Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy könnyebb...

Mit tegyek, hogy könnyebb legyen a családomnak?

Figyelt kérdés
Több éve már, hogy mentális problémákkal küzdök, ez azonban sokat árt a családomnak, amit rendszeresen mondanak is. Például, hogy tönkreteszem a családot azzal amilyen vagyok, meg szégyent hozok rájuk mert nem viselkedek normálisan, ami jelzem, igaz. Például nem tudok beilleszkedni egy társaságba, nem beszélek szépen, tapintatosan az ismerősökkel hanem kimondom mindig amit gondolok, akkor is ha az rossz, nem érdekel, ha más megutál vagy megsértek mást aki nekem nem fontos, nem érdekel a véleményük aminek sokszor hangot is adok stb. Gyakran vitatkozunk, ha az állapotomról kezdünk el beszélgetni, előbb utóbb az lesz belőle, hogy azt mondják zárt osztályon van a helyem, nem próbálják vagy nem is tudják megérteni, hogy min megyek keresztül, egyedül a párom támogat, ő próbál nekem segíteni. Most azon vagyok, hogy el tudjak költözni, hogy ne legyen baja miattam a családomnak, ne hozzak rájuk szégyent azzal, hogy furcsa vagyok de ehhez még sok minden kell. Amíg nem tudok elköltözni, mi az amit tehetek?
2017. febr. 8. 08:49
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
15%

Legjobb lenne ha saját magaddal foglalkoznál.

Nézd neked van véleményed és nem tartod magadba, és ki is mondod. Lehet sokaknak sértő, de néhány embernek nem árt kimondani az igazságot hogy magukba szálljanak. Te így megtudod magad védeni a rossz akaróktól akik beszólnak és ki is tudsz majd állni magadért. Sajnos ebbe a világba ez kell.

2017. febr. 8. 11:54
 12/25 A kérdező kommentje:
Nem utalt be eddig az orvos sehová, mert mondtam neki, hogy dolgozom meg úgy gondolta nem szükséges számomra a bent fekvő illetve zárt osztály. Párommal is szinte együtt élünk, ő is látja, és érzékeli a problémámat természetesen, hiszen része a mindennapjaimnak, viszont ő másképpen kezeli a helyzetet. Tudja, hogy nem őt akarom bántani azzal, ahogy viselkedek és tudja, hogy nem szándékosan sírom el magam egy bolt közepén. Elfogadó, toleráns és hitetlenül türelmes ember, vele eddig is kijöttünk, a rossz állapotom ellenére. Nagyon sokat segít nekem a mindennapokban, elkísér szinte mindenhová, sokat próbál velem beszélgetni az érzéseimről, de a családi helyzetet ő sem találja ideálisnak. Látja mennyire bánt engem is, hogy ilyen vagyok és ha meggebedek sem tehetek ellene és látja azt is, amikor a családom sír, hogy miért lettem én ilyen. Szerinte is javulna a helyzet, ha nem a családommal élnék és ritkábban látnánk egymást. Én is arra gondoltam, hogy talán úgy nekik is könnyebb feldolgozni ezt az egészet.
2017. febr. 8. 12:07
 13/25 anonim ***** válasza:
69%
Koszonom oszintesegedeet, de ezzel nem fogsz javulni. Nem csak a csalad miatt, hanem magadert, a jovoert. Most a csalad a problemas, de kesobb lesznek mas szituaciok is. Es ha mar nem tudod magad kontrollalni a munkaban sem? Mert ez a lehetseges kovetkezo dolog.
2017. febr. 8. 12:18
 14/25 anonim ***** válasza:
46%
Tehát akkor mi is a te betegséged pontosan? Mivel diagnosztizáltak? Már többen kérdezték, miért nem válaszolsz?
2017. febr. 8. 12:22
 15/25 A kérdező kommentje:
A gyógyszerekkel csak tüneteket csillapítanak, hogy jobban érezzem magam egy kicsit, de hosszú távon az sem megoldás. Nem tudom mit tehetnék.
2017. febr. 8. 12:23
 16/25 anonim ***** válasza:
84%

Oké, írd már le, hogy mi a fene bajod van!

Leírom, hogy én pánikbeteg és enyhén depressziós vagyok, és bizony akármennyire is szär muszáj a gyógyszer, főleg a kezelés legelején, mert anélkül nem jutsz semerre. Eleinte én is ellenkeztem, tudom, de fölösleges, jobb lesz tőle. Hiszti helyett inkább konzultálj az orvossal és kezd el egy terápiát.

2017. febr. 8. 12:35
 17/25 anonim ***** válasza:
3%
Nem sok közünk van ahhoz, hogy milyen betegsége van.
2017. febr. 8. 12:47
 18/25 anonim ***** válasza:
86%
Lehet, hogy nincs hozzá közünk, de egyrészt ez egy anonim oldal, másrészt ha már feltesz egy kérdést egy ilyen, egyáltalán nem mellékes információt kiírhatna. Mert egyáltalán nem mindegy, hogy most pánikbeteg, borderlineos, mániákus, skizo, vagy bármi más, mert mindegyikre más kezelés kell, és mindegyikkel máshogy kell bánni.
2017. febr. 8. 12:52
 19/25 anonim ***** válasza:
80%

"Nem sok közünk van ahhoz, hogy milyen betegsége van."

Dehogynem. Kezd kamuszagú lenni a sztori. Anonim oldal, kiírhatná, de nem teszi. Ilyen betegség a világon nincs, amire nem kap gyógyszert, se pszichoterápiát, de a fent leírt összevissza tüneteket okozza. Tehát dobpergés és halljuk, mi lenne az a betegség, aminek a sakkbantartásához segítséget kérsz:

2017. febr. 8. 12:54
 20/25 anonim ***** válasza:
5%
Ez így van, de te nem vagy szakember, vagy ha mégis, és esetleg még az ő pszichiátere is vagy, akkor sem a gyakoriról kell őt elküldened terápiára. Egyébként meg mellékes, hiszen a családnak magával a betegséggel gondja van, tök mindegy, mi a megnevezése. Úgyhogy nekünk itt és most teljesen felesleges információ, csak a szokásos kíváncsiság, ugyebár.
2017. febr. 8. 12:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!