Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meg szolt a mostoha testvérem,...

Meg szolt a mostoha testvérem, hogy én igénytelen is retkes vagyok, az égész család előtt leégettek. Valóban az lennék?

Figyelt kérdés

Apukám az ő új felesége annak a lánya( mostoha tesóm) és a fél testvérem együtt élnek. Én anyukámmal az ő új férjével neki a fiával és a két féltesómmal.

Nálunk az a szokás hogy este fürdünk először a két kicsi 4 és 5,5 évesek majd én (16) majd a mostoha tesóm(17) majd anya és a mostoha apám mind ugyan abba a vízben fürdünk csak meleget engedünk hozzá.

Csütörtökön el utaztam apáékhoz. Ők mind külön fürdenek vagy zuhanyoznak. Csütörtökön este mentem már fürdés után így én nem fürödtem.

Péntek reggel családi ebédre mentünk egy szülinap végett.

Mindenki zuhanyzott én nem kérdezte apa felesége, hogy nem megyek .. mondtam, hogy én este szoktam.

Beszólt a mostoha tesóm, hogy este se mentél el... mondtam, hogy még otthon.

A családi szülinapi ebéden ott voltak a nagyszüleim apa tesói és családjuk és a mostoha anyám szülei, tesói és családja. ( imádják a nagy családos össze jöveteleket)

Én egy asztalnál ültem a mamámmal apa húgával és a lányaival (11 és 15 évesek) a mostoha tesómmal.

A mostoha tesómtól kérdeztek hogy hol vette azt a fürdőbombát amit le videózott és feltett snapchetre.

Elkezdte mesélni és felhozta hogy én nem zuhanyzok reggel azt asztalnál mindenki zuhanyzik reggel és este is meg suli után is csak én vagyok fura. Apa huga és mama persze leállították őket, hogy én így szeretem. Erre a 11 éves elkezdett kiabálni , hogy hééé ki az aki csak este fürdik.

Majd a mostoha tesóm hogy ez igénytelenség parfümöt se fújtam magamra.

Az igaz, hogy nem fújtam parfümöt de dezodort használok.

Majd apa otthon rákérdezett, hogy miért nem zuhanyzok le reggel. - mert senki más anyáék se, senki.

erre:- hogy ez valóban igénytelenségreval , fel hívjam anyát beszéljek vele erről?

mondtam hogy nem.

Ez a beszélgetést hallotta a felesége oda jött és mondta hogy azért nem fújtam be magam parfümmel mert nincs?

mondtam hogy van egy de nem szeretem.

erre adott egyet( be volt csomagolva valaki karácsonyi ajándékaként) Megköszöntem ... örültem neki mivel tetszik az illat és szerettem volna de 20-30 ezert ft és nekem az drága.

Ma reggel apa és a felesége nem voltak otthon a mostoha tesóm meg elkezdett piszkálni.

hogy náluk az ilyet kiközösítik az osztályba , meg ez gusztustalan.

Majd lezuhanyoztam mikor végeztem fogta és kitakarította a kádat és ha használom a Wc azt is.

Meg kérdeztem miért- erre az volt a válasz- ne hogy elkapjak valamit tőled.

Valóban igénytelenség ez???

Azt hogy egy vízbe fürdünk nem tudják és nem állunk jól anyagilag szóval nem fürödhetek le reggel otthon.

2016. dec. 17. 11:42
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:
92%
van*
2016. dec. 17. 15:14
 32/61 anonim ***** válasza:
87%

"Csak tennek hozza, hogy egy kisebb meretu kad urtartalma 150 liter."

Azt is tegyük hozzá, hogy aki spórol az nem fog tökig teletölteni egy 150 literes kádat és egy alapos zuhanyzás sem 2 liter víz.

Ettől függetlenül tény, hogy nem azon az 1000 forinton múlna a dolog amennyibe a spórolás kerül.

2016. dec. 17. 16:16
 33/61 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén? Fúj!

Ha én néha beülök egy kád vízbe relaxálni kicsit, előtte akkor is beiktatok egy 1-2 perces zuhanyzást. A saját mocskomban sem szeretnék ázni, nem hogy máséban.

Mond meg anyukádnak, hogy egy hónapig próbáljátok ki, hogy mindenki zuhanyzik. Nem kell fél órát ázni, pár perc alatt szépen meg lehet tisztálkodni. Aztán majd nézzétek meg a számlát.

2016. dec. 17. 18:19
 34/61 anonim ***** válasza:
100%
Amikor kicsi voltam mi is egymás vizében kellett fürödjünk, és annyira utáltam, de hát spórolni kellett. Persze napi két doboz cigire mindig volt pénz, de ez már mellékes. Emiatt a dolog miatt most felnőtt fejjel fürdésmániás lettem, képes vagyok naponta többször fürödni, teli kád vízzel...
2016. dec. 17. 18:34
 35/61 anonim ***** válasza:
97%

Mint nő a nőhöz: én akárhányszor próbáltam, nem is tudok rendesen tisztálkodni álló kádvízben mikor megvan, annyival egyszerűbb zuhanyozva.. talán ha a kád + kis meleg víz elhasznált vizét és leosztjátok 1 főre, lehet sokkal többre jön ki mint egy zuhanyzás 1 embernek..

