Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meg szolt a mostoha testvérem,...

Meg szolt a mostoha testvérem, hogy én igénytelen is retkes vagyok, az égész család előtt leégettek. Valóban az lennék?

Figyelt kérdés

Apukám az ő új felesége annak a lánya( mostoha tesóm) és a fél testvérem együtt élnek. Én anyukámmal az ő új férjével neki a fiával és a két féltesómmal.

Nálunk az a szokás hogy este fürdünk először a két kicsi 4 és 5,5 évesek majd én (16) majd a mostoha tesóm(17) majd anya és a mostoha apám mind ugyan abba a vízben fürdünk csak meleget engedünk hozzá.

Csütörtökön el utaztam apáékhoz. Ők mind külön fürdenek vagy zuhanyoznak. Csütörtökön este mentem már fürdés után így én nem fürödtem.

Péntek reggel családi ebédre mentünk egy szülinap végett.

Mindenki zuhanyzott én nem kérdezte apa felesége, hogy nem megyek .. mondtam, hogy én este szoktam.

Beszólt a mostoha tesóm, hogy este se mentél el... mondtam, hogy még otthon.

A családi szülinapi ebéden ott voltak a nagyszüleim apa tesói és családjuk és a mostoha anyám szülei, tesói és családja. ( imádják a nagy családos össze jöveteleket)

Én egy asztalnál ültem a mamámmal apa húgával és a lányaival (11 és 15 évesek) a mostoha tesómmal.

A mostoha tesómtól kérdeztek hogy hol vette azt a fürdőbombát amit le videózott és feltett snapchetre.

Elkezdte mesélni és felhozta hogy én nem zuhanyzok reggel azt asztalnál mindenki zuhanyzik reggel és este is meg suli után is csak én vagyok fura. Apa huga és mama persze leállították őket, hogy én így szeretem. Erre a 11 éves elkezdett kiabálni , hogy hééé ki az aki csak este fürdik.

Majd a mostoha tesóm hogy ez igénytelenség parfümöt se fújtam magamra.

Az igaz, hogy nem fújtam parfümöt de dezodort használok.

Majd apa otthon rákérdezett, hogy miért nem zuhanyzok le reggel. - mert senki más anyáék se, senki.

erre:- hogy ez valóban igénytelenségreval , fel hívjam anyát beszéljek vele erről?

mondtam hogy nem.

Ez a beszélgetést hallotta a felesége oda jött és mondta hogy azért nem fújtam be magam parfümmel mert nincs?

mondtam hogy van egy de nem szeretem.

erre adott egyet( be volt csomagolva valaki karácsonyi ajándékaként) Megköszöntem ... örültem neki mivel tetszik az illat és szerettem volna de 20-30 ezert ft és nekem az drága.

Ma reggel apa és a felesége nem voltak otthon a mostoha tesóm meg elkezdett piszkálni.

hogy náluk az ilyet kiközösítik az osztályba , meg ez gusztustalan.

Majd lezuhanyoztam mikor végeztem fogta és kitakarította a kádat és ha használom a Wc azt is.

Meg kérdeztem miért- erre az volt a válasz- ne hogy elkapjak valamit tőled.

Valóban igénytelenség ez???

Azt hogy egy vízbe fürdünk nem tudják és nem állunk jól anyagilag szóval nem fürödhetek le reggel otthon.

2016. dec. 17. 11:42
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
19%

Nos igen, a két család között érezhető az anyagi különbség. Igen, durva dolog, hogy nálatok egymás után, ugyanabban a vízben fürdik le mindenki, de érthető, ha anyagilag csak ezt engedhetitek meg magatoknak. Aztán ott van az apád új családja, nyilván jó anyagi helyzetben. De itt ez nem számít.

Akkor lennél egy igénytelen retkes, ha nem tisztálkodnál. A mostohatesód szimplán csak piszkál, ha naponta 5-ször fürdenél le, akkor másba kötne bele. És nem vagyok benne biztos, hogy ezt teljesen magától csinálja. Nem lepődnék meg, ha a kedves anyukájától hallana nem túl szép dolgokat apukád "régi" családjáról.

Nem tudom mi a megoldás, de azt hiszem, én nem szívesen mennék így apámhoz, az új feleség, és "tesók" miatt. Beszélj erről az egészről négyszemközt vele.

2016. dec. 17. 13:49
 22/61 anonim ***** válasza:
93%
És te láttad is, hogy este és reggel is zuhanyoznak? Ez time management szempontjából sem egyszerű, még két fürdőszobával sem. Spórolni nem a vízzel kell, én előbb halnék éhen, minthogy ne zuhanyozhassak min. 1x 15 percet (de lehetőség szerint kétszer).
2016. dec. 17. 14:03
 23/61 anonim ***** válasza:
92%
P.S.: Nem akarok pikírt lenni, de apád hogy tudott átszokni az egy kád vízből opcióról a napi két zuhany opcióra? Őt nem cikizték?
2016. dec. 17. 14:05
 24/61 anonim ***** válasza:
100%
Ez az egy vízben fürdés tényleg gáz, értem, hogy spóroltok, rossz az anyagi helyzet, de akkor is. Pláne, ha a család valamelyik nőtagja menstruál. Akkor már tényleg inkább egy rövid tusolás, apádéknál meg zuhanyozz nyugodtan akár reggel és este is, nekik nem kell ezen spórolni a jelek szerint. Ettől függetlenül a mostohatesód ritka nagy bunkó volt.
2016. dec. 17. 14:20
 25/61 anonim ***** válasza:
86%

Az egy kád vízben való fürdésre nincs mentség, az szimpla igénytelenség.

