Anyukám valószínű utcára kerül következő hónaptól, mert nem jön ki jól a nővéremmel és kis családjával. Nincs hova menni e. Mit lehetne ilyenkor tenni?
A gyerekeknek törvényileg kötelező eltartani a szülőt ha az nem képes magát. Persze úgy gyerek, hogy felnőtt ember.
Például az állam levonhatja a fizetése bizonyos százalékát, a szülő eltartására.
Mi az, hogy nincs hova mennie?
Hova van bejelentkezve? Ha abban a lakásban nincs tulajdonjoga, akkor sem tehetik ki csak úgy.
És mi az, hogy nem jön ki a nővéreddel (tehát a lányával), és ezért utcára kerül? Erőszakkal kiraknák? Vagy anyukád is megéri a pénzét és sértett hiúságában fölcsap hajléktalannak?
Anyukád dolgozik-e vagy van-e nyugdíja? Ha igen, akkor bérelhet magának valamit (ha nem is egész lakást, de legalább egy szobát).
Miért lakik a lányával?
Hova lett az ő lakása?
Ezek szerint minimum van két semmirekellő kölke anyátoknak, akik elnézik, hogy az utcára kerül a szerencsétlen.
Megértem ilyenkor azokat, akik gyerek helyett kutyát nevelnek.
Az legalább hálás.
Hű írtatok egy jó páran.
Anyukámnak már régóta nincs lakása, 2fiú tesómmal lakott.
Ők szerettek volna már külön álló életet így került anyukám a nővéremhez. De sajnos nem jól alakultak a dolgok.
És igen a saját lánya el küldi de nagyon be folyásólja a párja is. Az állandó lakcíme ott van de csak az.
De jó hír mert sikerült ma meg oldást találnunk az öcsémmel. Vissza tud költözni hozzájuk igaz nem így tervezték de nem tudunk mást tenni.
Köszönöm a válaszokat.
Csak nelem nem világos, üiiért ál egyáltalán a növéreddel?
Én szeretem apát, mégsincs az az ég, hogy magunkhoz költöztessem. A tesód párját is megértem, én sem akarnék anyossal élni egy házban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!