Azt hiszem bepillantást nyertem egy normális család életébe, és most össze vagyok zavarodva?
Most ez engem lesokkolt.😐😐
Főleg az, hogy anyukád ennyire nem anya, nem teremt számotokra otthont. Nem csupán hétvégén kell főzni, meg azt sem értem, hogy miért mindenki magának oldja meg a hétköznapi betevőjét??!
Nagyon oda kell figyelni a tisztaságra, mosogatás, porszívózás, a rendre! Nem csak azért mert így jobban is érzed magad, de így nem terjednek a baktériumok.
Másrészt ti nem huzatoltok? Semmi ágynemú? Pedig így higiénikusabb lenne.
A nagyanyádéknál normális minden, ott tényleg úgy viselkednek egymással, mint ahogy egy család. Ezt hívják otthonnak, ahová szeretsz hazamenni, ahol kommunikáltok egymással, nem pedig egymás mellett éltek.
:( szomorú, nem a te hibád, szüleidnek kellene ezt az otthont megteremteni, megmutatni dolgokat.
Én vagyok a mocskos szájú. De annál inkább igazat mondó, aki nem buksisimivel akarja elhitetni veled, hogy az a jó, ahol most vagy...
Legszívesebben fognálak kérdező és elvinnélek magamhoz (egyébként a mocskos szám ellenére ami mutatja az indulataimat ilyen téren egy nagyon is kultúrált nő vagyok) minden látszat ellenére, pont ezért is háborító fel az, amiről te írsz, amit itt tapasztaltam.
Én sajnálom az ilyen sorsú gyerekeket, és legszívesebben fognálak és elvinnélek magamhoz és faragnék belőled egy My Fair Lady-t! :D
Nálam aztán megtanulhatnál szépen késsel, villával enni, hogyan kell leülni egy asztalhoz, hogyan kell társalogni, hogyan kell kommunikálni, megtanítanám neked mi az a művészet, kultúra, és hogy fogékony legyél rá!
Talán még nem lenne annyira késő, talán még lenne egy-két éved.
Sajnálom, hogy 14 éves kordodban csak "ezt" tudták neked nyújtani a szüleid...
Ennyi erővel akár az utca is nevelhetett volna.
Mi az a huzatolás?
Egyébként azt nem én írtam :D
Azt más valaki írta.
De ettől függetlenül - "huzatolhatnál" is -, azaz HÚZHATNÁTOK ÁGYNEMŰT IS, még, ha csak egy kanapén alszol, akkor is!
És nem utcai ruhával bedögleni az "ágyba" és úgy aludni!
Egyébként pedig én nem kizárólag ebben látom a hanyatlás alfáját és omegáját!
Egy dolog az, hogy valahol kosz és mocsok van, mint a disznó ólban, (igen tudom, hogy néha mostok és felmostok), és egy dolog az, hogy egymással a családtagok rendesen kommunikálnak, szeretik egymást, odafigyelnek egymásra, és nem mint a disznók kiterülnek egyik erre, másik arra, és mindegyik éli a maga kis "világát"!
Ezt már bocsoka, de nem nevezik egy családnak.
A család pont attól lesz többek között család, hogy ténylegesen érdekli a másik sorsa, ÉRDEKLŐDNEK, beszélgetnek egymással, és néha persze vitatkoznak, mert azt is kell :)
De nem feltétlenül azon, hogy ki zabálta fel a hűtőből a 10 deka parizert!
Ennél azért komolyabb témák is vannak!
Látod kérdező az a nem normális, hogy olyanokon kattogsz, hogy: "Mi van, ha én most leülök egy asztalhoz? Most ez normális dolog?"
Sajnos az a nem normális, amit ti csináltok.
Egyszer sajat csaladod lesz es ugy csinalod ahogy te szeretned.
Fel a fejjel ahany haz annyi szokas
Attól hogy nincs külön ágyad, még szokás huzatolni, ágyneműt használni. Ha hozzám vendég jön, akkor a kanapén alszik, mert ott van hely, de mindig adok neki ágyneműt, sőt még alvós göncöt is, ha nincs neki. A saját gyerekemnek pedig alap, hogy nem egy "nesze pokróc aluggyá" megoldást választanék, hanem neki is lenne saját ágyneműje.
Szomorú, hogy 14évesen kell látnod, hogy élnek normálisan az emberek. Viszont még nem késő változtatni, attól, hogy a te családtagjaid csak egymás mellett éldegélnek, te élheted az életed másként, viheted többre mint a szüleid, lehet műveltebb, lehet jobb szakmád és a leendő gyermekeidet nevelheted szeretetben, érdeklődéssel.
"kultúrált nő" :DD
Kérdező, az ilyen stílusú válaszokat nyugodtan töröltesd ki, nem is érdemes rájuk reagálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!