Meg szolt a mostoha testvérem, hogy én igénytelen is retkes vagyok, az égész család előtt leégettek. Valóban az lennék?
Apukám az ő új felesége annak a lánya( mostoha tesóm) és a fél testvérem együtt élnek. Én anyukámmal az ő új férjével neki a fiával és a két féltesómmal.
Nálunk az a szokás hogy este fürdünk először a két kicsi 4 és 5,5 évesek majd én (16) majd a mostoha tesóm(17) majd anya és a mostoha apám mind ugyan abba a vízben fürdünk csak meleget engedünk hozzá.
Csütörtökön el utaztam apáékhoz. Ők mind külön fürdenek vagy zuhanyoznak. Csütörtökön este mentem már fürdés után így én nem fürödtem.
Péntek reggel családi ebédre mentünk egy szülinap végett.
Mindenki zuhanyzott én nem kérdezte apa felesége, hogy nem megyek .. mondtam, hogy én este szoktam.
Beszólt a mostoha tesóm, hogy este se mentél el... mondtam, hogy még otthon.
A családi szülinapi ebéden ott voltak a nagyszüleim apa tesói és családjuk és a mostoha anyám szülei, tesói és családja. ( imádják a nagy családos össze jöveteleket)
Én egy asztalnál ültem a mamámmal apa húgával és a lányaival (11 és 15 évesek) a mostoha tesómmal.
A mostoha tesómtól kérdeztek hogy hol vette azt a fürdőbombát amit le videózott és feltett snapchetre.
Elkezdte mesélni és felhozta hogy én nem zuhanyzok reggel azt asztalnál mindenki zuhanyzik reggel és este is meg suli után is csak én vagyok fura. Apa huga és mama persze leállították őket, hogy én így szeretem. Erre a 11 éves elkezdett kiabálni , hogy hééé ki az aki csak este fürdik.
Majd a mostoha tesóm hogy ez igénytelenség parfümöt se fújtam magamra.
Az igaz, hogy nem fújtam parfümöt de dezodort használok.
Majd apa otthon rákérdezett, hogy miért nem zuhanyzok le reggel. - mert senki más anyáék se, senki.
erre:- hogy ez valóban igénytelenségreval , fel hívjam anyát beszéljek vele erről?
mondtam hogy nem.
Ez a beszélgetést hallotta a felesége oda jött és mondta hogy azért nem fújtam be magam parfümmel mert nincs?
mondtam hogy van egy de nem szeretem.
erre adott egyet( be volt csomagolva valaki karácsonyi ajándékaként) Megköszöntem ... örültem neki mivel tetszik az illat és szerettem volna de 20-30 ezert ft és nekem az drága.
Ma reggel apa és a felesége nem voltak otthon a mostoha tesóm meg elkezdett piszkálni.
hogy náluk az ilyet kiközösítik az osztályba , meg ez gusztustalan.
Majd lezuhanyoztam mikor végeztem fogta és kitakarította a kádat és ha használom a Wc azt is.
Meg kérdeztem miért- erre az volt a válasz- ne hogy elkapjak valamit tőled.
Valóban igénytelenség ez???
Azt hogy egy vízbe fürdünk nem tudják és nem állunk jól anyagilag szóval nem fürödhetek le reggel otthon.
A fürdéssel nincs más lehetőségem anyáéknál ez a normális.
Én azért csak 3. vagyok és két kicsi van előttem. De ezt nem is mondtam nekik. Meg senkinek de van olyan barátnőm akik ugyan így csinálják bár ők 3 an vannak.
Lol, én is csak este fürdök, nem tudtam, hogy ez nagyobb igénytelenség annál, mintha valaki az egész napos kosszal fekszik be az ágyba és reggel tusol. Persze kétszer is lehet fürödni, csak éppen nekem nem fér bele, mert így is nagyon korán kelek és az extraérzékeny bőröm sem biztos, hogy bírna napi kétszeri tusfürdőzést.
A tisztálkodás szerintem olyan dolog, amibe senkinek nincs beleszólása, amíg az illető nem büdös, koszos stb. Én ugyan használok parfümöt, de nem víz helyett. Az a francia forradalom idején volt divat, nem a 21.században.
Odáig olvastam, hogy ugyanabban a vízben fürdik az egész kiccsálád. Ez igénytelen, és egyáltalán nem higiénikus. A fertőzésveszély nagyon magas.
A helyesírásod is igénytelen emberre vall: a fél disznót kell külön írni, a féltesttvért nem! És nem meg szólt, hanem megszólt.
