Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan győzzem meg? Lakásvásárlás

Hogyan győzzem meg? Lakásvásárlás

Figyelt kérdés
20 vagyok, megyeszékhely. Anyummal élünk, két 70 nm-es lakása van, az egyikben nehéz helyzetű alberlok laknak. Rá akarom venni, hogy a másikat adja el, es vegyen egy kis 35 nmest, amit be is tudnék rendezni, és eléldegélhetnék benne. A különbözet majdnem 50% azzal meg azt csinálhatna amit szeretne raadasul ez a pici is az ø nevén lenne. Ráadásul az egyetem mellett van a lakás, ahova járok es ha mar nem leszek itt akkor megint kiadhatja. De egyszerűen nem tud döntést hozni. Nem keres rosszul, de nagyon nem hajlandó rá, olyanokkal jön hogy "nagyobb lakást nem cserélünk kisebbre" meg hogy "nem tudom ez miért lenne jo?". En legszívesebben most elköltöznék, de itt annyira magasak a bérleti díjak, hogy éhen halnék. Ráadásul ezt a második lakást akkor kapta, amikor elváltak a szüleim. En mar többször felajanlottam hogy mindenben segítek ennek a családnak hogy ne legyen rossz (koltoztetes, festés, kaució mindenképp visszajár stb.) de ezt egyszerűen nem hajlandó felfogni. Mindig azt mondja, hogy "még gondolkozom" de szerintem azt várja, hogy leszálljak a témáról. Inkabb venne fel kölcsönt, minthogy "lecserélje". Bármilyen érvet hozok fel, teljesen érdektelen reakciója van. Egyszerűen fogalmam sincs mar. Mit javasoltok?

2017. febr. 6. 23:37
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:
Figyu az a helyzet ez egy megyeszékhely magas az átlagjövedelem nincs munkanélküliség stb. Ha valakinek van 2x70nm, akkor miért olyan nehéz az egyik helyett egy kisebbet venni ?amit az egyetem miatt bármikor megint ki tud adni pontosan annyiért amennyiért most "öt perccel kijjebb" a másikat. Az pedig fontos hogy NEM szorul rá az albérleti díjra, mert nem keres rosszul ezt en is latom. Ezért mondom hogy rugalmatlan. Ha azt látnám, hogy alig tudunk megélni azt mondanám teljesen megértem. De jól keres .
2017. febr. 7. 00:29
 12/40 anonim ***** válasza:
100%
Tudod, ha így szoktad osztani anyádat, nagyon remélem, hogy hiába rágod a fülét. Maradj szépen a seggeden, majd amit te keresel meg, úgy használod fel, ahogy akarod. Miért fizetne anyád külön rezsit, háztartást neked, ráadásul csökkent jövedelemből, amikor ezt semmi nem indokolja? Azért, mert te úgy gondoltad?:D
2017. febr. 7. 00:33
 13/40 anonim ***** válasza:
100%
Semmi közöd hozzá, mennyit keres. Eltart téged, a továbbtanulásodat is finanszírozza, elégedj meg ennyivel.
2017. febr. 7. 00:36
 14/40 anonim ***** válasza:
88%
Gondolom azért nem akarja eladni, mert ha felnőtt leszel és családod nem akarja, hogy egy 30nm2 lakásba keljen nyomorognotok. Teljesen logikus, rád még bőven ráfér, hogy otthon élj.
2017. febr. 7. 00:36
 15/40 anonim ***** válasza:
71%

"Ha azt látnám, hogy alig tudunk megélni azt mondanám teljesen megértem. De jól keres ."

Mihez képest, basszus? Saját magára marad pénze, be tud ülni bármikor egy jó étterembe, fogadhat személyi edzőt, ha formálni vagy megtartani akarja az alakját a változókorban, vehet legalább néha magának márkás cuccokat, járhat arckezelésre vagy egyébre, elutazhat wellnessezni vagy nyaralni, várost nézni akár barátnőkkel, akár pasival, tud magának félretenni, stb, stb, vagy ebből semmi nincs, csak épp nem kell nagyon számolgatni 3 nappal fizetés előtt?? Talán elgondolkodhatnál, hogy nemcsak neked járnak - anyád pénzén - az élet örömei. Vegyél vissza az arcodból, kislány!

