Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mondjam meg a páromnak,...

Hogyan mondjam meg a páromnak, hogy túlzásba viszi a cigarettázást? Lassan már a kapcsolatunk is megromlik miatta.

Figyelt kérdés
Mikor megismerkedtünk, csak keveset cigarettázott, úgy volt, hogy le is teszi, aztán mégsem. Mostanra egyre többet szív (napi 1,5-2 doboz) és bár folyamatosan azt hajtogatja, hogy szerete leszokni, semmit nem tesz a dologért. Én eddig nem hánytorgattam ezt fel neki, ha épp letette (max 3 napra), támogattam, a sikertelen kísérletek után sem tettem szemrehányást neki. Az zavar a legjobban, hogy már belőle is töményen árad az áporodott cigiszag, pedig rendesen tisztálkodik. Lassan már attól is irtózom, ha megsímogat, mert a kezén a bőre sárga a cigitől és és még cigiszagúbb. Egyszerűen nem tudom, hogyan hozzam ezt fel neki, mert megbántani nem akarom, de ez nem mehet így tovább.
2012. aug. 3. 15:53
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

ÍGY:

"Túlzásba viszed a cigizést"

2012. aug. 3. 15:55
 2/19 anonim ***** válasza:
52%
Nehéz ügy. Mivel dohányzott amikor megismerted, tudnod kellett volna, hogy mi vár rád, a dohányos vagy leszokik, vagy egyre többet szív. Próbáld megbeszélni vele, hogy téged ez zavar, viszont készülj esetlegesen arra a reakcióra, hogy azt mondja, így ismerted meg. (mármint dohányos emberként)
2012. aug. 3. 15:58
 3/19 A kérdező kommentje:

Első válaszadó! Ezen már túl vagyok, nem használt, gondolom nem is gondolja, hogy milyen szinten zavar a dolog. Úgy meg mégsem állhatok elé, hogy "Drágám, lassan hányok tőled!"

Második válaszadó! Nos igazából csak akkor derült ki számomra, hogy cigizik, amikor összeköltöztünk, addig titkolta. Ekkor ígérte meg, hogy leteszi a cigit...

2012. aug. 3. 16:01
 4/19 anonim ***** válasza:
3%

Nem vagy rá jó hatással, elősegíted, hogy többet szívjon. Megkönnyíthetnéd a helyzetét.

Az én párom pont fordítva volt: másfél dobozzal szívott, míg össze nem jöttünk. Az első randinkon 1 szálat nem szívott, sőt a többin sem sokáig. Aztán le is csökkentette az adagot, most max 4 szálat szív már régóta. Ilyen hatással vagyok rá. Nem igényli. Plusz tekintettel van rá, hogy utálom a cigit és asztmás vagyok.

2012. aug. 3. 16:01
 5/19 anonim ***** válasza:
30%
Akkor mondd meg neki,hogy egy ilyen rohadt büdös bagós szarfejjel te nem akarsz leni úgyhogy vagy leteszi vagy keres mást akivel elcigizhetik a rákba magukat.
2012. aug. 3. 16:02
 6/19 anonim ***** válasza:
54%
Ha érdekel, elküldhetem privátban Allen Carr „Végre nem dohányzom!“ című könyvét (600 kB, DOC formátum). Már sokaknak segített a leszokásban.
2012. aug. 3. 16:04
 7/19 anonim ***** válasza:
30%
Hát aki le akar szokni az nem egy szar könyv végett fog.
2012. aug. 3. 16:07
 8/19 anonim ***** válasza:
30%

"Úgy meg mégsem állhatok elé, hogy "Drágám, lassan hányok tőled!"

DE, ÉPPEN ezt kellene mondanod neki!

2012. aug. 3. 16:07
 9/19 anonim ***** válasza:
Szerezz be egy COPD-s szóróanyagot és tedd eléje. Mivel ez a betegség visszafordíthatatlan, /halálos/ iszonyú kínokkal jár, talán sikerül jobb belátásra térnie. Egyébként valószínű, hogy már vannak is tünetei ilyen erős dohányzás következtében. Ezeket pillanatok alatt beazonosíthatja.
2012. aug. 3. 16:12
 10/19 anonim ***** válasza:

5,7 Kedves 42%-os.Úgyis vissza fogsz szokni.És az a könyv nem sz@r!

A dohányzás már csak ilyen.Egyre többet szív az ember.Először neki kell eldöntenie,hogy leszokik,erőszakoskodással és baßogatással semmire sem mész,inkább csak rontasz a helyzeten.

2012. aug. 3. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!