyerekvállalás legönzőbb indoka.
Minden ember a saját életét akarja élni, nem másét. A gyerek nem biztosítás. Semmi biztosíték nincs arra, hogy nem fogsz egyedül maradni, hiszen én is rengeteg idős embert ismerek a környezetemben, akiknek volt családjuk, gyerekük.
De miből gondolod, hogy idős korodra nem fog a gyerekeddel megromlani a viszony? Nem fog saját családot alapítani, s elköltözni, hogy csak ünnepnapokon tud majd veled találkozni? Esetleg nem lesz valami betegsége, vagy balesete, aminek következtében sajnálatos módon túléled saját gyereked?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!