Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan győzzem meg? Lakásvásárlás

Hogyan győzzem meg? Lakásvásárlás

Figyelt kérdés
20 vagyok, megyeszékhely. Anyummal élünk, két 70 nm-es lakása van, az egyikben nehéz helyzetű alberlok laknak. Rá akarom venni, hogy a másikat adja el, es vegyen egy kis 35 nmest, amit be is tudnék rendezni, és eléldegélhetnék benne. A különbözet majdnem 50% azzal meg azt csinálhatna amit szeretne raadasul ez a pici is az ø nevén lenne. Ráadásul az egyetem mellett van a lakás, ahova járok es ha mar nem leszek itt akkor megint kiadhatja. De egyszerűen nem tud döntést hozni. Nem keres rosszul, de nagyon nem hajlandó rá, olyanokkal jön hogy "nagyobb lakást nem cserélünk kisebbre" meg hogy "nem tudom ez miért lenne jo?". En legszívesebben most elköltöznék, de itt annyira magasak a bérleti díjak, hogy éhen halnék. Ráadásul ezt a második lakást akkor kapta, amikor elváltak a szüleim. En mar többször felajanlottam hogy mindenben segítek ennek a családnak hogy ne legyen rossz (koltoztetes, festés, kaució mindenképp visszajár stb.) de ezt egyszerűen nem hajlandó felfogni. Mindig azt mondja, hogy "még gondolkozom" de szerintem azt várja, hogy leszálljak a témáról. Inkabb venne fel kölcsönt, minthogy "lecserélje". Bármilyen érvet hozok fel, teljesen érdektelen reakciója van. Egyszerűen fogalmam sincs mar. Mit javasoltok?

2017. febr. 6. 23:37
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
92%

Amiről eddig nem írtak: Egy lakás eladása és kettő vásárlása jelentős költséggel jár. Ügyvéd, közjegyző energia tanúsítvány, illeték stb. Az új lakásokat festetni, tatarozni. Majd két pici lakásért fizetni a rezsit egy helyett. Nem hiszem, hogy te elférnél egy egyszobás lyukban. Azt sem igazán tudom elképzelni, hogy te külön gazdálkodsz, mosol, főzöl, takarítasz stb .

Nagyon gyerekesen gondolkodsz.

2017. febr. 7. 07:52
 22/40 anonim ***** válasza:
87%

""nem tudom ez miért lenne jo?""

Én se.

2 lakás van, az egyikben laktok ketten.

A másikból van havi X Ft jövedelmetek.

Az egyiket el lehetne adni és 2 kisebb lakást venni belőle, és úgy tudnátok külön költözni, ezt értem.

De Te valami mást írsz. Hogy nem 2 lakást csinálni az egyből, hanem csak Neked venni. Ennek mi értelme?....

2017. febr. 7. 07:59
 23/40 anonim ***** válasza:
41%
11: Melyik az a megyeszékhely? Mert itt Budapesten ölég nagy a munkanélküliség, közmunka is alig van, azért pedig nettó 50 E-t fizetnek.
2017. febr. 7. 08:01
 24/40 anonim ***** válasza:
100%

"Nagyon gyerekesen gondolkodsz."

Így igaz, gyerekesen és önzőn. Nem "kapta" anyád ajándékba a váláskor azt a lakást, hanem neki járt a vagyonmegosztáskor. Te meg úgy írsz róla, mintha egy ajándék doboz bonbon lenne, amit te becserélnél inkább túrórudira.:D

2017. febr. 7. 09:06
 25/40 anonim ***** válasza:
50%

Sehogy. Nem a te lakásod, nem a te pénzed. Ha mindenáron külön akarsz költözni, emeld fel a feneked, dolgozz, és vegyél ki egy garzont magadnak.

Nagyon el vagy tévedve, ha azt gondolod, az élet így működik, ahogy felvázoltad.

2017. febr. 7. 10:30
 26/40 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként abból is látszik, hogy mennyire nem értesz a lakástémához, hogy egy nagy, hitelmentes lakást el akarsz adni, azért, hogy vegyél egy olyat, ami az egyetem mellett van. Ami alapból 2X-es áron van, csak azért, mert ott van. Nem tudom melyik megyeszékhelyről beszélsz, én Szegeden eléggé képben vagyok a lakások és az albérletek terén, és ha erről van szó, akkor még nagyobb marhaságnak tartom az ötletedet. Inkább vennék lakást a belvároson kívül fele annyiért, 2X akkorát, amit ki tudok adni közben lakótársaknak, hogy nekem gyakorlatilag fedezzék a kiadásaimat, mint hogy belvárosban egy kis polgári garzonlakást. Semmi értelme, nem éri meg, nem értesz hozzá és anyudnak igaza van telejs mértékben. Csak azt nézed, hogy neked mi a jó jelen pillanatban, hogy az egyetem alatt nem akarsz a szülővel élni, hanem egy saját lakásban akarsz dorbézolni. Vmilyen szinten értem, én 5 évig jártam egyetemre és laktam albérletbe, a legszebb idők ezek voltak, de azért a pénzért meg is kellett dolgozni
2017. febr. 7. 10:58
 27/40 anonim ***** válasza:
28%
Utolsó azért nehogy már az albérlő érdeki fontosabbak legyen a tulajdonos érdekeinél. Persze albérlőt sem kell elzavarni de azért aki albérletben él tudja, hogy nem fog ott lakni 30 évig.
2017. febr. 7. 11:05
 28/40 anonim ***** válasza:
50%
27: Bocs, de a saját lakásáról a tulajdonos rendelkezik és nem a bérlő.
2017. febr. 7. 11:05
 29/40 anonim ***** válasza:
52%
Azt tudom, es azt is hogy nem a kis hercegno a tulaj. Nyilvan ha gond lenne kozolnem a berlokkel hogy koltozni kell, de egy gyerekes hisztiert hulye lennek egy dobozos csokit turorudira cserelni, mint ahogy fennebb is irtak.
2017. febr. 7. 11:58
 30/40 anonim ***** válasza:
13%
30: Honnan tudod, hogy nem ő a tulaj? Nálunk minden családi ingatlannak én vagyok a tulajdonosa 14 éves koromtól és ez 5 generáció által szerzett vagyon. A családtagokon kívül senkinek semmi köze hozzá, minek ki a tulaja egy családban.
2017. febr. 7. 12:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!