5 év alatt ha nem változott a kapcsolatunk, már nem is fog?
A párom édesanyjáról van szó. Az elmúlt öt év nem kevés, viszont sok, szerintem ahhoz, hogy még mindig olyan a kapcsolatunk amilyen. A párom (23) édesanyjával elég távoli a viszonyom...Eltelt egy csomó idő, de még egy jót nem beszélgettünk. Lefutjuk a "kötelező" köröket, aztán mindenki megy a dolgára...Ő nem nagyon fogad el tőlem semmit (értsétek: sütik, gyümölcs, főzés stb) de ő mindent kész rámáldozni (nyaralás, arannyaklánc, ebéd, amit akarok). Ha náluk vagyok én abszolút vendégként vagyok kezelve, nem segíthetek semmiben, engem ki kell szolgálni és ki is szolgál.
Egyébként én nyitott embernek tartom magam, sok barátom is van, olyan szakon is végeztem, amihez azért kell a kommunikáció és a nyitottság is, tehát azt gondolom, nem velem van a baj...Mai napig is körbeugrál ha felmegyek, hiába mondom, jó nekem az amiből ők esznek, amit ők esznek, nekem külön, a jót a szebbet, a jobbat. Én nem fizethetek senkinek semmit, akkor azt hallgatom három hétig...
Mi a párommal már "berendezkedtünk" egy közös életre, szeptembertől fogunk együtt lakni, de már régen közös minden. Pénz, telefon, gondok, örömök, minden...mi házasságban gondolkodunk, anyósom mintha meg "kiközösítene" vagy nem is tudom.
Meddig várjam még, hogy ez javul? Fog egyáltalán?
23-L
Nem vagyok járatos ebben mert én a párom édesanyjával máshogy vagyok:) De szerintem csak kedveskedni akar. Amit leírtál-legalábbis ahogy nekem átjött- az úgy hangzik mintha örülne neked, és szeretné hogy jólérezd magad, büszke arra hogy a fia élettársa te vagy. De lehet hogy én gondolom rosszul, én sosem találkoztam ilyen problémával. Én 6 éve ismerem a párom 2 éve vagyunk együtt, ebből 1,5 éve közös lakásban, de velem még nem fordult elő ilyesmi. Próbálj leülni és elbeszélgetni vele kedvesen higgadtan, hátha kibújik a szög a zsákból:)
18/L
Jézusom! Más mit nem adna, ha ilyen anyósa lenne!
Örülj neki. Csak a kedvedbe szeretne járni, azért kényeztet ennyire.
Én értem a problémádat.
Esetleg ha picit "erőszakosabban" próbálkoznál besegíteni?
Mondjuk határozottan jelentsd ki, hogy ma te főzöl a családnak, mert találtál/kaptál egy nagyon jó receptet és szeretnéd, ha ők is megkóstolnák, vagy valami ilyesmi.
Vagy házimunkát is csináld akkor, mikor mondjuk nem "veszik észre", és ha már kész, akkor úgy sem tudnak semmit csinálni :).
De én sem hiszem, hogy ő ezt azért csinálja, mert nem tekint családtagnak, vagy hasonló, csak egyszerűen azt szeretné, hogy mindig jól és kényelmesen érezd magad náluk.
Nagymamám is pont ilyen. Mikor ott vagyunk náluk a szüleimmel, vagy ha megyünk a barátommal, mindig terülj-terülj asztalkámmal vár minket és egyfolytában "pörög", kínálgat, tesz-vesz, öt percig nem tud a fenekén ülni :).
Szerintem a te anyósod is pont ez a típus, ő ilyen és kész.
Örülj neki, hogy ennyire szeret, hiszen pont azért viselkedik így, ne aggódj :).
L/25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!