Mi a véleményetek? Párommal közös kasszán vagyunk 6 éve (kapcsolatunk kezdete óta) 1 hónapja gyanítottam meg, hogy van félretett pénze.
az a véleményem, hogy hülyeség a közös kassza.
mi külön kasszán vagyunk, 4 éve együtt. soha még nem volt balhé a pénz miatt. annyit tesz félre mindkettőnk, amennyi jól esik neki, elvégre megdolgozott érte.
ha amúgy minden fizetnivalóba beleadja a részét, akkor nem értem miért probléma ez neked. én örülök, h a párom takarékos, és nem veri el az összes pénzét. én is gyűjtögetek, mert vannak céljaim.
szerintem az, hogy van külön kis pénze, az nem jelenti azt, h nem bízik benned. az embernek alapvető igénye, hogy legyen valamije, amire azt mondhatja, hogy a sajátja, ő érte el saját erejéből.
ugyanígy neked is jogod van saját megtakarított pénzhez, nem?
Itt nem az a baj, hogy van félretett pénze, az a baj, hogy elhallgatta...
Mi is közös kasszán vagyunk, már mióta együtt vagyunk. Ez azt jelenti mindent közös pénzből fizetünk, teljesen mindegy kinek a pénztárcája van kéznél. Ennek ellenére van félretett pénzem, de inkább azt mondom arra is, hogy félretett pénzünk :)
Nálam ez elég ok a cirkuszra, nem azért mert félretette, azért mert elhallgatta.
Mi is közös kasszan vagyunk 3 eve, miota összeköltöztünk.
Nekem is van felretett dugi penzem. (ajandekra, nem szamolt kiadasokra stb...) Nem szoktam neki mondani, de ha megtalalja nem tagadom le. Pont azert, hogy ne gondoljon olyasmiket amiket most te irsz.
El kellene beszelgetnetek. Pl.: Hogy veletlenül megtalaltad, nem baj hogy gyüjtöget, csak ne titkolozzon.
Nem lehet hogy csak neked gyűjt?
Mi is közös kasszán vagyunk, de amikor nagyon meg akartam lepni a párom, valami régi álmát akartam megvalósítani, akkor hónapokon keresztül lenyúltam a közösből, és félre tettem. Milyen már az hogy drágám jövőhéten szülinapod lesz elveszek 20ezret, vagy csak elveszed ő meg megkérdezi hogy mire kellett annyi pénz. Vagy ha még nagyobb összegről van szó, feltűnne ha egyszerre venné ki, esetleg ha nincs tartalék nem is tudná...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!