Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meg szolt a mostoha testvérem,...

Meg szolt a mostoha testvérem, hogy én igénytelen is retkes vagyok, az égész család előtt leégettek. Valóban az lennék?

Figyelt kérdés

Apukám az ő új felesége annak a lánya( mostoha tesóm) és a fél testvérem együtt élnek. Én anyukámmal az ő új férjével neki a fiával és a két féltesómmal.

Nálunk az a szokás hogy este fürdünk először a két kicsi 4 és 5,5 évesek majd én (16) majd a mostoha tesóm(17) majd anya és a mostoha apám mind ugyan abba a vízben fürdünk csak meleget engedünk hozzá.

Csütörtökön el utaztam apáékhoz. Ők mind külön fürdenek vagy zuhanyoznak. Csütörtökön este mentem már fürdés után így én nem fürödtem.

Péntek reggel családi ebédre mentünk egy szülinap végett.

Mindenki zuhanyzott én nem kérdezte apa felesége, hogy nem megyek .. mondtam, hogy én este szoktam.

Beszólt a mostoha tesóm, hogy este se mentél el... mondtam, hogy még otthon.

A családi szülinapi ebéden ott voltak a nagyszüleim apa tesói és családjuk és a mostoha anyám szülei, tesói és családja. ( imádják a nagy családos össze jöveteleket)

Én egy asztalnál ültem a mamámmal apa húgával és a lányaival (11 és 15 évesek) a mostoha tesómmal.

A mostoha tesómtól kérdeztek hogy hol vette azt a fürdőbombát amit le videózott és feltett snapchetre.

Elkezdte mesélni és felhozta hogy én nem zuhanyzok reggel azt asztalnál mindenki zuhanyzik reggel és este is meg suli után is csak én vagyok fura. Apa huga és mama persze leállították őket, hogy én így szeretem. Erre a 11 éves elkezdett kiabálni , hogy hééé ki az aki csak este fürdik.

Majd a mostoha tesóm hogy ez igénytelenség parfümöt se fújtam magamra.

Az igaz, hogy nem fújtam parfümöt de dezodort használok.

Majd apa otthon rákérdezett, hogy miért nem zuhanyzok le reggel. - mert senki más anyáék se, senki.

erre:- hogy ez valóban igénytelenségreval , fel hívjam anyát beszéljek vele erről?

mondtam hogy nem.

Ez a beszélgetést hallotta a felesége oda jött és mondta hogy azért nem fújtam be magam parfümmel mert nincs?

mondtam hogy van egy de nem szeretem.

erre adott egyet( be volt csomagolva valaki karácsonyi ajándékaként) Megköszöntem ... örültem neki mivel tetszik az illat és szerettem volna de 20-30 ezert ft és nekem az drága.

Ma reggel apa és a felesége nem voltak otthon a mostoha tesóm meg elkezdett piszkálni.

hogy náluk az ilyet kiközösítik az osztályba , meg ez gusztustalan.

Majd lezuhanyoztam mikor végeztem fogta és kitakarította a kádat és ha használom a Wc azt is.

Meg kérdeztem miért- erre az volt a válasz- ne hogy elkapjak valamit tőled.

Valóban igénytelenség ez???

Azt hogy egy vízbe fürdünk nem tudják és nem állunk jól anyagilag szóval nem fürödhetek le reggel otthon.

2016. dec. 17. 11:42
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
100%
...." csak meleget engedünk hozzá" nos 2,-2,5 egységnyi vizet kiengedtek. Gondolom a fűrdőbe öltözöl fel/le.... addig feleslegesen hűl a vìz vagy leengedel belőle vagy emberenkènt egyre több melegvìz kell hogy felmelegìtse a hideget mert gyűlik minden hozzà engedett meleggel...
2016. dec. 20. 23:30
 52/61 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg nagyon rossz ez a mindenki egymás után kádban dolog, én már csak annyit tennék hozzá: ugye tudod, hogy a tampon csak úgy "egészséges", ha utána rendesen megmosakszol ott lent is? Nem úgy, hogy közben bent van. 5-6-7 nap rengeteg így, elkaphatsz bármilyen fertőzést, sőt akár a TSS-t is, ami nagyon veszélyes! Olvass utána!
2016. dec. 21. 00:09
 53/61 anonim ***** válasza:
89%

Anyukámék -an éltek egy szoba-konyhás kis házban. nem volt külön fürdő, a WC az udvaron. A konyhában melegítettek vizet a tűzhelyen, és lavórban mosakodtak. Előbb arcot-kezet, nyakat, szóval felsőtestet, aztán az altestet, végül a lábat. Szivaccsal, szappannal. Soha, de soha nem voltak koszosak, büdösek a nagyszüleim, egész rokonságom. Ez csak pár liter víz fejenként, közel sem annyi, mint egyetlen kádnyi, mert hiába nem engeditek tele, ha még 5-ször engedtek rá meleg vizet, a végén kijön a kádnyi mennyiség.

