Engedjem a lányomat az anyámhoz költözni?
Teljesen kiborít, ami itthon folyik.
Van egy 13 éves lányom az előző kapcsolatomból és egy 2 évesem a férjemtől.
A nagylányom mellett soha nem volt apa, sajnos, nem tartják a kapcsolatot.
Én az apa hiányát túlkompenzáltam, nagyot hibáztam, elismerem.
Nagyon-nagyon elkényeztettem az anyámmal közösen. Mindent megcsináltunk helyette, mindent megengedtünk neki.
(én pakoltam be még nem régen is az iskolatáskát, szobába viszem a kaját sokszor, gyakran még inni is tőlem kér, nem állna fel és öntene magának, ruháit én készítem ki reggel,stb)
A férjem ezeken rettenetesen kiakad, jogosan).
Nálam is betelt a pohár egy éve kb, azóta csak elvétve szolgálom ki, sok vita van emiatt.
Lányom ilyenkor látványosan megsértődik, sír mint egy ovis, duzzog, nem szól hozzánk, majd anyámnak panaszkodik jól felnagyítva a dolgokat (hogy mi terrorban tartjuk őt, kiabálunk, főleg a férjem). Persze arról már nem szól a fáma, hogy ő is hibás, hogy előtte lett neki szépen szólva 100x.
A férjemmel nagyon sokat vitázunk ezen. Én kérem, hogy ne legyen ilyen temperamentumos, legyen kicsit elnézőbb. Ő meg fortyog, hogy hogy lehetett így elrontani ezt a gyereket.
Az anyám teszi fel a pontot az I-re.
Neki a lányom az isten, ha nála van, még az ételt is a szájába teszi (szó szerint értsd, van hogy ágyba viszi neki és eteti), velem pedig kiabál napi szinten, hogy terrorban tartjuk a gyereket = próbálom kicsit nevelni.
Anyám kitalálta, hogy költözzön hozzá a gyerek és a gyerek is szeretné.
Viszont 80 km távolságról van szó.
Őszintén, a szívem szakadna meg, ha elmenne, de én már nem tudok mit tenni, kevés vagyok, elfogyott a türelem.
Egyszerűen tanácstalan vagyok.
Nem akarom őt elveszíteni, de a mindennapos veszekedésből is elég.
Mit tegyek?
Az egy dolog, hogy elkényeztetted a gyereked, de amikor megszületett a kicsi, akkor gondolom, egyik napról a másikra elvártad volna, hogy "normális" kamasz legyen belőle.
Egy kistestvér ebben a korban amúgy is megvisel egy kiskamaszt, főleg így, és főleg úgy, hogy nyilván azt érzi, te a jelenlegi családod választottad, ő meg csak úgy "megmaradt" a régi életedből, akit igazán már nem is érdekelsz.
Két lehetőséged van:
- vagy türelemmel, apránként megneveled, de figyelembe veszed, hogy hogy jutottatok idáig
- vagy tényleg elengeded és hagyod, hogy az anyád nevelje, te meg éled a magad életét.
Szerintem min. egy hétvégére kellene egy anya-lánya programot csinálnod, amikor csak vele foglalkozol, elmentek együtt valahová, megbeszélitek a dolgokat stb.
Nem.
A nagymama azért van hogy kényeztesse, a szülő pedig azért hogy megnevelje.
Én is gondoltam rá, hogy szakember segítségét kérjem, mert akárhogy próbálkozom, nem jutunk előre.
Mindig megígéri, hogy mostantól figyel a rendre, a saját dolgaira, de max 2 napig tart.
Én is féltem az anyámtól, mert teljesen életképtelenné válna.
Ha megjön tőle szünet után, kell pár nap, hogy aklimatizálódjon és ne várja a szájába afalatot.
Pedig bizisten, nem kérek sokat.
Soha nem kértem, hogy segítsen nekem, egy tányért nem kellett elmosnia soha, csak a saját dolgaira kellene figyelnie, de nagy terrornak éli ezt meg.
Ráadásul hamarosan megyek vissza dolgozni, nem lesz ennyi időm folyton felette állni és ellenőrizni a kis dolgait, elpakolni a szobáját, stb.
Anyám meg csak önti az olajat a tűzre mindig.
Nem vetted figyelembe, hogy a kamaszkornak még az elején jártok! Ez csak rosszabb lesz...
A mamád már idős ahhoz, hogy 0-24 órai gondviselő legyen, meg ha isteníti, még jobban elkapatná az unokáját. Nagyon hamar visszahallanád (a saját gyerekedtől is!), hogy neked már csak az új család a fontos, a "régi gyerek" mehet, amerre lát.
Nagyot hibáztál, igen! Ne tetézd azzal,hogy anyádra bízod a gyerekedet! Te rontottad el, hozd rendbe magad következetességgel, szigorral, végtelen türelemmel és nagyon nagy szeretettel! Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!