Anno velem is próbált ilyet eljátszani nagynéném, hogy a 2 fia után fürödjek én meg öcsém, hát rövid úton közöltem vele hogy ez nem fog menni, főleg, mert talán egyből az első este erős pisiszaga volt a víznek. Hát köszi, de nem. Öcsémet meg könnyű volt magam mellé állítani, ő se örömmel fürdött volna így, szóval valahogy hamar leszokott róla nagynéném.

De tényleg, más elhalt bőrsejtejiben/ kihullott hajában, szőrében pancsoltok?

Hajmosás ugyanebben a vízben? Vagy hogy?

Amúgy valahol gonosz volt mostohatesód is, de ha ő átlagos/ átlag feletti szinten nőtt fel, valószínűleg tényleg " alsóbb rendűnek " tartja ezt a stílust. A csúfolással igaza van, engem 10 évesen már azért csúfoltak mert gyorsan zsírosodott a hajam, hiába mostam hetente legalább 1x, 2 nap múlva már csúnya volt..

Ha jól látom viszont apud felesége kedves veled, nem b..sztat azért mert apud előző házasságából vagy, és azért sem mert nem úgy álltok mint ők. Ez nagyon jó, ennek örülj viszont, ritka az ilyen.

És ha van lehetőséged, tényleg használd ki, ha náluk vagy, hogy sok finom meleg vízzel és egy jó illatú tusfürdővel mosakodhatsz, hidd el, a lelkednek is jót fog tenni:)

2016. dec. 17. 18:37
 36/61 anonim ***** válasza:
98%

Én is azt tudom javasolni,hogy törjétek meg a családi hagyományt és fürödjön mindenki szépen külön.Jól írták a többiek, gyorsan 2 perc alatt is le lehet csapatni magad.+ Amíg szappanozod magad is leállíthatod a vizet.Lehet ezzel spórolni zuhanyzás közben.

De egymás utáni vízben fürödni tényleg elég gusztustalan.Egyébként csak a fürdés önmagában nem elég, le is kell utána zuhanyozni.

Én néha a párommal szoktam egy vízben fürödni(egyszerre), de hát megmondom őszintén elég koszos szokott lenni a víz, ezért is zuhanyzunk utána.

El tudom képzelni milyen lehet a víz 6 ember után.

Ha annyira spórolni akartok a vízzel,akkor a használt vízzel öblítsétek a wc-t pl.Ez is sokat jelent,egy wc öblítés kb 10 liter vízt fogyaszt. Egy ekkora családnál akár több száz liter vizet meg tudtok spórolni naponta,ha a fürdő vízzel öblítitek a wc-t.

De mondom, külön kéne fürödni/zuhanyozni,ez így nagyon nem higiénikus. A legtöbb ember számára gusztustalan

2016. dec. 17. 20:26
 37/61 anonim ***** válasza:
23%

Én azért megkérdeztem volna hogy "mert talán büdös vagyok?" Naponta egyszer szoktam fürdeni, de van hogy kétnaponta. Még soha senki nem panaszkodott hogy büdös vagy igénytelen lennék. Pedig anya nem szégyenlős állandóan a súlyommal cseszeget, úgyhogy valószínű mondta volna már. Egyébként is kegyetlenül szárítja a víz a bőröm, van amikor fél óráig viszket mindenem miatta mikor aludni megyek

Túlzás hogy este, reggel meg suli után is kéne fürdeni. Reggel minek ha már este fürödtek? Annyira összekoszolódnak a nagy alvásban? Nem tudom megérteni ezt a logikát. Szánalmas

De azért a helyedben nem fürdenék a kistesóim után. Inkább mérjék az időt és 1 perc alatt lefürdök. Leöblítem magam-szappan-azt is leöblítem-kész

2016. dec. 17. 23:27
 38/61 anonim ***** válasza:
90%
37-es, fürdővízzel öntözni a budit épp oly igénytelen húzása, mint egymás levében fürödni! A vízöblítéses wc-t nem úgy tervezték, hogy vödörrel öntözgeted. Fentebb írtam, én jártam olyan helyen, ahol így akartak "spórolni", és mondom megint, embertelen húgyszag tud lenni utána!
2016. dec. 18. 00:21
 39/61 anonim ***** válasza:
18%

Egész gyerekkoromban közös vízben fürödtünk legalább a testvéremmel, és sokszor jött utánunk még legalább egy felnőtt. Semmi bajunk nem lett. Aki így szokta meg, mert pl. kútból húzták a vizet és sparherten melegítették, semmi rosszat nem lát benne akkor sem, ha már van fürdőszobája és csapból folyik a melegvíz. A menstruáló nők nyilván nem ülnek be a kádba, de nézzétek el a kérdezőnek, hogy nem részletezte, hogyan tisztálkodnak olyankor.

Olyan fürdőszobát még nem láttatok, ahol nincs zuhanyrózsa, hanem egy csapból folyik a víz a kádba? A miénk pl. ilyen volt.

Kedves Kérdező! Nem igénytelenség csak naponta egyszer zuhanyozni (fürödni). Viszont hatalmas bunkóság valakinek a tisztálkodási szokásait nagy plénum előtt firtatni, pláne leszólni. Ha valamelyik családtagodnak problémája van veled ezen a területen, négyszemközt illett volna felvetnie a kérdést.

2016. dec. 18. 07:15
 40/61 anonim ***** válasza:
89%
Pedig én nagyon kíváncsi lennék a menses alatti tisztálkodásra, mert egyáltalán nem tudom elképzelni....
2016. dec. 18. 12:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!