Hogyan győzzem meg? Lakásvásárlás
"Honnan tudod, hogy nem ő a tulaj? "
1. Mert akkor nem hisztizne itt a gyk-n, hanem fogja és eladja. Nagykorú, azt csinál a tulajdonával, amit akar.
2. Ezért:
"Anyummal élünk, két 70 nm-es lakása van", "ezt a második lakást akkor kapta, amikor elváltak a szüleim", "ez a pici is az ø nevén lenne."
Egyértelmű, hogy az anyjáé.
33: Bocsi, de egy családban nem ez a szokás!!! Mert egy családban nincsen enyém/tiéd, hanem minden KÖZÖS!!
Még 5000 Ft sorsáról is KÖZÖSEN döntünk, nemhogy egy 40 milliós lakásról!
Arról nem is beszélve, hogy egy eladás, kiköltözés akkora projekt, ami minden családtag egy évi együttműködését igényli!
Mi eddig 5x csináltuk meg a szóban forgó projektet az eddigi életem során, úgyhoyg van benne tapasztalatom. Ha az anyukámmal egy lakásban lakom, hiába adom el, az ő cuccait nem én fogom selejtezni, dobozolni és az új lakását sem én fogom kiválasztani, sem az órákat nem én fogom a nevére iratni sem a hivatali ügyintézést az új lakásával nem én fogom intézni, illetéket fizetni, biztosítást kötni, stb.
Ezt mégis az ő szándéka nélkül hogyan valósítod meg akkor??
33: Én is azt mondom, hogy az anyám lakása amiben lakik, pedig én vagyok a tulajdonos!!
Látszik, hogy nincs egy normális családod, hogy nem ismered ezeket a dolgokat.
Nyilván nem a kérdező a tulajdonos, akkor nem rávenni akarná az anyját, hogy adja el.
Anyádnak ez a produkció havonta minimum 100 ezerbe kerülne. (bevétel hiánya + másik lakás rezsije)
Mindennek megvan a maga ideje. Most tanulsz, nincs pénzed, nem tudsz elköltözni.De ha már végeztél a sulival és dolgozol,akkor lesz pénzed fenttartani azt a másik lakást.Akkor egészen biztos vagyok benne,hogy anyukád engedni fogja,hogy beköltözz a másik lakásba.
De most még minek?Nem is tudnád kifizetni a rezsit,kaját venni stb..
Azt meg nem várhatod el,hogy anyukád essen el a bérleti díjtól és fizesse a rezsidet is pluszban.
Nem tudom mennyi időd van még hátra az egyetemből.Ha 1-2 év, számold ki,hogy ennyi idő alatt mennyi pénzt kap anyukád az albérletből.. 1-2 millió biztos van 1-2 év alatt,de inkább több,ha olyan jól helyen van.
Essen el ettől a pénztől csak azért, mert neked derogál vele élni együtt? Ha az egyetem városban éltek akkor nem is értem,hogy miért nem jó vele élni még?
De mondom,ha fent tudnád tartani a lakást,akkor anyukád is tuti másképp állna a helyzethez.
Ha ennyire égető az elköltözés,akkor menj el diákmunkára és próbáld bebizonyítani anyukádnak,hogy el tudnád magad tartani a másik lakásban.
Akkor gondolom csak belemenne.
Majd ha TE összeszedsz egy élakásra valot, akkor legyen, de MÁS pénzével ne gazdálkodj már.
SEMMI közöd hozzá, hogy anyud mibe fekteti a pénzét, mégha rosszul tenné, sem lenne.
"Látszik, hogy nincs egy normális családod, hogy nem ismered ezeket a dolgokat."
3 gyereket neveltem fel, és a SAJÁT házamban élek, nem szorulok rá a gyerekem tulajdonára.:D Amúgy meg olvasd már el még egyszer, milyen lakásról van szó, te szerencsétlen, ne a hülyeségedet hajtsd itt. Mi a lóf..sznak kell EGY ÉV családi összmeló a költözéshez, nippmúzeumot tartasz fenn, vagy mit?! És mi tartana 1 évig az albérlők kiköltöztetésén?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!