Mihez kezdhet egy 21 éves srác akinek csak 8 általánosa van, es otthagyta a sulit? Ti mit tennétek ha a gyereketek lenne vagy a barátotok?
8 osztálya van meg, illetve 2 a közép suliból, de nem akarja tovább csinálni, mert most estin van már, de itt is bugdácsol csak, nappalin alig lett meg a 9. is egy gyenge szakmunkásba, aztán 10. bukta lett és inkább szakmára ment csak, de az is bukta lett es elso ev utan otthagyta. Aztán esti sulin 2 pótvizsgával, de meglett a 10., de a 11. bukás lesz szinte már 100%. Ezért nem akar érettségit. Viszont szakmája sincsen és el sem akar még kezdeni újat, mert fél, hogy csak bukni fog. Meg tanulni sem akar, csak a vezetés érdekli, meg a haverokkal lógás, meg a csajok, más semmi. Hobbija sincs csak bandázik, kocsmázik, bulizik vagy kocsikázik. Ezen kívül semmi nem érdekli, szüleivel él és nekik dolgozik, de semmi terve a jövőre nézve, de nem igen zavarja, legalábbis nem mututatja ki. Amúgy jogsit is 4 forgalmi, 2 elsősegély és 7 kresz bukással tette le.
Illetve napi szinten iszik, de min heti 3 alkalommal (de nem részekségig, max 1-2 sör vagy 1-2 wishkey kóla).
Cigizik is napi egy dobozt, + ecigi + néha vp.
Nyelveket se igen beszêl, csak egy picit angolul, de nem folyékonyan.
Szerintetek még lehet belőle rendes ember, mármint most is rendes emberileg, jó a barátaihoz, szüleihez, jófej csak lusta és így nem sok jövője van, plána ha valami tőrténne a szüleivel.
A baráti köre is vegyes amúgy, van egyetemista haverja, szskmunkás (de szorgalmas és jó tanuló) és olyanok is mint ő, szinte mind egy klikkbe.
Szülők ti mit tennétek? Illetve barátok?
"De egyik span mondta, hogy a jovobe olyan 15-30 ev es feltehetoen itt is gepesitve lesz minden jsrmu tehat magst vezeti"
ez pontosan igy van, 10-15 ev mulva nem lesz olyan szakma hogy kamionsofor vagy buszvezeto vagy taxis.
Kocsi fenntartására végez alibimelót? Mi van?! Se pénze, se jövője, se kilátásai, se végzettsége, de kocsit vezet, amit nem engedhet meg magának?
Napi szinten iszik: ez alkoholizmus, akkor is, ha nem részegségig. Erre van pénze?
Cigizik: napi egy doboz? Erre van pénze?
Szülőként felvázolnám a mihez tartást: 3 hónapja van rendbe tenni az életét és normális jövőképet vázolni, valamint beiratkozni egy képzésre, amit el is végez. Estin. Közben dolgozik, nem nálam, hanem másutt, keresményének 30%át leteszi rezsiköltségben az asztalra, ha továbbra is otthon óhajt héderelni. Továbbá leszokik a dohányzásról. Majd ha önfenntartó lesz, arra költi a pénzt, amire tetszik.
Jelenleg ugyanis egy lusta, link tróger.
Barátként ugyanezt mondanám el neki. Ugyanis nem az a barát, aki eltámogat meg félrenéz, amikor a szakadék felé száguldok, hanem az, aki megállít.
Minden egyéb szeretet nem szeretet: kényelem.
" De tanulni nem tudok mar és nem is akarok, mert félek a bukástól."
Lefordítom: lusta vagy, mint a sár. Könnyebb semmit sem tenni, mint nap, nap után tenni valamit.
Kérdezek én valamit: egy senkiházi trógerként látod magad 30 év múlva, akit az értelmes emberek lenéznek és kerülnek? Aki nem képes a családjáért felelősséget vállalni, a felesége nem támaszkodhat rá, a gyerekei miatta nélkülöznek, majd felnőve többé rá sem néznek, mert egy tróger? Ezt akarod?
Mert akkor tényleg ne tégy semmit.
Mi van heee?
Csak mert haver azt mondja 10 év múlva gépiesítve lesznek a kocsik már most ezért nem akarsz sofőrködni.
Hát bocs... ritka hül.ye vagy. Sajnáltasd magad tovább.
Basszus, akkor sofőrködésnek sincs jövője.... Azt hittem csak poen, meg gyerek cipő a technika, de utánna néztem és tényleg írják, hogy ez a közeli jövő. Remélem nem lesz semmi az önvezető autókból, a végén még betiltják a normális kocsikst. Nekem a Bömbim az egyetlen pont az életemben.
Amúgy a pis otthon van vagy a kisboltból veszem el nem veszek és nem mibdennap iszok, csak van olyan hét amikor igen. A cigit pedig a dohányboltból hozom, mert azunk is van, tehát ingyen megvan.
A szüleim pedig amit fizetnek az mind a kocsirs megy. Szerintem ez így viszonylag tudatos költekezés. Mert a kárros dolgokat ingyen kihozom, a pénzt pedig kocsira megy nem pl felesleges dolgokra mind videójátékok. Van olyan barátom aki pl tucst számra veszi neten a játékokat. Szerintem egy kocsi jó befektetés. Illetve a szüleimnek is segítek és fizuból van fenntartva.
Amúgy tudom, hogy változtatni kell csak nehéz, nincs bennem akarat. Viszont ha nem teszem lehet csöves leszek. A baj, hogy dolgozni sem szeretek. Most is pakolnom kéne kisboltba, de inkább gyk-zok meg messenggerezem.
Amiről te beszélsz, azt infantilizmusnak hívják. Nem akarsz felnőni, mert akkor felelősség, meg kemény munka, stb. Inkább alibizel a szüleid üzletében, cseszel tanulni, dolgozni, felelősséget vállalni, de napi piálgatás meg kocsikázgatás meg cigizgetés az megy.
Meg kéne emelni a kis alfeled és energiát tenni az életbe, mert az nem dolgozgatás, hogy pakolgatsz a mamzi üzletében, és máris azon aggódsz, hogy mi lesz, ha meghalnak és nem tudnak majd eltartani. Ha azt akarod, hogy valakinek nézzenek az életben, akkor élj is úgy.
26 Aksrok csak ez sem egy stabil pont amire jövőt építhetek.
Lehet kéne az a villanyszerelő szakma, ha már a kocsik is villanyosok lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!