Hogyan mondjam meg a páromnak, hogy túlzásba viszi a
cigarettázást? Lassan már a kapcsolatunk is megromlik
miatta.
Figyelt kérdés
Mikor megismerkedtünk, csak keveset cigarettázott, úgy volt, hogy le is teszi, aztán mégsem. Mostanra egyre többet szív (napi 1,5-2 doboz) és bár folyamatosan azt hajtogatja, hogy szerete leszokni, semmit nem tesz a dologért. Én eddig nem hánytorgattam ezt fel neki, ha épp letette (max 3 napra), támogattam, a sikertelen kísérletek után sem tettem szemrehányást neki. Az zavar a legjobban, hogy már belőle is töményen árad az áporodott cigiszag, pedig rendesen tisztálkodik. Lassan már attól is irtózom, ha megsímogat, mert a kezén a bőre sárga a cigitől és és még cigiszagúbb. Egyszerűen nem tudom, hogyan hozzam ezt fel neki, mert megbántani nem akarom, de ez nem mehet így tovább.
Nehéz ügy. Mivel dohányzott amikor megismerted, tudnod kellett volna, hogy mi vár rád, a dohányos vagy leszokik, vagy egyre többet szív. Próbáld megbeszélni vele, hogy téged ez zavar, viszont készülj esetlegesen arra a reakcióra, hogy azt mondja, így ismerted meg. (mármint dohányos emberként)
2012. aug. 3. 15:58
3/19 A kérdező kommentje:
Első válaszadó! Ezen már túl vagyok, nem használt, gondolom nem is gondolja, hogy milyen szinten zavar a dolog. Úgy meg mégsem állhatok elé, hogy "Drágám, lassan hányok tőled!"
Második válaszadó! Nos igazából csak akkor derült ki számomra, hogy cigizik, amikor összeköltöztünk, addig titkolta. Ekkor ígérte meg, hogy leteszi a cigit...
2012. aug. 3. 16:01
4/19 anonim válasza:
Nem vagy rá jó hatással, elősegíted, hogy többet szívjon. Megkönnyíthetnéd a helyzetét.
Az én párom pont fordítva volt: másfél dobozzal szívott, míg össze nem jöttünk. Az első randinkon 1 szálat nem szívott, sőt a többin sem sokáig. Aztán le is csökkentette az adagot, most max 4 szálat szív már régóta. Ilyen hatással vagyok rá. Nem igényli. Plusz tekintettel van rá, hogy utálom a cigit és asztmás vagyok.
2012. aug. 3. 16:01
5/19 anonim válasza:
Akkor mondd meg neki,hogy egy ilyen rohadt büdös bagós szarfejjel te nem akarsz leni úgyhogy vagy leteszi vagy keres mást akivel elcigizhetik a rákba magukat.
2012. aug. 3. 16:02
6/19 anonim válasza:
Ha érdekel, elküldhetem privátban Allen Carr „Végre nem dohányzom!“ című könyvét (600 kB, DOC formátum). Már sokaknak segített a leszokásban.
2012. aug. 3. 16:04
7/19 anonim válasza:
Hát aki le akar szokni az nem egy szar könyv végett fog.
2012. aug. 3. 16:07
8/19 anonim válasza:
"Úgy meg mégsem állhatok elé, hogy "Drágám, lassan hányok tőled!"
DE, ÉPPEN ezt kellene mondanod neki!
2012. aug. 3. 16:07
9/19 anonim válasza:
Szerezz be egy COPD-s szóróanyagot és tedd eléje. Mivel ez a betegség visszafordíthatatlan, /halálos/ iszonyú kínokkal jár, talán sikerül jobb belátásra térnie. Egyébként valószínű, hogy már vannak is tünetei ilyen erős dohányzás következtében. Ezeket pillanatok alatt beazonosíthatja.
2012. aug. 3. 16:12
10/19 anonim válasza:
5,7 Kedves 42%-os.Úgyis vissza fogsz szokni.És az a könyv nem sz@r!
A dohányzás már csak ilyen.Egyre többet szív az ember.Először neki kell eldöntenie,hogy leszokik,erőszakoskodással és baßogatással semmire sem mész,inkább csak rontasz a helyzeten.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!