Véleményekre lennék kíváncsi, hogy Ti kivinnétek egy7és fél éves kislányt a mamája temetésére? A volt párom édesanyja halt meg.
Figyelt kérdés
Már hat éve külön vagyunk ,a volt párom két éve nem látta a lányunkat.Ti mit tennétek ebben a helyzetben???2017. márc. 30. 13:51
31/38 anonim válasza:
Engem is elvittek kisgyerekként, nem lettem lelki sérült. Viszont középiskolában az egyik osztálytársam anyukája meghalt, az egész osztály elment a temetésére, és sok osztálytársam nagyon lesokkolódott, sosem jártak még temetésen. Én sokkal természetesebben kezeltem a témát. Meg úgy egyáltalán, természetesen kezelem a halál dolgot.
32/38 anonim válasza:
11 voltam mikor meghalt nagypapám, és nem vittek a temetésre, mert apukám nővérének megrázó volt nagyon, mikor ő kicsi volt, és inkább igy döntöttek. Jól tették. Mai napig, 44 éves koromig még nem voltam temetésen, egyszerűen elfog a pánik. Nagypapám halála után sokáig rettegtem a haláltól. A gyerekeimet sem vinném.Igen, tudom, hogy a halál is része a mindennapoknak, és meg kell vele barátkozni....de ez van.
33/38 anonim válasza:
Azért aki jónak tartja, hogy őt nem vitték el gyerekként temetésre, az gondoljon már bele, hogy miért kezeli felnőttként is még mindig olyan bénán a halál témát. Pont azért, mert nem vitték el. Gyerekként ez nem olyan megrázó, mint ahogy egyes felnőttek túldramatizálják.
34/38 anonim válasza:
Ha még időben találok gyerekvigyázót akkor nem. Nyilván egyedül nem hagynám.
35/38 anonim válasza:
Engem a dédim temetésére nem vittek el a szüleim, pedig ismertem és szerettem. Nem értem mire jó ez.Jó nyilván azt nem biztos,hogy engedném,hogy mondjuk a holttestet megnézze, de elvinném, nem hagynám otthon, attól mert kicsi, még nem retardált,tudja mi történt.
Nyilván egy pár hónapos gyerekkel nem mennék temetésre, de ha már kicsit nagyobb és közeli hozzátartozó ment el sajnos,akkor elvinném őt is.Nem kímélheted meg mindentől.
36/38 anonim válasza:
Ha van valamilyen jó emléke a nagymamáról akkor igen. Hét évesnél kisebb gyerekeket is vittünk már a rokonságban temetésre, hiszen szerették ragaszkodtak a nagyszülőkhöz, így szépen el tudtak búcsúzni.
37/38 anonim válasza:
Felfogja, mi a halál? Hogy ennyi volt, hogy soha többé nem látod? Hogy egyik nap még létezett valaki, másnap már nem? Nekem most halt meg Anyukám, mindjárt 30 vagyok, most is nehezen fogom fel a nemlétezést. Bár lehet, én voltam fogyatékos gyerek.
38/38 anonim válasza:
Én 17 évesen voltam először temetésen, addig nem akartak elvinni a szüleim temetésekre, mondjuk közelebbi rokonunk akkoriban nem is halt meg. Én nagyon érzékeny gyerek voltam, szerintem nekem jobb volt így. Most már 22 vagyok, helyén kezelem a temetéseket, a halált stb., nem származott belőle hátrányom. Ellenben a nagynénémnek évekig volt rémálma, mert kicsiként elvitték a nagymama temetésére. Mondjuk ő is érzékeny gyermek volt az elmondások alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!