Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok arról, ha egy...

Mit gondoltok arról, ha egy család ugyanabban a kádvízben fürdik esténként mindig? Normális ez?

Figyelt kérdés
Tehát nem ereszt külön mindenki magának újat, hanem minden este egyszer engedik tele vízzel a kádat.
2017. jan. 22. 19:42
1 2 3
 21/30 DuplaKV ***** válasza:
100%

#11 A japánoknál egész pontosan az a szokás, hogy mielőtt beleülnek a kádba, előtte letusolnak a kád előtt erre a célra kialakított részen. Nem pont ugyanaz, mintha koszosan másznának bele a vízbe.

Kérdező, én speciel úgy vagyok vele, ha csak spórolás miatt csinálják, akkor gazdaságosabban kijönnének a gyors zuhannyal (bár ez függ a családtagok számától). Én nem tartom egészségesnek (pl.: valakinek van valamilyen lappangó, cseppfertőzéssel terjedő betegsége, és simán végigfertőzi a családot).

2017. jan. 23. 00:45
 22/30 anonim ***** válasza:
6%
Ázsiában ez a sorrend : először az apa, majd a fiú gyerekek, aztán lány gyerekek, végül a legértéktelenebb, vagyis az asszony.
2017. jan. 23. 04:47
 23/30 anonim ***** válasza:
91%

Én is azt gondolnám első körben, hogy spórolás a cél, és mivel nem rólam meg az én családomról van szó, így nem szólnék egy szót sem.

Amit magamban gondolok a dologról, az az, hogy nem tartom higiénikusnak, én semmi esetre sem ezen spórolnék, ha már kell, de mondom, ahány ház... Ha az ott élőket nem zavarja, engem miért bántana?

2017. jan. 23. 11:50
 24/30 anonim ***** válasza:
46%
Azt, hogy egészségtelen és gusztustalan.
2017. jan. 23. 12:19
 25/30 anonim ***** válasza:
76%

Gusztustalan, igénytelen szokás, mint a középkorban. Hozzátenném, hogy uszodába, strandra járok, de után lezuhanyozok tiszta vízzel, nem úgy fekszek le aludni, ahogy a medencéből/tóból kimásztam.

A japán szokásokat meg felesleges idekeverni, ott ugyanis mielőtt beleülnek a közös vízbe, alaposan lezuhanyoznak. így sem tartom túl vonzónak, de egész más téma, mint a család egész napi dzsuvájában pancsolni.

2017. jan. 23. 15:23
 26/30 anonim ***** válasza:
90%
Nálunk így volt, amíg kamasz nem lettem, aztán nem voltam hajlandó többé anyám vízében fürdeni. Utólag visszagondolva, semmi értelme nem volt, persze anyám is a spórolás címszó alatt ragaszkodott az egy vízben fürdéshez, de közben kétnaponta elszívott egy doboz cigit és már a 40. kabátot vette meg magának, mert az "milyen jól néz ki". Egy gyors zuhany sem lett volna drágább, de legalább nem más koszléjében kellett volna áztatnom magam.
2017. jan. 23. 16:40
 27/30 anonim ***** válasza:
0%

Mi soha nem furdunk

egeszsegtelen pocsekolo szokas

Mindenki napi max 5 perc zuhany hajmosassal egybekotve ugyanennyi a kiszabott ido.

Viz villany sporolunk foleg a kornyezet miatt.

Ha lehet max egy vodor vizzel probalok zuhozni megszoktam mikor tropusokon dolgoztam

gyors bevizezes csap elzarni aztan tusfurdos ledorzsoles majd oblites pontossa fel vodor vizuk volt furodi.

Hajmosas kulon tema volt

2017. jan. 23. 17:40
 28/30 anonim ***** válasza:
75%
Nos, akinek ez gusztusos és egészséges, csinálja.Vagy csak a piros kéz nyomkodása a megfelelő számára.
2017. jan. 23. 19:31
 29/30 anonim ***** válasza:
56%

Ugyan már, félmilliárd ember fürdik, mos, szarik a Gangeszbe(n), sőt még a hulláikat is beledobálják, oszt az egyik legszaporább országról van szó. Jó, kipusztul egy részük, de azt hiszem a kontraszt érthető. Az ég világon semmi baja nincs egy három-négy tagú családnak (szülők + gyerekek), ha egymás után fürdenek meg ilyen módon. Más kérdés, hogy úgy vagyunk szocializálva, hogy ezt gusztustalannak tartjuk, ahogy azt is, ha valaki nem fürdik minden nap.

Pedig az emberek imádnak az élővizekben és termálfürdőkben ázkódni. Egyébként a tévhitekkel szemben nem nagyon lehet súlyos fertőzéseket összeszedni ilyen módon, egy egyéjszakás kaland vagy aluljárós gyrosozás több veszélyt rejt magában.

2017. jan. 24. 09:16
 30/30 anonim válasza:

Miért 48%-os ez a válasz?

Amikor én kisgyerek voltam,akkor a testvéremmel mindig együtt fürödtem,és utána az édesapám,aki még most is mindig megkér hogy ne eresszük le a vizet,mert vagy ő is megfürdik(ami szerintem nem annyira higiénikus,és én nem tenném,de nincs baja és nem is büdös vagy mittudomén),vagy kilocsolja.DE szerintem eleve a fürdés nem higiénikus,mert "a saját mocskodban ázol".És itt Magyarországon nem elterjedt a fürdés előtti zuhanyzás.

2017. júl. 27. 14:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!