2017. febr. 7. 00:51
 16/40 anonim ***** válasza:
18%
Csak egy ötlet: Készíts számításokat, mennyivel jobban járna két kisebb garzon kiadásával a későbbiekben, mint egy nagy lakással. Ha nálatok valóban féláron lehet a 70m2-es lakásból 35m2-est venni, akkor miért ne vehetne kettőt az eladás után? Az egyetemisták között is sokan pont a kicsi, könnyebben fenntartható garzonlakásokat keresik. Két kisebb lakás bérleti díja biztosan magasabb, mint egy nagy lakásé, tehát még üzletileg is jobban járna hosszú távon.
2017. febr. 7. 05:07
 17/40 anonim ***** válasza:
84%
A javaslatom szájle anyád lakásának eladásárol az ugy jó ahogy van majd 10 év mulva jó lesz az még neked és családodnak kis lukba nem lehet családot alapitani.az anyád tulajdona .és nem is tudom hogy jösz ehez te mikor még semmit nem tudtál felmutatni szerintem hogy anyádat ilyenel nyagasd,örülj hogy nem kell albérletet fizetned.
2017. febr. 7. 06:06
 18/40 anonim ***** válasza:
83%

Hat ez eleg szegyen...mar ne haragudj. En anno 120 km-re az otthontol jartam egyetemre, otthagyva a nagy csaladi hazat anyamra (apam sajnos gyerekkoromban meghalt, tehat a haz fele az enyem volt), megsem fordult meg egy masodpercre sem a fejemben, hogy anyam adja el a hazat, hogy nekem lakast vegyen az egyetem mellett...sot, meg az alberletet is alig volt hajlando fizetni..inkabb zavart koliba.

Neked meg itt sir a szad hogy anyu nem vesz neked lakast az egyetem mellett?! Jezusom, hol elunk, komolyan a pofam leszakad az ilyen movetelozo envagyokavilagkozepe egyenektol. Amugy berendezni mibol akarod a lakast? Elviszed otthonrol a butorokat? Huto, mosogep? Ezek nem 10Ft-os tetelek, csak hogy az alapokkal kezdjem...rezsit futest mibol fizetned? Fagy fizesse azt is anyu?

20 vagy, menj el dolgozni, fizess belole magnak alberletet, ha annyira kulon akarsz koltozni!

Amugy arra is kivancsi lennek, hogy melyik varosban adnak 35-os lakast egy 70-es aranek feleert, foleg egy felkapott egyetem melletti helyen, ahol veszik mint a cukrot...

2017. febr. 7. 06:28
 19/40 anonim ***** válasza:
81%

Engem sem tudnál róla meggyőzni, ha én lennék az anyád. Arról igen, hogy az egyik lakást bocsássam a gyerekem rendelkezésére a későbbiekben, magam részéről ezért szeretnék több ingatlant, hogy a gyerekeimnek ne kelljen pucér seggel indulniuk a rablógazdálkodó albérletpiacon (mint nekem, csak ugye anyámék is így 110%-ot beleadtak az elindításunkba). Azért, hogy az egyetem kényelmesebb legyen, biztos nem kótyavetyélnék el egy 70 négyzetméteres ingatlant. Jó lesz az, amikor az életben tényleg el kell indulni.

Hozzáteszem, ha a gyerekem 20 évesen csapkodná magát a földhöz és követelőzne, biztos újraértékelném a nevelését. Nem dominálni akarok a vagyon felett vagy zsarolni, de a taknyos hülyegyerekem ne vergődjön már, mikor az életében nem dolgozott meg semmiért. Mondom ezt úgy, hogy a gyerek a világ közepe és nyilván értük dolgozom.

2017. febr. 7. 06:52
 20/40 anonim ***** válasza:
88%

A két lakásért anyád dolgozott meg, az ő nevén van, így nincs közöd hozzá. Az ő döntése, hogy eladja vagy sem, amibe Te nem szólhatsz bele. Ha eladja az egyik lakást és a pénzt elveri, akkor se csinálhatsz semmit se. 20 éves vagy, örülj, hogy eltartanak és nem raknak ki.

Ha ilyen stílusban kérted anyádat akkor túl sok jóra ne számíts!

2017. febr. 7. 07:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!