Jártatok ti már olyan lakásban, ahol az öregek úgy "spórolnak", hogy a fürdővízzel öntözgetik le a wc-t? Olyan brutális húgyzsag tud lenni ilyen helyeken, hogy kint az ajtó előtt lehet érezni.

Sprórolni nem így kell, na. Meg nem egymás levében "mosakodni".

2016. dec. 17. 14:25
 26/61 anonim ***** válasza:
96%

20 éves nő vagyok, mindig csak este zuhanyozok. Hozzáteszem, nálunk kád van, de zuhanyozni szoktunk benne mindannyian, csak ritkán engedjük tele fürdéshez (apa mondjuk tegnap pont ezt csinálta, fél órát relaxált benne). Nem spórolás miatt fürdünk ritkán, hanem mert apán kívül mindenkinek (anya, hugi, én) érzékeny a bőre, és az 5 perces zuhany után is testápolózni kell.

Számomra gusztustalan, hogy ti hatan ugyanabban a vízben fürödtök... Ha csak magamból indulok ki, én zuhanyozásnál és fürdésnél is megmosom a puncimat és a fenekemet (és mondjuk ki, kakilás után hiába van megtörölve WC papírral, a napi higénia része, hogy megmosom fürdés közben, és azért van ott olyan dolog, amit szemmel nem látsz, de lemosod). Ha menstruálok, és fürdés előtt nem teszek fel tampont, csak utána, akkor folyik a vér is. És néha előfordul, hogy esetleg valamilyen fertőzést szedek össze... Ezeket összevetve bármennyire szeretem a családomat, és jó a kapcsolatom velük, kizárt, hogy olyan vízbe beleülnék minden este "TISZTÁLKODNI", ami gyakorlatilag csupa gané az ember számára láthatatlan méretű molekulájú pisivel, kakival, menstruációs vérrel, izzadtsággal, esetleg fertőzéssel.

Unokatestvérrimnél volt divat az ilyen fürdés, mert gyerekként párszor náluk aludtam. Mondanom se kell, mindig kiharcoltam, hogy én mehessek először fürdeni, a még tiszta vízbe. Ha csak a harmadik/negyedik lehettem volna, inkább lefekszek aludni izzadtan, büdösen...

Gyerekként néha együtt fürödtem a húgommal a kádban, és a Barbie babákkal játszottunk, de az se tartott tovább negyed óránál. Most maximum barátommal fürdök együtt, de inkább közösen szoktunk zuhanyozni.

20N

2016. dec. 17. 14:30
 27/61 anonim ***** válasza:
95%

Tényleg bunkó volt, de valld be, van benne igazság.

Hatan egy vízben... gusztustalan.

Ahogy így írták, mi van, ha az egyik nő a családban menstruál?

Inkább zuhanyozzatok! Nem olyan drága, mint hiszed.

2016. dec. 17. 14:35
 28/61 anonim ***** válasza:
88%
Mostoha apukád és tesód akkor is utánatok fürdenek mikor vérdarabok potyognak bele a vízbe ha te vagy anyukád menzeszeltek? Ez tuti kamu!
2016. dec. 17. 14:47
 29/61 anonim ***** válasza:
88%

Ez nem kamu, sajnos, még ma is elég sokan próbálnak a vizen spórolni.

Amúgy, kedves kérdező, kihasználhattad volna legalább azt, hogy apádéknál fürödhetsz rendesen. Még ha este nem is mentél már el, reggel tényleg illett volna, akkor is, ha te máskor csak esténként fürdesz. Azt értem, hogy csórók vagytok, de azért nem kell a 19. században élni. Jó hogy nem a lavórt veszed elő mindjárt...

Az asztalnál ilyen témát felhozni egyébként illetlenség, de megmondom neked őszintén, én is kimosnám utánad a kádat meg a wc-t. A napi egy fürdés oké, de hogy hatan áztok ugyanabban a mocskos melegvízben, az TÉNYLEG gusztustalan és igénytelen. Én sem tudok rá kedvesebb szót. Ez nagyon gáz.

Két felnőtt ember fizetéséből ki kell, hogy jöjjön annyi, hogy 5 percet zuhanyozhasson mindenki. Mellesleg pedig, ha 16 és 17 évesek vagytok a mostohabátyáddal, akkor irány diákmelót keresni, mert így csúnya nagy bajban lesztek.

...amúgy, a gyereknek igaza volt, az iskolában tényleg kigúnyolják, aki nem fürdik rendesen...

...apukád felesége pedig szerintem kifejezetten jófej volt, hogy adott neked ajándékba egy parfümöt...

...te meg kicsit pofátlan vagy, abszolút nem vagy igényes magadra, felháborodsz, ha ezért mások undorodnak tőled, de azért a drága parfümöt szó nélkül elfogadod, utána meg itt panaszkodsz...

2016. dec. 17. 15:01
 30/61 anonim ***** válasza:
98%
A rokonod bunkò kis beképzelt , de némileg te is tehetsz arrol hogy ilyen. Èn két kézzel kapnék az alkalom után ha ilyen otthoni körülmény mellett, máshol zuhanyozhatnék. Mi is szegények vagyunk. Ráadásul kicsi is a bojlerünk, de mi pl ùgy oldjuk meg hogy ketten reggel zuhanyzunk( külön persze) este így marad víz a három családtagnak.Ez van, de így tiszta lehetek. Ne fürödj más után. Nekem is can kistesòm, hát főleg nyáron full kis koszfészek estére. Nem fürödnék utána. Találj ki valami tisztább megoldást ! Igen te.
2016. dec. 17. 15:13
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!