Őszintén mondom, szokás-megszokás ide vagy oda, iskolát járt embertől legkevesebb nagyon furcsa, hogy nem gondolja át sem azt, hogy mennyire egészségtelen hatan egymás után fürdeni, sem azt, hogy mennyi más megoldás lenne, ami semmivel nem kerül többe.

ermészetesen a napi egyszeri mosakodás egyáltalán nem vall igénytelenségre, főképp nem télen. Én télen a gyerekeimet nem is fürdetem minden nap, még pelenkások, a pelenka alatti területet naponta többször is lemosom ezért, a kezüket szintén naponta többször, az arcukat, nyakat, fület, hónaljat, lábat este áttörlöm fürdetős majd tiszta vizes szivaccsal, és naponta kétszer-háromszor mosnak fogat. És minden másnap rendes mosakodás a kiskádban.

Ha nekem bármi ok miatt egy nap elmarad a mosakodás, nagyon rosszul érzem magam, pedig az igazság az, hogy még akkor sem vagyok sem retkes, sem büdös (télen, nyáron nem bírnám ki). Szóval túl van ez lihegve rendesen.

2016. dec. 21. 10:07
 54/61 anonim ***** válasza:
91%
-an = 6-an
2016. dec. 21. 10:08
 55/61 anonim ***** válasza:
86%
nem egészséges 1 vízben fürödni, de ha lehet zuhanyozz egyedül. Ha dezodort használsz, akkor nem kell parfumot használni, mert a 2 ütheti egymást. Zuhanyozz apádnál este vagy reggel. Általában legtöbb ember este zuhanyzik és reggel mosakszik.
2016. dec. 21. 13:44
 56/61 anonim ***** válasza:
89%
Kérdező akárhonnan nézzük egészségtelen az egymás utáni fürdés..Gondolj bele mennyi vírus, baktérium, esetleg még gomba is belekerül miindenki testéről, nemiszervéről abba a bizonyos vízbe.A hozzáengedett víz csak felhígítja, de a számuk megmarad.Én már ezért sem járok strandra sem.....mindig sikerült valamilyen fertőzést összeszednem.
2016. dec. 21. 16:54
 57/61 anonim ***** válasza:
100%
Amikor ehyedul eltem es nagyon sporolnom kellett, akkor ugy zubanyoztam, hogy bevizeztem magam, majd leallitottam a zuhanyt, megmosakodtam es lezuhanyoztam magam. Ezt kulon felso es also testre. Raadasul en nokent van hogy egy nap tobbszor zuhanyzok amikor olyan napok vannak. Ennek ellenere nem fogyasztottam sok vizet. Ezt ti is megcsinalhatjatok. Nem fogyna sok viz es nem lenne fertozes veszely. Igazuk van az elottem szoloknak, a kozos vizben furdes nagyon egeszsegtelen, furcsa hogy ezt a csaladod normalisnak tartja. Okosan is lehet sporolni.
2016. dec. 21. 18:04
 58/61 anonim ***** válasza:
85%

Tamponnal fürdeni? Pont az ilyenek perelik az OB-t, mikor TSS-t kapnak. "Jaj nem tudtam, hogy nem szabad 16 órán keresztül benn hagyni..."

A tampon legfontosabb tulajdonsága, hogy felszívja a nedvességet. A zsinór is. Még ha nem is látod, a retkes fürdővíz szépen beszivárog a nunikádba, a nyitott méhszájad felé, a véred meg kiszivárog a vizecskébe.

Amúgy sem lehet úgy rendesen megtisztálkodni, hogy benn van a tampon...

De hajrá, a te egészséged. Csak ne csodálkozz, ha igénytelennek hívnak. Tényleg az vagy.

2016. dec. 22. 01:43
 59/61 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, én is így kaptam durva fertözést sajnos, tamponnal fürödtem persze tiszta vízben. A zsinoron keresztül.
2016. dec. 22. 07:25
 60/61 anonim ***** válasza:
15%

Semmi baj a leírt fürdéssel, csak sokan nem veszik a fáradságot, hogy belegondoljanak.

Nem egymás utáni fürdésről, meg mindenki a máséban fürdésről ír, hanem arról, hogy a legkisebb gyerek mosakszik a frissen engedett vízben, a következő a legkisebb gyerek utániban, stb. és az apa utoljára a mindenki utániban.

Mondhat bárki bármit, egy különben eleget kezet mosó, sminket, dezodort a vízbe nem mosó család(!) esetében semmi higiéniás veszély nem lehet, ha nincs beteg. Sőt,gondoljunk a védőoltások legyengített hatóanyagaira. Vagy az csak azért jobb, mert iparilag van előállítva?

Fals az összehasonlítás a stranddal, ott nem családtagoktól kaphat el valaki valamit. A családtagoktól elkapható dolgokra az együttélés miatt immunisak vagyunk.

Még akkor sem lenne baj, ha japán mintára tényleg az egész család egy nagy kádban fürödne.

Jobbá úgy lehetne tenni, ha bidét használnának, és a nők a bizonyos időkben nem ülnének a kádba, csak előbb felül, aztán beleállva a lábukat mosnák meg, miután az intim mosakodást akár a bidével, akár kislavórban elvégezték.

El nem fogadtam volna a gusztustalan parfümjüket.

2017. jan. 16. 05:32
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!