Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy könnyebb...

Mit tegyek, hogy könnyebb legyen a családomnak?

Figyelt kérdés
Több éve már, hogy mentális problémákkal küzdök, ez azonban sokat árt a családomnak, amit rendszeresen mondanak is. Például, hogy tönkreteszem a családot azzal amilyen vagyok, meg szégyent hozok rájuk mert nem viselkedek normálisan, ami jelzem, igaz. Például nem tudok beilleszkedni egy társaságba, nem beszélek szépen, tapintatosan az ismerősökkel hanem kimondom mindig amit gondolok, akkor is ha az rossz, nem érdekel, ha más megutál vagy megsértek mást aki nekem nem fontos, nem érdekel a véleményük aminek sokszor hangot is adok stb. Gyakran vitatkozunk, ha az állapotomról kezdünk el beszélgetni, előbb utóbb az lesz belőle, hogy azt mondják zárt osztályon van a helyem, nem próbálják vagy nem is tudják megérteni, hogy min megyek keresztül, egyedül a párom támogat, ő próbál nekem segíteni. Most azon vagyok, hogy el tudjak költözni, hogy ne legyen baja miattam a családomnak, ne hozzak rájuk szégyent azzal, hogy furcsa vagyok de ehhez még sok minden kell. Amíg nem tudok elköltözni, mi az amit tehetek?
2017. febr. 8. 08:49
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Elnézést kérek mindenkitől, azért nem tudok válaszolni mert közben csinálnom kell a dolgomat. Azért nem írtam ki pontos betegséget, mert egyenlőre még a pszichiáter sem mondott konkrétat nekünk. Nem olyan régen kezdtem el újra kezelésre járni, gyerekkoromban szorongásos, fóbiás félelmeim és pánikrohamaim voltak, azzal kezeltek.
2017. febr. 8. 12:58
 22/25 anonim válasza:
100%
A befekvos helyeken ott kell lenned napkozben is, nem csak ejszaka. Dolgozni nem tudnal kozben emiatt.
2017. febr. 8. 13:01
 23/25 anonim ***** válasza:
17%
Jaaa... hogy egyszerűen csak hisztis vagy. No akkor nem csoda, ha kiborítod a családodat. Megnyugtatlak, a rózsaszin köd lecsengte után a párod sem fogja ezt bírni. A köd pedig annál gyorsabban oszlik, minél többször vagy magatehetetlen, ok nélkül. Az eleinte élvezetes megmentő lovag szerepe később iszonyatos teher lesz, ami elől farokfelvágva menekül minden férfi.
2017. febr. 8. 13:11
 24/25 anonim ***** válasza:
21%

A gyógyszerek feljavítanának annyira, hogy átlásd a dolgokat, és képes legyél változtatni.

De mennyivel jobb, most magadban őrlődni?

2017. febr. 8. 15:17
 25/25 A kérdező kommentje:
Meg fogom próbálni a gyógyszeres terápiát is, teljes mértékben nem zárkóztam el előle, eddig is volt már olyan, hogy gyógyszert kellett tartósan szednem. Nem is a gyógyszerekkel van a probléma, hiszen régen a gyógyszer mellett is voltak problémáink a családban. Eleve nehéz nekik, hogy ilyen vagyok, hát még az, ha kezelésre járok és gyógyszert szedek rá... ezért jutottam nagyon nehezen arra is, hogy szakemberi segítséget vegyek igénybe. Most már orvoshoz járok, megpróbálom a segítségével a problémám kezeltetni, de attól még egy ideiglenes megoldást ki kellene találnom otthonra. Ez a baj.
2017. febr. 8. 15:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!