Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan győzzem meg? Lakásvásárlás

Hogyan győzzem meg? Lakásvásárlás

Figyelt kérdés
20 vagyok, megyeszékhely. Anyummal élünk, két 70 nm-es lakása van, az egyikben nehéz helyzetű alberlok laknak. Rá akarom venni, hogy a másikat adja el, es vegyen egy kis 35 nmest, amit be is tudnék rendezni, és eléldegélhetnék benne. A különbözet majdnem 50% azzal meg azt csinálhatna amit szeretne raadasul ez a pici is az ø nevén lenne. Ráadásul az egyetem mellett van a lakás, ahova járok es ha mar nem leszek itt akkor megint kiadhatja. De egyszerűen nem tud döntést hozni. Nem keres rosszul, de nagyon nem hajlandó rá, olyanokkal jön hogy "nagyobb lakást nem cserélünk kisebbre" meg hogy "nem tudom ez miért lenne jo?". En legszívesebben most elköltöznék, de itt annyira magasak a bérleti díjak, hogy éhen halnék. Ráadásul ezt a második lakást akkor kapta, amikor elváltak a szüleim. En mar többször felajanlottam hogy mindenben segítek ennek a családnak hogy ne legyen rossz (koltoztetes, festés, kaució mindenképp visszajár stb.) de ezt egyszerűen nem hajlandó felfogni. Mindig azt mondja, hogy "még gondolkozom" de szerintem azt várja, hogy leszálljak a témáról. Inkabb venne fel kölcsönt, minthogy "lecserélje". Bármilyen érvet hozok fel, teljesen érdektelen reakciója van. Egyszerűen fogalmam sincs mar. Mit javasoltok?

2017. febr. 6. 23:37
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
Bocs az offért, de honnan veszitek, hogy nő a kérdező?
2017. febr. 7. 13:05
 32/40 anonim ***** válasza:
63%

"Honnan tudod, hogy nem ő a tulaj? "

1. Mert akkor nem hisztizne itt a gyk-n, hanem fogja és eladja. Nagykorú, azt csinál a tulajdonával, amit akar.

2. Ezért:

"Anyummal élünk, két 70 nm-es lakása van", "ezt a második lakást akkor kapta, amikor elváltak a szüleim", "ez a pici is az ø nevén lenne."

Egyértelmű, hogy az anyjáé.

2017. febr. 7. 13:14
 33/40 anonim ***** válasza:
17%

33: Bocsi, de egy családban nem ez a szokás!!! Mert egy családban nincsen enyém/tiéd, hanem minden KÖZÖS!!

Még 5000 Ft sorsáról is KÖZÖSEN döntünk, nemhogy egy 40 milliós lakásról!

Arról nem is beszélve, hogy egy eladás, kiköltözés akkora projekt, ami minden családtag egy évi együttműködését igényli!

Mi eddig 5x csináltuk meg a szóban forgó projektet az eddigi életem során, úgyhoyg van benne tapasztalatom. Ha az anyukámmal egy lakásban lakom, hiába adom el, az ő cuccait nem én fogom selejtezni, dobozolni és az új lakását sem én fogom kiválasztani, sem az órákat nem én fogom a nevére iratni sem a hivatali ügyintézést az új lakásával nem én fogom intézni, illetéket fizetni, biztosítást kötni, stb.

Ezt mégis az ő szándéka nélkül hogyan valósítod meg akkor??

2017. febr. 7. 13:19
 34/40 anonim ***** válasza:
31%

33: Én is azt mondom, hogy az anyám lakása amiben lakik, pedig én vagyok a tulajdonos!!

Látszik, hogy nincs egy normális családod, hogy nem ismered ezeket a dolgokat.

2017. febr. 7. 13:20
 35/40 anonim ***** válasza:
74%
Anyád elesik a lakás bevételeiből, plusz fizessen még egy lakás után rezsit, mert te úgy gondolod? Szórd a saját pénzed!
2017. febr. 7. 13:30
 36/40 anonim ***** válasza:
80%

Nyilván nem a kérdező a tulajdonos, akkor nem rávenni akarná az anyját, hogy adja el.

Anyádnak ez a produkció havonta minimum 100 ezerbe kerülne. (bevétel hiánya + másik lakás rezsije)

2017. febr. 7. 13:33
 37/40 anonim ***** válasza:
100%

Mindennek megvan a maga ideje. Most tanulsz, nincs pénzed, nem tudsz elköltözni.De ha már végeztél a sulival és dolgozol,akkor lesz pénzed fenttartani azt a másik lakást.Akkor egészen biztos vagyok benne,hogy anyukád engedni fogja,hogy beköltözz a másik lakásba.

De most még minek?Nem is tudnád kifizetni a rezsit,kaját venni stb..

Azt meg nem várhatod el,hogy anyukád essen el a bérleti díjtól és fizesse a rezsidet is pluszban.

Nem tudom mennyi időd van még hátra az egyetemből.Ha 1-2 év, számold ki,hogy ennyi idő alatt mennyi pénzt kap anyukád az albérletből.. 1-2 millió biztos van 1-2 év alatt,de inkább több,ha olyan jól helyen van.

Essen el ettől a pénztől csak azért, mert neked derogál vele élni együtt? Ha az egyetem városban éltek akkor nem is értem,hogy miért nem jó vele élni még?

De mondom,ha fent tudnád tartani a lakást,akkor anyukád is tuti másképp állna a helyzethez.

Ha ennyire égető az elköltözés,akkor menj el diákmunkára és próbáld bebizonyítani anyukádnak,hogy el tudnád magad tartani a másik lakásban.

Akkor gondolom csak belemenne.

2017. febr. 7. 15:01
 38/40 anonim ***** válasza:
100%

Majd ha TE összeszedsz egy élakásra valot, akkor legyen, de MÁS pénzével ne gazdálkodj már.

SEMMI közöd hozzá, hogy anyud mibe fekteti a pénzét, mégha rosszul tenné, sem lenne.

2017. febr. 7. 17:08
 39/40 anonim ***** válasza:
54%

"Látszik, hogy nincs egy normális családod, hogy nem ismered ezeket a dolgokat."

3 gyereket neveltem fel, és a SAJÁT házamban élek, nem szorulok rá a gyerekem tulajdonára.:D Amúgy meg olvasd már el még egyszer, milyen lakásról van szó, te szerencsétlen, ne a hülyeségedet hajtsd itt. Mi a lóf..sznak kell EGY ÉV családi összmeló a költözéshez, nippmúzeumot tartasz fenn, vagy mit?! És mi tartana 1 évig az albérlők kiköltöztetésén?!

2017. febr. 7. 17:34
 40/40 anonim ***** válasza:
79%
Ha a lányom lennél nagyon megharagudnék rád, hogy 20 évesen is úgy viselkedsz, mint egy tini. Egy fityinget nem adnék neked.
2017. febr. 7. 21:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!