Elvárható-e egy fiataltól, hogy az idős szüleit ápolja, gondozza, ha azok már nem képesek rá?
Nyilván egyszer fiatal az ember, amikor élhetne, felhőtlenül boldog lehetne, utazhatna, szerelmes lehetne, családot alapíthatna stb.
De közben nyilván ott van a teher is a vállán, hogy a szüleinek szüksége van rá.
Mindenki gondolkodás nélkül feláldozná a fiatalságát erre, hálából hogy felneveltek?
Tényleg ördögtől való, ha az ember mondjuk inkább segítséget fogad, vagy mondjuk egy otthonban támogatja?
A képmutató "mártíroktól" felmegy az agyam, akik arra büszkék, hogy teljesen balek módjára feláldozzák magukat a magatehetetlen idős szülők ápolására. Arra is kéne gondolni, hogy aki erre adja a fejét az tönkreteszi az életét. Nem várható el SENKITŐL hogy 24 órás szolgálatot nyújtson. Ez mindeképp tönkreteszi a család életét, állandó feszültség pedig lelkileg megviseli az embereket.
Én nagyon szeretem a szüleimet, de én nem vagyok képes 24 órás idős gondozásra. Lehet ezen hisztizni, aki nyafog és ezért mást leszól akkor menjen idős gondozónak.
Elvből ez nem várható el, hanem önmagától kell legyen. Ha esetleg be kell vásárolni hetente nekik vagy hetente egyszer takarítani még oké, de napi gondozás nem működne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!