Ti hogyan reagálnátok erre? Mit gondoltok erről?
Ha az apa a legnagyobb, 6 éves gyerekkel elmegy sportnapra, azt mondja, hogy egy óra körül hazaér. Az anya otthon marad a 3 évessel és a három hónapossal. A két kicsit úgy terelgeti, hogy egyre legyenek éhesek, álmosak, hogy délben mindenki tudjon aludni.Ez nem kevés meló.
Anya fél egykor sms-ben megkérdezi apát, hogy hazaérnek-e 1-re. 1 előtt 10 perccel ír vissza, hogy már biztosan nem, mert elhúzódott a program. 2 után érnek haza, addig semmi visszajelzés. Láthatóan a sportnap után még elmentek Mc-be. Addigra a két kicsi éhes, sír, már aludt, evett, szóval a déli közös pihenésnek annyi.
Anya kiakadt. Apa úgy gondolja, hogy anya nem normális. Apa indoka arra, hogy miért nem szólt időben a késésről, hogy nem nézte az órát.
Nektek mi a véleményetek a szituról?
Körbenéztem itt a GYIK-on, és a többi, emberi kapcsolatokkal foglalkozó témában is hasonlóan agresszív, lekezelő stílusban válaszolgatnak az emberek. Olyan posztokra is ilyen stílusban válaszolnak, ahol ordít a kérdésről, hogy szuicid depressziós kérdez. Mennyi felelősséget éreztek egy-egy odaköpött válasz után???
Végigolvastam itt a válaszokat, a férjemnek is megmutattam, és mivel mindketten arra a következtetésre jutottunk, hogy -tisztelet a kivételnek - gyermektelen emberek, vagy "hétvégi apukák", vagy csak simán ostobák válaszoltak, ezért a válaszaitokat nem lehet figyelembe venni. Minden esetre "érdekes" tanulmány volt :-(
Hogy "közös délutáni punnyadás", és nem hallottatok ebéd utáni alvásról??? Ezek szerint az összes bölcsődei, óvodai dolgozó kontrollmániás 1d1óta? :-D
Hogy a gyerekeink nincsenek alkalmazkodóképes korban? :-D A hatéves mindenképpen alkalmazkodóképes korban van, a három éves szintúgy, hiszen óvodás korban van, az oviban (mit ad isten...) kötött napirend van, miszerint az ÖSSZES gyerek délben ebédel, majd *mind együtt alszik*. :-O Meglepő??? :-D A rohadt kontrollmániás óvönők megkövetelik, hogy aki mégsem alszik, az csöndben feküdjön, és hagyja a többit aludni. Nahát! :-O
Lefogadom, hogy akinél háromnál több gyerek van, az is pont ezt teszi.
A három hónapos esetében az én feladatom, hogy úgy intézzem a dolgait, hogy ő is kipihent legyen, és képes legyen ugyanabban az időben aludni, amikor a két nagyobbik. Nap közbeni kendőben altatással, sétával, játékkal megoldható, de nyilván ő a "szűk keresztmetszet", nem lehet órákig húzni az altatást, de ha nem jön közbe semmi, akkor ezt minden nap meg tudom oldani.
Mindhárom gyerekem szívesen alszik 3-4 órát ebéd után, viszont nem kastélyban lakunk, nem tehetem meg, hogy az egyik játszik, amíg a másik alszik, mert felébresztenék egymást. Úgy egyikük sem tudna pihenni. Ezért kell úgy alakítanom a napirendet, hogy mind tudjanak aludni délben, és ne adj' isten én is tudjam pótolni 1-2 órai alvással az éjszakai ébrenléteket (ahol szintén a picit etetem, altatom, hogy mindenki más tudjon aludni)
Apropó! Éjszakai alvásról sem hallottatok még??? :-O Nálatok éjszaka nem alszanak az emberek? Biztosan a ti szüleitek is kontrollmániás elmegyengék voltak, hogy este lefektettek titeket, és elég hamar végigaludtátok az éjszakát. Hm?
Pfff....A válaszok egész egyszerűen nevetségesek, a stílusuk pedig felháborító!
A férjem felfogta, hogy mi volt a bajom, és bocsánatot kért. Én dühömben nem jó stílust választottam a probléma megbeszéléséhez, én is bocsánatot kértem tőle emiatt.
Ti is nézzetek magatokba egy kicsit...
Azért, mert te nem érted annak ellenére, hogy leírtam, az nem az én problémám. Sokan nem képesek a szövegértelmezésre...
Miért kell rendszerezni egy gyereket? Például azért, hogy képes legyen beilleszkedni egy közösségbe (ld óvoda), és ne szívjon amiatt, hogy addig nőtt, mint a dudva. Egy ovis gyereknek szüksége van a déli alvásra, és este nyolckor ágyban kell lennie, hogy másnap reggel hétig kialudja magát. Szerintem nem valami remek ötlet, ha egy ovis akkor fekszik le, amikor kedve tartja, mert akkor soha nem fog. Majd éjjel 12-kor a fáradtság miatt fog hisztigörcsben fetrengeni. Aki ezt hagyja, na az a nem normális. Vannak dolgok, amiket eldönthet egy gyerek. Minél nagyobb, annál több mindent. De egy ovis képtelen dönteni abban, hogy mikor értelmes elmennie aludni már csak azért sem, mert nem ismeri az órát.
A gyerekeimnek amúgy semmi problémája nincsen a napirenddel, nem is ez volt a kérdés. Pontosan amiatt, hogy minden nap ugxanakjor megyünk aludni, enni, fürdeni, ezért tudják, hogy mikor mi következik, sőt ők érzik már, és szólnak, hogy álmosak, mehetünk fürdeni. A kérdésben éppen ez volt a lényeg, hogy apa pontosan ezt a megszokott napirendet rúgta fel.EZÉRT voltak a gyerekek nyűgösek, EZÉRT voltam kiakadva, hogy mindhárom gyereknek egy felnőtthöz kellett alkalmaszkodnia a megszokott ritmusból kizökkentve.
Igazából nem nagyon érdekel, hogy felfogod-e, de majd ha gyereked lesz, talán eljut az agyadig, hogy ez nem NEKEM fontos, hanem a gyerekeknek.
Különbenis... egyáltalán miért kommentel egy ilyen kérdés alá, aki nem nevelt legalább egy gyereket, és még csak elképzelése sincs a szituról? Pffff... Gratulálok! Még én vagyok a hülye, mi? Nagyszerű...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!