SOS! Idegösszeomlás szélén állok, mi a megoldás?
A hétvégéim abból állnak, hogy mást se csinálok, csak a háztartási munkákat végzem EGYEDÜL!
3 gyerek van, a legnagyobb 10 éves, tehát már tudna itthon ezt-azt segíteni.
A férjem nem segít, azzal példálózik, hogy neki elég a fizikai munka, amit végez + az állatok ellátása. Sőt ki is akad, ha ideges leszek, ha azt látom, hogy a gyerekek halálra unják magukat és meg se kérdezik, hogy mit segítsenek. Ilyenkor a férjem rám támad...minden vagyok csak jó ember nem:(
Ha valakinek lenne pár építő ötlete megköszönném!
Hát, az én építő ötletem az lenne, hogy a következő hétvégén reggel elmondanám a famíliának a következőt:
Én ma megfőzök KÉT NAPRA és berakom a ruhát a mosógépbe és kiteregetek, te Józsi (férj) felporszívózol és felmosol, 10éves gyerek, te letörlöd a port mindenütt, 2-es gyerek te segítesz teríteni, 3-as gyerek, te kiviszed a szemetet.
Mindezt MA ÉS MOST!
Ha ezt megcsináljuk, akkor holnap nem kell csinálnunk semmit és közös programot tudunk csinálni.
Ellenben, ha ti ezt nem teszitek, akkor én is leülök, mert nem vagyok a cselédetek!
Egyetek amit találtok, a gönceiteket meg mossátok magatoknak!
Ha képes lennél ezt megtenni egy-két hétvégén, hidd el változna a világ nálatok.
Csak elhatározás és erő kell hozzá!
"A férjem nem segít...neki elég a fizikai munka, amit végez + az állatok ellátása"...
...meg te!
Én is hasonló cipőben járok,mint Te, szintén 3 gyermek, munkahely,plusz az állatokat is én látom el :D
Volt az én életemben is ilyen időszak, idegbajos voltam, de egy barátnőm mondott egy jótanácsot: Ne várj segítséget! Igazából attól borulsz ki, hogy mártír-szerepben vagy. Hidd el, be lehet vonni a gyerekeket is a házimunkába, persze nem szabad túlzásba esni, de még egy három évessel is lehet jó munka pl a szennyesruha kiválogatása, bepakolása. Én pénteken már rákészülök a hétvégére, bevásárolok, hogy szombaton ne azzal kelljen kezdeni a napot. Kimosok pár adagot,este mindenképp elmosogatok. Kitartás!:D
Nem lehetne, hogy válaszolsz a feltett kérdésekre? Egyszerűbb lenne segíteni. Persze ha csak az a cél, hogy a férjedre kopkodjunk, akkor nem lényeg.
Tehat: te mit dolgozol? Irodában ülsz egész nap, vagy fizikai munkát végzel? Az állatok ellátása mit takar?
Egészen elborzasztó, hogy arra adtok neki tippeket, hogy hogyan csinálja hatékonyabban ő egyedül a háztartást, miközben ő is főállásban dolgozik.
Döbbenet.
Kérdező, a férjeddel KETTEN kell ellátnátok a háztartást, FELESBEN. Közös felelősség.
Ha pedig "rád támad", ott ennél is, a lustaságnál is sokkal nagyobb bajok vannak.
Utolsó!
Amig nem derül ki, hogy a kérdező férje napi hány órában dolgozik és mit jelent az állatok ellátása, evidens, hogy mindenki arra ad tanácsot, hogy oldja meg egyedül. Nekem a fizikai munkáról az jut eszembe, hogy a férj heti hát napot dolgozik mint kőműves, napi 12-16 órában, aztán meg hazamegy és ellatja az állatokat, ami 10 tehén alóli ganezast, etetést, fejest jelent. Nekem pl eszembe nem jutna így elvarni a férjétől, hogy házimunkát végezzen. Majd ha kiderul, hogy konkrétan mi az, amit a férj csinál, akkor lehet tanácsot adni aszerint is
Nem kaphatunk választ, elvégre hétvége van és robotol a szerencsétlen!:)
Majd holnap!
Nincs az a munka, ami mentesíti a szülőpár bármelyik tagját az otthoni, közös feladatok alól, a saját gyerekekkel való foglalkozás alól. Sőt, nincs alibi a másikra való "rátámadás" alól sem.
Ugyanis ez a felállás a rabszolgatartás és nem a család .
Ahogy a többiek is írják, jó volna tudni, kinek milyen munkái vannak. Mert emancipáció így-vagy úgy, de ha a férfi letol egy normál műszakot, előtte és utána még ellátja a (nem derült ki mennyi-milyen) jószágot, ez ugyanúgy lehet 9-10 óra elfoglaltság egy napra, mint 16-18.
3 gyerek mellett nem egészséges hétvégére hagyni a háztartási munkákat, mert ránő az ember fejére, és idegösszeomlás szélére fog kerülni, és megoldást kell keresnie.
Te milyen munkahelyen vagy, mennyi időben hetente?
A gyermeknevelés sarkallatos pontja a "segítségre" való nevelés. Azzal ellentétben, amit itt írtak, a kisgyermek igenis odamegy hozzád, és "segít", amikor még elég pici (és igazából csak hátráltat). NA ilyenkor dől el minden. Ha elküldöd, hogy menjen játszani, vagy ne zavarjon, akkor SOHA az életben nem fog segíteni a házimunkában, mert teljesen rosszul nevelted. Ez szülői hiba. Ha végigszenveded vele azt az időt ilyenkor, amikor még nem segítség, akkor viszont ott lesz, ha már tud is valamit tenni a háztartás érdekében! Magától, mert teljesen megszokta. Kérni leginkább azokat kell, akiket kiskorukban elküldtek, pedig "segíteni" akartak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!