Az èn családomban ez úgy működik, hogy mindenki este fürdik. 1 lány tesóm van. Ès èn(lány vagyok) anyukám ès a lány tesóm egy vízben fürdünk este 8 körül. Apukám másik vízbe mindenesetben. Nálunk ez a szokás, kis korom óta így van. Anyukám szerintem nayon morcos lenne rám, hogy ha újra teleengednèm a kádat. Mert vízpocsèkolásnak tartja. Úgyhigy hidd el, nem egyedül vagy ezzel az esettel. De pèldául ugye a lányoknak megszokott jönni, úgyhogy általában aki meg van az megy utoljára. Meg ha valaki borotválkozik akkor vagy utoljára megy vagy ha hamarabb azt a vizet leengedjük, mert ahhoz, már nekem sincs gusztusom, hogy azután fürödjek.
Bár ti így hogy többen vagytok, lehetne úgy csinálni, hogy kètszer engedtek vizet es az első fele 3fő furdik egy vizbe, a masik resze pedig már egy másik vizbe.
Igy bele gondolva lehet tenyleg nem olyan higenikus, csak aki igy nott fel, erre neveltek annak ez teljesen termeszetes.
Ha ugy erzed nem tudtal megfurodni es nem vagy valami tiszta, akkor ha nem is szeretnel reggel furdeni, szerintem az is egy jo otlet, ha beallsz a csap elè, le veszed a polod es nyomsz a kezedre tusfurdot es legalabb a honaljad karod nyakad megmosod. Aztan vizzel leoblited magad kesz. :)
Nekem reggel idom sem lenne furdeni, 6-kor kelek es megyek a buszhoz 6:33 orulok, ha felbirok kelni es elerem a buszomat.
A parfumok eleg dragak szerintem is. En a noi fekete 007-es parfumot hasznalom. Kb. 5-6 ezer forint. Meg szeretem a gabriella sabatinit is az is ugyanebben az arban van. Tehat lehet szerintem kapni, 10 ezer alatt is olcso, de jo minosegu es jo illatu parfumot is, csak meg kell talalni a hozzad megfelelot. En kb. most 17-18 eves koromra talaltam meg a hozzam illot. Elotte nem is hasznaltam, mert dragaltam oket es nem talaltam tenyleg megfelelo illatot. Ugyhogy szerintem, ha nem hasznalsz parfumot az nem baj. Hasznalj dezodort meg esetleg spray-t a ruhaidnak meggondolom ugy is finom oblito illata van, tehát az alap illat meg van. Valaki peldaul utalja, ha mason erez parfumot, mert zavarja az orrat a tomeny illat.
Tehat vegul lezarva a mondandomat eleg napi 1x furdeni, lehet este is ha akkor van idod kedved, a parfum hasznalatot meg mindenki maga donti el,hogy szeretne -e vagy sem. Sokan nem hasznalnak es ettol fuggetlenul nagyon kellemes az illatuk. Mert a hajukon erezni a sampon illatat a ruhajukon a finom oblitot stb. Es hidd el h nem csak a te csaladod furdik egy vizben .
Ne legy elkeseredve.:)
"
Nálunk az a szokás hogy este fürdünk először a két kicsi 4 és 5,5 évesek majd én (16) majd a mostoha tesóm(17) majd anya és a mostoha apám mind ugyan abba a vízben fürdünk csak meleget engedünk hozzá."
Remélem,hogy ez kamu..
Csak tennek hozza, hogy egy kisebb meretu kad urtartalma 150 liter.
Egy zuhanyzas: csap kinyit, nedvesites fel perc kb 2 liter viz, csap elzar, szappanoz, csap kinyit, oblit 2 liter.
Hat fore ez 24 liter viz. Ha dupla ideig zuhanyoztok is 50 liter.
Miert ennyire tudatlanok az emberek a zuhanyzassal kapcsolatban????
Ezek után már mrg sem merem kérdezni hogy milyen gyakran mostok? :(
Csúnya dolog volt a féltesóid részéről hogy kicikiztek, de igazuk van, ez igy igénytelenség. :( És oké, mondjuk az otthoni helyzetről nem tehetsz, de ha már náluk van lehetőség, akkor nem is értem miért nem használtad ki, pláne mikor láttax hogy mindenki lezuhizik az ünnepi ebéd előtt.
Rohadtul nem egészséges hatan egy vízben fürödni, ráadásul nem is spórolsz vele! /el tudom képzelni, amikor menstruálnak a nők, milyen lehet a víz/
Az meg már túlzás, amit a mostohatesódék csinálnak, ha nem olyan a munkájuk, amitől leizzadnak és/vagy nagyon koszosak lesznek, akkor elég naponta egyszer zuhanyozni/fürödni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!