Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Véleményekre lennék kíváncsi,...

Véleményekre lennék kíváncsi, hogy Ti kivinnétek egy7és fél éves kislányt a mamája temetésére? A volt párom édesanyja halt meg.

Figyelt kérdés
Már hat éve külön vagyunk ,a volt párom két éve nem látta a lányunkat.Ti mit tennétek ebben a helyzetben???
2017. márc. 30. 13:51
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
85%
Ha ő is elmenne, akkor elvinném. Nem feltétlenül temetés kapcsán, de jó, ha már ennyi idős korban is tudja mi az a halál.
2017. márc. 30. 14:45
 12/38 anonim ***** válasza:
86%
Ebben az esetben nem hiszem. Ugyanakkor én 7 éves lehettem kb., mikor meghalt a nagypapám, és elmentem a temetésére, nem rázott meg maradandóan, vagy ilyesmi.
2017. márc. 30. 14:45
 13/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek aki válaszolt!!!A kapcsolatuk (mama,unoka)... Hát..Nem járt hozzánk ,a gyerek se hozzá.Engem kért hogy vigyem el de èn nem vittem,mert úgy voltam vele ha látni akarja jöjjön ő és vigye el....de amikor találkoztunk beszélgettünk...Szóval se jó se rossz nem volt a kapcsolat...
2017. márc. 30. 14:49
 14/38 anonim ***** válasza:
89%
Ha számodra megoldható és téged se ráz meg az újra találkozás elviheted. Mégis a nagymamája. De érdemes őt is megkérdezni. Én gyereket simán viszek temetésre, inkább az lesz nehéz, hogy ennyire megszakadt a kapcsolat a gyerek és az apa között. De talán ez is rendezhető a találkozással. Talán apuka is rájön, hogy van egy lánya.
2017. márc. 30. 14:49
 15/38 A kérdező kommentje:
Én rég túlléptem ezen a kapcsolaton,lassan öt éve új párom van ,közös gyermekünk is van.A lányom imádja a párom.Én is inkább azon agyalok mi lesz ha a lányom meglátja az apját...Hogy az hogy érinti majd...
2017. márc. 30. 14:56
 16/38 anonim ***** válasza:
30%
hiába pontozzátok le a nemleges válaszokat nem hiszem hogy építően hat egy gyereke a temetés. én sem voltam dédi temetésén és örülök mert még mostanság is megráz.
2017. márc. 30. 14:59
 17/38 anonim ***** válasza:
86%
Ha semmilyen kapcsolata nem volt az apjával és ezek szerint a nagymamával sem, akkor nem vinném el, de még én sem mennék el, hiszen már régóta külön éltek.
2017. márc. 30. 15:03
 18/38 anonim ***** válasza:
75%

Nem vinném.

Pontosan azért, amiért nem járok temetőbe mások temetésére. Aki közel áll hozzám, annak a temetésére igen, elmegyek.

De nálatok a mama nem állt olyan közel hozzá. Sőt, ha apa sem látogatja, akkor minek? Én azt mondom, ha az apa jelentkezne, hogy elvinné, akkor megkérdezném a gyereket, szeretne-e menni. Egyéb esetben nem.

2017. márc. 30. 15:09
 19/38 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem keményebbek és bölcsebbek a gyerekek,mint azt sokszor hisszük. Az én lányom akkora patáliat csinált,mikor azt javasoltam neki,hogy maradjon itthon,jobban örülnék,ha nem jönne,hogy olyat még nem láttam tőle. Magamban nem bíztam,hogy meg tudom e nyugtatni,lesz erőm akkor ott,vagy sem. De nálatok nincs ilyen helyzet, hogy szétess a gyerek láttára anyósod temetésén.

Elbúcsúzott,megnyugodott. Ahogy látom semmilyen rossz érzés nincs benne azóta sem.

Ahogy olvasom a gyereked döntésképes,ha már ő van olyan okos és időről időre látni akarta a mamáját bízd rá a döntést.

2017. márc. 30. 15:11
 20/38 anonim ***** válasza:
90%
Így, hogy nem volt semmi kapcsolat, nem látom értelmét, viszont ha szoros kapcsolat lett volna, mindenképp elvinném. A halál az élet része, és egy kisgyereknek is könnyebb feldolgozni, ha elmennek a temetésre, a pszichológusok is javasolják.
2017. márc. 30. 15:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!