Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apám sunyi módon rájár a...

Apám sunyi módon rájár a félretett pémzemre. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

22 éves vagyok, még a szüleimmel élek (szívem szerint minél hamarabb költöznék).

Észrevettem, hogy ha apám itthon van és nincs rajta kívül senki itthon, bejárkál a szobámba. Ezzel nem nagyon lenne gond, viszot ahogy ismerem, tuti keres valamit (csak tudnám mit...). Legutób is egy szál cigije maradt az asztalomon. Természetesen kimagyarázza...

Azt is észrevettem, hogy pár havona X összeg eltűnik a pénzemből (10-15.000 Ft). Vicc, hogy a szekrényemben volt a pénz, nem feltűnő helyen. Ha egy idegen kinyitja a szekrényem, nem mondaná meg, hohy ott van a pénz, csak ha keres. Azóta már eltettem onnan a pénzt.

Direkt nem tartom bankkártyán a pénzt, sose tudni alapon. Tudom, úgy biztonságosabb lenne ebben az esetben.

Nem mellesleg apám kezébe nem szabad pénzt adni, mert képes 1-2 eltapsolni...

Nem lehet semmivel kapcsolatban sem 'számon kérni', mert tagad, hárít, kiabál, vergődik.

Tudom, hogy a költözés lenne a legmegfelelőbb,de mit tudok tenni ebben a helyzetben?

2017. jan. 6. 19:52
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
5%
0%? tényleg Már viccelni se lehet vadmarhák.
2017. jan. 7. 10:58
 22/34 anonim válasza:
97%
Ezt a "sose tudni alapon" részt nem értem. Szinte minden szempontból a bankszámla az ideális megoldás. Keressél kis költségű csomagot.
2017. jan. 7. 11:18
 23/34 anonim ***** válasza:
30%
Én ebből a szempontból megértem a kérdező problémáját. Nálunk is volt olyan, hogy a banktól a pénz valahogy elvándorolt aminek a pere jelenleg is folyik tudtommal. Mellesleg, hogy saját tapasztalatokat tegyek hozzá ehhez: Az, hogy lekérdezzem mennyi van a számlán 50 forint és bármilyen pénz mozgatás (utalás, levétel, betétel) 500 forint. Ez így nem hangzik soknak, de elég gyorsan el tud menni akár a fizetés fele tőle.
2017. jan. 7. 13:25
 24/34 anonim ***** válasza:
9%
Az lemaradt, hogy a rokonságban*
2017. jan. 7. 13:26
 25/34 anonim ***** válasza:
94%

#23 valts bankot. Diákként amugy nem számláznak ilyen tételeket, végzettséggel meg nehogy mar a fizetésed fele legyen...

Még ha naponta is lekredezed az egyenleged az 30*50=1500 (netbankban ingyenes), es minden második nap veszel fel pénzt (ami gyakorlatilag hülyeség, es a bankkártyás fizetés ingyenes amugy) 15*500 ( a te tarifad szerint) =7500. Osszesen 9000, havonta.

Ha ez a fizetésed fele akkor máshol van a baj...meg akkor is ha mégegyszer ugyanennyi a számlakezelési koltseg...

2017. jan. 7. 13:38
 26/34 anonim ***** válasza:
96%
Várom a kérdezőt hogy elmagyarázza mit is ért "Sosem lehet tudni" alatt.
2017. jan. 7. 14:10
 27/34 anonim ***** válasza:
12%
Menekülni keeeeeellll! Éjnek idején! :D
2017. jan. 7. 14:37
 28/34 anonim válasza:
6%

Apukád mindenütt kikutatja!

Nővéremék néhány éve ingatlanba fektették a pénzüket, így csak néhány 100000,- veszett el a bankba.

Ebben a helyzetben talán mégis gondolkodnék a bankon, esetleg azt mondanám, hogy bankba tettem.

Valamilyen szerkezetbe nem tudnád tenni a pénzt? Számítógép? Rádió?...

2017. jan. 7. 14:43
 29/34 anonim ***** válasza:
94%

mégis hogy vesznek el 100 ezrek a bankban? melyik bankba jártok?

én eleve olyan csomagot választottam, ahol vagy nincs számladíj, vagy csak valami minimális.

mondjuk nem az otp-be kell menni, mert az egy rablóbanda...

2017. jan. 7. 15:26
 30/34 Metionin ***** válasza:
100%
Ha semmiképpen nem akarod számlára tenni, vegyél pénzkazettát, azt ha megtalálja apád, akkor sem tud mit kezdeni vele. A kulcsot tartsd biztos helyen vagy ha számkódos, akkor ne olyan kód legyen, amit ki tud következtetni (születésnap, ilyesmi).
2017. jan. 7. 19:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!